Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια πεντανόστιμη πάστα ταψιού σοκολατίνα!

Για τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 ΠΑΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

6 αυγά
4 κουτ.σούπας ζάχαρη(κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι
4 κουτ.σούπας κακάο
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη ή (2 και 1/2 κούπες για πιο σιροπάτο παντεσπάνι)
2 κούπες νερό ή (2 και 1/2 κούπες νερό)
1 βανίλια
3 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ χυμό λεμονιού ή μια κ.σ γλυκόζη-

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.Αδειάζω το μίγμα σε ταψί βαθύ βουτυρωμένο 25Χ35 ή 27Χ37 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10-12 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) και τη βανίλια.Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 κονσέρβες μόρφατ φυτική σαντιγί (κρύες από το ψυγείο)
1 κουτάκι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
150γρ.κουβερτούρα λιωμένη και κρύα
1 κ.σ μερέντα(προαιρετικά)
-Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο τη βανιλια και την σοκολάτα.Αν θέλετε βάλτε και τη Μερέντα!Απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

250 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη-

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Βάζω σένα μπολάκι τη σοκολάτα με το γάλα και τα βάζω να λιώσουν στα μικροκύματα.Προσθέτω και το μελι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα σοκολατίνα!!!Γαρνίρω με λιωμένη λευκή σοκολάτα!Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.

Καλή επιτυχία!!!

Η γεύση της μοιάζει με την πάστα
”ποντικάκι”!!!

Συνταγή από Σόφη Τσιώπου οι κουζινίστας

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εξαιρετική συνταγή Καρυδόπιτα με κρέμα βανίλια και γλάσο σοκολάτας πανεύκολοι και πεντανόστιμοι ΥΛΙΚΑ: Για την καρυδόπιτα: 6 αυγά 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζ....