Connect with us

ΚΡΗΤΗ

1.382 παραβάσεις οι Κρητικοί μετά το Πάσχα

Δημοσιεύτηκε

στις

Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια της Κρήτης


Στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα από 13 έως και 16 Απριλίου 2018 τροχονομικοί έλεγχοι στην περιφέρεια της Κρήτης. Σκοπός των ελέγχων είναι η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν 119 συνεργεία ελέγχων ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 3.424 οχήματα, και βεβαιώθηκαν 1.382 παραβάσεις, ως ακολούθως:

Υπερβολική Ταχύτητα 283
Μη χρήση προστατευτικού κράνους 162
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας 96
Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 54
Χρήση κινητού τηλεφώνου 46
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 16
Αντικανονικό προσπέρασμα 43
Αντικανονικοί ελιγμοί 37
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 14
Λοιπές παραβάσεις 631
Σύνολο παραβάσεων 1.382

 

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:

 •  Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
 • Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
 •  Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
 •  Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
 •  Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
 •  Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
 •  Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
 •  Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
 •  Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
 •  Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
 •  Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
 •  Πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr.

ΘΕΜΑ

Συνάντηση Στεφανουδάκη με Αυγενάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Συσκέψεις Υφυπουργού Αθλητισμού με τους Δημάρχους Φαιστού, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου – Στην ατζέντα οι προτεραιότητες για το Ν. Ηρακλείου και ο αθλητισμός


Διαδοχικές συσκέψεις με τους Δημάρχους Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο και Μαλεβιζίου κ. Μενέλαο Μποκέα, αντιδημάρχους και μέλη των δημοτικών συμβουλίων, είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή 14 – 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αναδείχθηκαν οι μεγάλες προτεραιότητες που υπάρχουν για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και το πλαίσιο και η μέθοδος της συνεργασίας.

Επιπλέον ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε τη σημασία και το πλαίσιο υλοποίησης πολιτικών διείσδυσης του αθλητισμού στη ζωή των πολιτών, αλλά και προγράμματα και πολιτικές που τίθενται σε εφαρμογή για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και την μείωση της ενεργειακής τους κατανάλωσης. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανάσα για τους αγρότες της Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο ΤΟΕΒ έθεσε σε λειτουργία μία ακόμα γεώτρηση, ενώ το έργο του Πλατύ θεωρείται καθοριστικής σημασίας για οριστική λύση


Την τέταρτη γεώτρηση του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Γέργερης έθεσε σε λειτουργία πριν από λίγες ημέρες, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, η διοίκηση του φορέα, με τον πρόεδρό του Πολύδωρα Αναστασάκη να δηλώνει στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ότι, όπως φαίνεται, πλέον το πρόβλημα του νερού για τους αγρότες της περιοχής λύνεται σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Μετά τον εμπλουτισμό και τη λειτουργία του φράγματος Φανερωμένης, μάλιστα, έχει λυθεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα νερού στην ευρύτερη Μεσαρά, όπως πιστεύει ο ίδιος, τονίζοντας ωστόσο ότι το έργο της εκτροπής του Πλατύ Ποταμού, σε συνδυασμό με την κατασκευή φράγματος, είναι το μεγαλύτερο έργο που θα απαλλάξει οριστικά όλους τους αγρότες του «Κάμπου» από τον κίνδυνο της ξηρασίας και για τα επόμενα χρόνια!

