Connect with us

ΚΡΗΤΗ

1,5 εκ. ευρώ στο Δήμο Αμαρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Χρηματοδοτήσεις ύψους άνω του 1.500.000,00 ευρώ στο Δήμο Αμαρίου


Εγκρίθηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη τα παρακάτω αιτήματα του Δημάρχου Αμαρίου που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση τους τον Οκτώβριο 2018.

▪ Αναπλάσεις: 1. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ» πρ/σμού 160.000,00€
2. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ» πρ/σμού 200.000,00€
3. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ» πρ/σμού 200.000,00€

▪ Κατασκευές: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΑΝΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΓΚΥΡΟΥΜΕΝΟ ΠΛΕΓΜΑ ΣΤΙΣ
Τ.Κ ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ» πρ/σμού 90.000,00.

▪ Επεκτάσεις: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ» πρ/σμού 80.000,00€

▪ Αντικαταστάσεις: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ, ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΙ
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΕΡΩΝΑ» πρ/σμού
80.000,00€

▪ Επισκευές: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΩΜΑΤΩΝ» πρ/σμού
15.000,00€

▪ Μελέτη: «ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΟΥ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ, ΜΕΣΟΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΝΩΝ» πρ/σμού 70.000,00€

▪ Αντιμετώπιση λειψυδρίας:

Από το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτήθηκε πρόσφατα ο Δήμος Αμαρίου, με το ποσό των 100.000,00€ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Η χρηματοδότηση αυτή είναι στη συνέχεια των 540.000,00€ που βρίσκονται ήδη στη διαδικασία δημοπράτησης, έργων που αφορούν κατασκευή νέων δεξαμενών και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης (από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών 390.000,00€ και την Περιφέρεια Κρήτης 150.000,00€).

Τέλος ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός ευχαριστεί για ακόμη μία φορά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξή τους, αναφορικά με αιτήματα του Δήμου μας και την άμεση χρηματοδότησή τους και δήλωσε ότι: «Με τις χρηματοδοτήσεις αυτές θα γίνουν αναγκαία έργα αντιμετώπισης προβλημάτων καθημερινότητας των δημοτών και αναβάθμιση των οικισμών που ήταν και είναι προτεραιότητα μας».

ΘΕΜΑ

Στο νοσοκομείο 17χρονη μαθήτρια λόγω μέθης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα μία 17χρονη μαθήτρια λυκείου, με συμπτώματα μέθης!


Η ανήλικη κοπέλα είχε έρθει εκδρομή με το σχολείο της από την Αθήνα.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε, προκειμένου να την παραλάβει από πεζόδρομο των Χανίων και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα εκεί βρέθηκε και μία συνοδός καθηγήτρια, καθώς και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Κι όλα αυτά, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δίκη για την υπόθεση θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη στο Ρέθυμνο…

parakritika.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Οι ζημιές απο τη χαλαζόπτωση στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι ζημιές απο τη χαλαζόπτωση στη Βουλή με ερώτηση του Σωκράτη Βαρδάκη


Τις ενέργειες που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, με σκοπό την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοκαλλιεργητών από τα έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν εχθές σε πολλές περιοχές του Ν. Ηρακλείου, έθεσε με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραχωβίτη, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Η περίοδος που διανύουμε είναι για τους ελαιοκαλλιεργητές πολύ σημαντική, καθώς βρίσκονται σε διαδικασία συγκομιδής. Ωστόσο, η χθεσινή ξαφνική και έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τις καλλιέργειες σε πολλές περιοχές του Ν. Ηρακλείου. Όπως έχει θέσει και σε παλαιότερη κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Βαρδάκης, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ανομβρία, που έχει προκαλέσει μειωμένη καρπόδεση, αλλά και τις ζημιές που προκλήθηκαν από το δάκο, τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν, σε πολλές περιπτώσεις, ολοσχερή καταστροφή.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, οι περιοχές που επλήγησαν, στηρίζονται οικονομικά, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, στην ελαιοπαραγωγή, ενώ οι καλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο κ. Βαρδάκης ζητά από τον Υπουργό να πληροφορηθεί για το χρονοδιάγραμμα και τις ενέργειες ώστε να είναι άμεση η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν το δυνατόν συντομότερα οι ελαιοκαλλιεργητές των οποίων η παραγωγή καταστράφηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Η μνημειακή ελιά του Πανασού

Δημοσιεύτηκε

στις

Εγκρίθηκε η ανάδειξη του μνημειακού ελαιόδεντρου Πανασού στην κοινότητα Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας


Την ανάπλαση του μνημειακού ελαιόδεντρου Πανασού ενέκρινε με την απόφαση 311/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας. Το μνημειακό ελαιόδεντρο βρίσκεται στη θέση Αγία Παρασκευή, εντός του οικισμού Πανασού, στη δημοτική ενότητα Ρούβα του Δήμου Γόρτυνας.

Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου εκπονήθηκε από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης ο οποίος θα αναλάβει να διεκδικήσει από την Περιφέρεια Κρήτης το κονδύλι ύψους 8.000 ευρώ που απαιτείται για κατασκευές και εργασίες.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, η είσοδος στον χώρο θα διαμορφωθεί στην ανατολική πλευρά, σε επαφή με τον δρόμο. Σ’ αυτό το σημείο θα τοποθετηθούν ξύλινες πινακίδες με εγχάρακτες πληροφορίες για το όνομα της περιοχής αλλά και για την συγκεκριμένη μνημειακή ελιά.

Στην ανατολική, νότια και δυτική πλευρά θα τοποθετηθεί ξύλινη περίφραξη ύψους ενός μέτρου για την οριοθέτηση και προστασία της περιοχής. Για την προστασία του πρανούς στο βόρειο όριο του οικοπέδου θα κατασκευαστεί περίφραξη με λιθοδομή.

Από την είσοδο μέχρι το αρχαίο ελαιόδεντρο θα χαραχτεί λιθόστρωτο μονοπάτι από ακανόνιστες χωνευτές πέτρες ενώ το υπόλοιπο έδαφος θα διαμορφωθεί με καθαρό χώμα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλη