Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανταρινάτο Χανίων

Το απόλυτο αρωματικό, παραδοσιακό γλυκό των Χανίων


Εκτός του ότι είναι πάρα πολύ νόστιμο, είναι και υγιεινό, μια και δεν περιέχει καμία λιπαρή ουσία

Υλικά για 10 κομμάτια

Για τη συνταγή

  • 1 1/4 κιλό φλούδες από μανταρίνια
  • 3/4 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3/4 κιλό ασπρισμένη αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη

Εποχές: Δεκέμβριος, Νοέμβριος, Φεβρουάριος, Ιανουάριος

Θρεπτικά συστατικά ( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τις φλούδες απ’ τα μανταρίνια με τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό για 10΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα στραγγίζετε με ένα σουρωτήρι και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

2. Ενώνετε τον πολτό από τα μανταρίνια με την ψιλοτριμμένη αμυγδαλόψιχα σε ένα μπολ μέχρι να σχηματισθεί ένα μίγμα που να είναι ομοιογενές και να πλάθεται στα χέρια σας.

3. Πλάθετε μικρές μπάλες και τις τοποθετείτε μέσα σε μικρές χάρτινες θήκες ή επάνω σε μικρά φύλλα λεμονιάς ή νεραντζιάς. Τα αφήνετε λίγο να στεγνώσουν πριν τα σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να τα καλύψετε από έξω με καρύδα τριμμένη η λίγη ζάχαρη κρυσταλλική. Πάντως είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι το οποίο διατηρείται για τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες σκεπασμένο αεροστεγώς και σε δροσερό μέρος.

mirsini.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά