Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

13η Γιορτή Κρήτη -Ηθη -Εθιμα -Κρητική Φιλοξενία

Δημοσιεύτηκε

στις

Θα πραγματοποιηθεί και φέτος για 13η συνεχή χρονιά στις 22-23-24 και 25 Αυγούστου σε Παλαιόχωρα και Σούγια


Όλα είναι έτοιμα για την 13η γιορτή ΚΡΗΤΗ-ΗΘΗ-ΕΘΙΜΑ-ΚΡΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ & ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που θα πραγματοποιηθεί και φέτος για 13η συνεχή χρονιά στις 22-23-24 και 25 Αυγούστου σε Παλαιόχωρα και Σούγια από την Χορευτική Ομάδα Σελίνου ΄΄Οι Σελινιώτες΄΄ με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-της Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα για 2η χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Σούγια σε συνεργασία με φορείς και επιχειρηματίες η αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας με την συμμετοχή του Αργύρη Ποταμίτη και Αντώνη Χουρδάκη στην λύρα και Κωστή Μαλαξιανάκη στο λαγούτο.

Μαζί μας αυτή την όμορφη βραδιά τα χορευτικά που θα ντύσουν την εκδήλωση είναι η Χορευτική Ομάδα Σέλινου ΄΄ Οι Σελινιώτες ΄΄ και ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου ΄΄ Ο Καγιαλές΄΄.

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στην παραλία της Παχιάς Άμμου ,πέταλο, για 12η χρονιά την αναβίωση του εθίμου της Κρητικής Καντάδας στην Παλαιόχωρα με την συμμετοχή των Γιάννη Μενεγάκη και Νίκο Καστρινάκη στο βιολί, Αντώνη Χουρδάκη και Νίκο Τζανάκη στην λύρα, Κωστή Μαλαξιανάκη, Γιώργο Γεωργακάκη και Μανώλη Μπουρδάκη στα λαγούτα, Αντώνη Μαργιολάκη στο μαντολίνο. Μαζί μας τα χορευτικά συγκροτήματα Χορευτική Ομάδα Σελίνου ΄΄Οι Σελινιώτες΄΄, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου ΄΄Ο Καγιαλές΄΄, Λύκειο των Ελληνίδων Σητείας ,Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΄΄Ο ΓΗΓΕΝΗΣ΄΄ και ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων ΄΄Ο ΑΡΟΔΑΜΟΣ΄΄ .

Στην συνέχεια των εκδηλώσεων το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ΄΄ ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΧΟΡΕΥΕΙ΄΄ στην Ανατολική παραλία της Παλαιόχωρας με την συμμετοχή χορευτικών από όλη την Κρήτη που θα παρουσιάσουν χορούς από κάθε νομό της ΚΡΗΤΗΣ.

Τα Χάνια θα εκπροσωπήσουν οι διοργανωτές ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕΛΙΝΟΥ ΄΄ ΟΙ ΣΕΛΙΝΙΩΤΕΣ΄΄ και ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου ΄΄Ο Καγιαλές΄΄, με μουσικούς τον Αντώνη Χουρδάκη στην Λύρα και τον Κωστή Μαλαξιανάκη στο λαγούτο ,το Ρέθυμνο θα εκπροσωπήσει ο Λαογραφικός Όμιλος ΄΄ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ΄΄ με μουσικούς τον Λευτέρη Μακεδάκη στην λύρα και τον Βασίλη Παπαδάκη στο λαγούτο, το Ηράκλειο θα εκπροσωπήσει ο Λαογραφικός Όμιλος ΄΄ΧΝΑΡΗ΄΄ με μουσικούς τον Λευτέρη Μακεδάκη στην λύρα και τον Βασίλη Παπαδάκη στο λαγούτο ενώ το Λασίθι τέλος θα εκπροσωπήσει το Λύκειο των Ελληνίδων Σητείας με μουσικούς τον Νίκο Πρινιωτάκη στο βιολί και τον Δημήτρη Νικάκη στο λαγούτο.