«Ο ΤΟΕΒ Γέργερης τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έχει ανοίξει τρεις γεωτρήσεις. Είναι σε λειτουργία οι δύο. Και στην τρίτη είναι όλα έτοιμα και αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα. Είναι πληρωμένη και η ΔΕΗ και περιμένουμε. Τώρα με την τέταρτη γεώτρηση, εφόσον τεθούν σε λειτουργία και οι τέσσερις, είμαστε πεπεισμένοι ότι για την επόμενη πενταετία, όση ανομβρία και να υπάρχει, δε θα έχουμε πρόβλημα νερού», διαβεβαιώνει τους αγρότες του ΤΟΕΒ Γέργερης ο Πολύδωρας Αναστασάκης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στη neakriti.gr, «αυτή η τελευταία γεώτρηση στη θέση “Καλά Πόδια” βγάζει περίπου 30 κυβικά νερό την ώρα. Μία άλλη βρίσκεται στη θέση “Μεγάλη Καμάρα” της Γέργερης και παράγει 50 κυβικά στα 410 μέτρα. Η τρίτη είναι στη θέση “Απομαρμά” και έχει δυναμικότητα από 6 μέχρι 10 κυβικά την ώρα. Και η τέταρτη είναι στη θέση “Βόιδο”, που ενώ έχουμε πληρώσει στη ΔΕΗ από πέρυσι 5 Σεπτεμβρίου 43.000 ευρώ, δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία. Περιμένουμε τη ΔΕΗ να μας βάλει τους στύλους. Ευελπιστούμε να δούμε σύντομα τη ΔΕΗ να μας συνδέει, για να ολοκληρώσουμε και αυτό το έργο, ώστε να λύσουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια το πρόβλημα του νερού στην περιοχή μας».

Στο ερώτημά μας ποια είναι η τιμολογιακή πολιτική του ΤΟΕΒ Γέργερης απέναντι στους αγρότες, ο κ. Αναστασάκης μάς είπε ότι «η τιμή του νερού είναι 0,18 ευρώ το κυβικό το καλοκαίρι και 0,5 ευρώ το κυβικό τον χειμώνα».

Αυτές οι τέσσερις γεωτρήσεις πρόκειται να εξυπηρετήσουν 10.000 στρέμματα στο δημοτικό διαμέρισμα της Γέργερης. Ο Πανασός και η Νύβριτος θα κάνουν ξεχωριστές γεωτρήσεις, όπως μας είπε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γέργερης και εξήγησε ότι «ο Πανασός εξυπηρετείται μόνο με πηγές και η Νύβριτος εξυπηρετείται από πηγές και μία μικρή γεώτρηση».

Ο ίδιος τόνισε στο σημείο αυτό ότι ο συγκεκριμένος ΤΟΕΒ είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που έχουν θεσπίσει από το 2007 το πότισμα με σταγόνες, προκειμένου να υπάρχει εξοικονόμηση νερού. «Και όταν δεν έχουμε νερό, επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα, αλλά και πλαφόν. Είχαμε προβλέψει τα προβλήματα. Και εμείς που αναλάβαμε το 2007 κάναμε μια πολιτική τέτοια που το νερό να φτάνει πάντα», συμπλήρωσε.

ΤΟΕΒ: Καλή η εικόνα στη Μεσαρά

Για τη Μεσαρά γενικότερα, ο κ. Αναστασάκης ανέφερε ότι «αποδείχτηκε πως οι ΤΟΕΒ κάνουν την καλύτερη διαχείριση. Και αποδείχτηκε με την περίπτωση του Δήμου Φαιστού, που ενώ είχε πάντα ελλείμματα από τα χρέη των παραγωγών, που δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους, παραχώρησε όλη την άρδευση στους τέσσερις ΤΟΕΒ της Μεσαράς. Και ο σχεδιασμός του νέου δημάρχου στον Δήμο Γόρτυνας (που είναι ο μόνος ο οποίος μέχρι σήμερα κρατάει τη διαχείριση του νερού) είναι να γίνουν δύο ΤΟΕΒ, ένας στη Γόρτυνα και ένας στον Κόφινα. Αυτό είναι πολύ καλό. Και αυτό διότι, όπου υπάρχουν ΤΟΕΒ, το νερό πληρώνεται κανονικά από τους παραγωγούς γιατί δεν υπάρχει άλλο έσοδο και ο ΤΟΕΒ διασφαλίζει τις εισπράξεις των χρημάτων».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μεσαρά, ο ίδιος σημείωσε πως «πρέπει να γίνει εκτροπή του Πλατύ Ποταμού από τη μια, αλλά και η κατασκευή ενός μικρού φράγματος από την άλλη στη θέση “Λυσαίου”, προκειμένου να μη φεύγουν τα νερά προς τη θάλασσα. Και στα χαρτιά υπήρχε κάποτε το φράγμα αυτό, προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν έχει προχωρήσει»…

Ο Πολύδωρας Αναστασάκης εκτιμάει επίσης ότι «τώρα τα τελευταία χρόνια, με τη λειτουργία του φράγματος Φανερωμένης, έχουν ανέβει τα όρια στον υδροφόρο ορίζοντα».

