Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια συνταγή για γλυκό φράουλα!

Ένα  εύκολο γλυκό με μπισκοτένια βάση και γέμιση με φράουλες


Μια συνταγή  για ένα γλύκισμα που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 1 ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 2 φλ. τσαγιού φράουλες κομμένες
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη

    1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι και το στρώνετε με αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να προεξέχει από τα τοιχώματα για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.

Για τη βάση: Βάζετε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο σε κύβους και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το στρώνετε ομοιόμορφα πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λεπτά.

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις κομμένες φράουλες, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού το αλάτι και τα αυγά και τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βγάζετε τη βάση από το φούρνο και ρίχνετε το μείγμα φράουλας πάνω από τη ζεστή βάση. Τη στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για άλλα 35-45 λ στους 350 βαθμούς.

Βγάζετε το γλυκό σας από το φούρνο, το αφήνετε  να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το κόβετε και το απολαμβάνετε.

Καλή σας απόλαυση!

mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί κάποιοι να μη βάλουν θαλασσινά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, αλλά μία-δύο λαγάνες δε λείπουν ποτέ Μια πολύ εύκολη συνταγή για λαγάνα Υλικά...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς πως και γιατί ξεκίνησε αυτό το έθιμο Η φανουρόπιτα βέβαια έχει «μπολιαστεί» και με διάφορα στοιχεία της ελληνικής λαογραφίας αφού...

Themata

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα λόγο για να πάτε στην κουζίνα αυτή η 24χρονη σεφ θα σας εξιτάρει τόσο πολύ που από εδώ και...