Τέλος την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική παραλία της Παλαιόχωρας η εκδήλωση ΄΄ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ΄΄ με χορούς από όλη την Ελλάδα. Μαζί μας οι μουσικοί Αντώνης Χουρδάκης στην λύρα και Κωστής Μαλαξιανάκης στο λαγούτο ενώ θα χορέψουν Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς η Χορευτική Ομάδα Σελίνου ΄΄Οι Σελινιώτες΄΄,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καντάνου ΄΄ΚΑΝΤΑΝΙΑ΄΄ και το Λύκειο των Ελληνίδων Σητείας, ενώ το Εργαστήρι Χορού και Λαογραφίας ΄΄ΣΥΓΧΟΡΟΣ΄΄ θα χορέψει χορούς από Νησιά, Ήπειρο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Μακεδονία και Θράκη. Μαζί μας επίσης θα είναι ο Σύλλογος Ποντίων Π.Ε. Χανίων ΄΄Η Ρωμανία΄΄ όπου θα χορέψει ποντιακούς χορούς.

Η παρουσίαση των εκδηλώσεων θα γίνει από την ραδιοφωνική παράγωγο Στέλλα Μανούσακα

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου στην έναρξη του 4ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ΄Οδόν»

Δημοσιεύτηκε

στις

Μάγεψαν το κοινό η Ρίτα Αντωνοπούλου και οι «Αρμός»


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου το 4ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν». 

Τύμπανα, ξυλοπόδαροι, παραδοσιακά όργανα, ρυθμός και υπέροχη μουσική έδωσαν το έναυσμα σε χιλιάδες ανθρώπους για να μπουν αμέσως στο κλίμα της γιορτής της Τέχνης και του Πολιτισμού που θα διαρκέσει έως και τις 24 Σεπτεμβρίου.

Η συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου και των «Αρμός», στην κατάμεστη Πλατεία Ελευθερίας, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, «ταξίδεψε»  σε αγαπημένα ελληνικά τραγούδια το κοινό, το οποίο, στο τέλος, επιβράβευσε τους συντελεστές με το πιο ζεστό του χειροκρότημα.

Νωρίτερα, το σύνθημα για να ξεκινήσει το φεστιβάλ έδωσε η “Μουσική ομάδα Θρακιωτών Κρήτης” και οι χορευτικές ομάδες Θρακιωτών, Μακεδόνων και Ηπειρωτών, με καντάδες και παραδοσιακούς χορούς στο κέντρο της πόλης.

Ακολούθησε η Φιλαρμονική του Δήμου, με γνωστές μελωδίες στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου και οι «Αντικρουστοί», οι οποίοι μαζί με τον  ξυλοπόδαρο Mojo Stilts (κατά κόσμον Θάνο Σμυρνάκη) και την Μίκα, οδήγησαν μικρούς και μεγάλους,  στην καθιερωμένη πια πορεία της χαράς, από τα Λιοντάρια έως την Πλατεία Ελευθερίας!

Το «Τέχνη Καθ΄Οδόν» συνεχίζεται σήμερα με ποικίλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου: https://bit.ly/2m0yHua

Και εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ: https://bit.ly/2kRU806

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Έρωτας Αιώνιος» στο Φουρφουρά

Δημοσιεύτηκε

στις

“ΕΡΩΤΑΣ ΑΙΩΝΙΟΣ” – MOYΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30μ.μ στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Φουρφουρά.

Μουσική Διεύθυνση: Iσιδώρα Χαλκιαδάκη
Πιάνο: Nατάσα Εφεντάκη, Αφήγηση: Mυρσίνη Νταή.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρίου, το Πολιτιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου “Ο Άγιος Νεκτάριος” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φουρφουρά.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα στην Φανερωμένη

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 18/9 μια ακόμη εσπερίδα που διοργανώθηκε από το σύλλογο μας και είχε τίτλο «Αγκάλιασε το σώμα και την ψυχή σου με αγάπη!


Βρες την δύναμη που υπάρχει μέσα σου να αυτοθεραπευτείς», με ομιλήτρια την ολιστική ομοιοπαθητικό ιατρό Δρ. Δήμητρα Τυλλιανάκη.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, κατανόησαν γιατί οι ασθένειες όπως καρκίνος, αυτοάνοσα, διαβήτης, παχυσαρκία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, καρδιοεγκεφαλικά, κατάθλιψη κλπ. συνεχώς αυξάνονται, ενώ η τεχνολογία της ιατρικής και η φαρμακολογία συνεχώς εξελίσσονται.

Και πως μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Ευχαριστούμε θερμά την Δρ. Δήμητρα Τυλλιανάκη για την ομιλία της αυτή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη