Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ντροπή: ΜΑΤ εμπόδισαν ΑμεΑ να μπουν στο υπουργείο Οικονομικών

Ένταση έξω από το υπουργείο Οικονομικών μεταξύ ΜΑΤ και ατόμων με αναπηρία (Pics)


 

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και ΑμεΑ όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο Οικονομικών.

Άτομα με αναπηρία πραγματοποιούσαν πορεία και ήθελαν να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να φθάσουν έξω από την πόρτα του ΥΠΟΙΚ. Oι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου έσπευσαν να κατεβάσουν το προστατευτικό ρολό και ένας από τους διαδηλωτές προσπάθησε να το εμποδίσει κρατώντας το με το χέρι του.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας με αφορμή την 3η Δεκέμβρη που είναι ημέρα αγώνα και αξιοπρέπειας για όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι η πορεία των ατόμων με αναπηρία έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια σκοπεύουν να κάνουν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου προτού ανακοπούν.

2198254
2198262
2198280

Η δήλωση του πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, αναδεικνύει το χρέος που έχουμε όλοι, κάθε μέρα του χρόνου, απέναντι σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Χρέος που γίνεται ακόμη πιο βαρύ στις δύσκολες μέρες που έφερε η οικονομική κρίση στον Τόπο μας.

Πολιτεία και πολίτες υποχρεούμαστε να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στα Άτομα με Αναπηρία, τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, την προσβασιμότητά τους παντού. Ιδίως μάλιστα στην Παιδεία, την  Υγεία, τον Πολιτισμό και την Εργασία.

Τώρα που η οικονομία μας σταθεροποιείται, αποτελεί χρέος και προτεραιότητά μας να αποκαταστήσουμε με ταχείς ρυθμούς και τις αδικίες που προκάλεσε η κρίση.

Στόχος μας είναι να μπει τέλος σε κάθε αποκλεισμό και να διασφαλιστεί η πιο πλατιά κοινωνική συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και η ενεργός συμμετοχή τους σε κάθε διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στην ίδια κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Sports

Χρυσό Σάββατο για τον ελληνικό στίβο στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας Μανώλης Στεφανουδάκης και Γιώργος Κωστάκης στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, την ίδια στιγμή που υποψηφιότητα για...

Sports

Στον Εισαγγελέα έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταγγελίες εναντίον της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, κατάτμηση δημοσίων συμβάσεων και καταχρήσεις...

Themata

Η χορήγηση έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και θα λήξει στις 31 Οκτω-βρίου 2021 Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας...

Themata

Σκοπός της δράσης αυτής αποτελεί η προώθηση της ισότιμης κοινωνικής ένταξης των α-τόμων με προβλήματα όρασης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους Η...