Ο ίδιος πιστεύει, τέλος, ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ σημαντικά στη Μεσαρά μετά τη λειτουργία του φράγματος Φανερωμένης, γεγονός πολύ σημαντικό για τη σωστή παραγωγή των προϊόντων στην περιοχή. Θεωρεί όμως μονόδρομο το έργο της εκτροπής του Πλατύ Ποταμού και της δημιουργίας του φράγματος, για να λυθεί οριστικά το θέμα του νερού και για τα επόμενα χρόνια.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Ξανά στα θρανία ο πρώην Δήμαρχος Ανωγείων

Δημοσιεύτηκε

στις

Χαμογελαστός και ευδιάθετος, δίπλα στους συναδέλφους του καθηγητές, παρακολούθησε τον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο πρώην Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης

Η επιστροφή του στις αίθουσες του Γυμνασίου Ανωγείων μετά από πέντε χρόνια, ήταν ένα από τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας, καθώς θα διδάξει τα αγαπημένα του Μαθηματικά σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Λίγο πριν μπει στην αίθουσα για τις πρώτες οδηγίες στους μαθητές του για τη νέα χρονιά, ο Εμμανουήλ Καλλέργης μίλησε στην ΑΝΩΓΗ για το νέο αυτό ξεκίνημα, τα συναισθήματα και τις σκέψεις του για την έναρξη των μαθημάτων  στα σχολεία μας. Αναλυτικά:

“Μετά από πέντε χρόνια στο Δημαρχείο γυρνάω ξανά στην δουλειά μου. Κοντά στα παιδιά. Δεν έχω ιδιαίτερα συναισθήματα καθώς βρίσκομαι σε γνώριμα για μένα μέρη.Είναι κάτι που το αγαπώ και το κάνω και αυτό με την ψυχή μου. Φέτος θα διδάξω Μαθηματικά σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Ακούσατε όσα είπαν οι καθηγητές όλων των σχολείων μας. Το Γυμνάσιο ιδιαίτερα φέτος έχει παραπάνω μαθητές και μάλλον θα γίνουν επτά τμήματα. Υπάρχουν βέβαια αδυναμίες σε ζητήματα που θέλουν βελτίωση, εδώ θα είμαστε με συνεργασίες για να γίνουν όλα όπως πρέπει να γίνουν και να περάσει ομαλά και αυτή η σχολική χρονιά. Σας ευχαριστώ.”

Ο Μανόλης Καλλέργης του Νικολή και της Ελευθερίας, γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στα Ανώγεια. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος από το 1993 με την Ελένη Ξυλούρη του Επαμεινώνδα, δασκάλα και έχουν τρία παιδιά, τον Νίκο, την Όλγα και την Ελευθερία-Μαρία.

Διετέλεσε υπεύθυνος λειτουργίας του Πολύκεντρου του δήμου Ανωγείων από το 1987 έως το 1990 και δημοτικός σύμβουλος από το 1990 έως το 1994. Από φοιτητής συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες της Αριστεράς, είτε ως μέλος, είτε ως υπεύθυνος οργανώσεων του Συνασπισμού και του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

Εργάστηκε για 16 χρόνια στον ιδιωτικό χώρο της Εκπαίδευσης και από το 2006 έως το 2014 ως μόνιμος καθηγητής Μαθηματικών στο γυμνάσιο Ανωγείων. Τον Μάιο του 2014 εκλέχτηκε δήμαρχος Ανωγείων, επικρατώντας με μια ψήφο διαφορά του Σωκράτη Κεφαλογιάννη (1038 ψήφοι έναντι 1037). Τον Ιούνιο του 2019 έχασε για 13 ψήφους την δημαρχία στον δεύτερο γύρο από τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη (1035 έναντι 1022 ψήφων) και επέστρεψε από τον Σεπτέμβριο του 2019 ως Μαθηματικός του Γυμνασίου Ανωγείων, ενώ συνεχίζει παράλληλα ως δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Ανωγείων.

anogi.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη