Connect with us

ΚΡΗΤΗ

17,3 εκ ευρώ στον δρόμο Ρέθυμνο – Αγία Γαλήνη

Δημοσιεύτηκε

στις

Υπογραφή ένταξης στο ΠΕΠ Κρήτης σήμερα από τον Περιφερειάρχη του έργου πνοής για το Ρέθυμνο και της Κρήτης η αναβάθμιση του κεντρικού επαρχιακού δρόμου Ρεθύμνου – Αγίας Γαλήνης, τμήμα Αρμένοι – Παλέ με προϋπολογισμό 17,3 εκ Ευρώ


Έργο πνοής για το Ρέθυμνο και την Κρήτη αποτελεί το έργο αναβάθμισης του ονομαζόμενου «Αγιοβασιλιώτικου Δρόμου», της επαρχιακής Οδού Ρεθύμνου – Αγίας Γαλήνης, τμήμα Αρμένοι – Παλέ, με προϋπολογισμό 17.381.056 ευρώ, το οποίο με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 – 2020».

Η υπογραφή ένταξης του έργου, που αφορά ένα βασικό κεντρικό άξονα και ένα τμήμα του Νότιου Άξονα, έγινε σήμερα στην Π.Ε. Ρεθύμνης από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρίας Λιονή, του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, του Αντιδημάρχου Ρεθύμνης Μίνωα Αλεφαντινού, Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε.Ρ, της Προϊσταμένης της Διαχειριστικής Αρχής, Μαρίας Κασωτάκη και της Προϊσταμένης των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ρεθύμνης, Ελένης Ρανουτσάκη.

Το έργο αφορά, όπως τονίστηκε, στην αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Ρεθύμνου – Σπήλι – Αγία Γαλήνη, συνολικού μήκους 6,6 χλμ και σε αυτό εντάσσεται η κατασκευή του Α’ τμήματος: Κατασκευή παράκαμψης Αρμένων, μήκους 3,8 χλμ και Β’ τμήμα: Αναβάθμισης του οδικού άξονα από τους Αρμένους έως την Παλέ, μήκους 2,8 χλμ.

«Ένα από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης ο δρόμος που εντάχθηκε σήμερα στο Περιφερειακό πρόγραμμα, ο Αγιοβασιλειώτικος όπως λέγεται, γίνεται πράξη.» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και πρόσθεσε: «Η ένταξη με 17,3 εκ. ευρώ, ένα έργο που είχαν ξεκινήσει οι μελέτες από το 3ο Κοινοτικό, επικαιροποιήθηκαν από εμάς, δόθηκε χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και αν όλα πάνε καλά μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου ούτως ώστε αμέσως μετά την δημοπράτηση να μπορέσουμε να δούμε που θα εντάξουμε και τα υπόλοιπα τμήματα που θα είναι έτοιμες οι μελέτες ώστε ο κάθετος αυτός άξονας να δώσει μια άλλη αναπτυξιακή πορεία προς το Ρέθυμνο αλλά και για όλη την Κρήτη».

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης αναφερόμενος στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου στη σημαντικότητά του, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το Δήμο Αγίου Βασιλείου, που εντάχθηκε αυτό το έργο, ύψους 17,3 εκ ευρώ, το οποίο δίνει μια αναπτυξιακή τροχιά για όλο το Νομό Ρεθύμνης και ιδίως για το Δήμο το δικό μας. Πραγματικά ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για τη μεγάλη συμβολή του σε αυτό το έργο, που σήμερα υπεγράφη και περιμένουμε να τελειώσει ολόκληρος ο ΝΟΑΚ, που ξεκινάει από το Ρέθυμνο και φτάνει στην Αγία Γαλήνη».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, στις δηλώσεις της χαρακτηρίζει ως όνειρο δεκαετιών το συγκεκριμένο έργο, που θα δώσει ανάπτυξη στον τόπο, προσθέτοντας: «Είναι ένα όνειρο δεκαετιών αυτός ο κάθετος άξονας του Ρεθύμνου, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για μας και επιτέλους κάνουμε την αρχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη και τη Διαχειριστική Αρχή, αλλά και τις Υπηρεσίες μας, που έτρεξαν τη μελέτη αυτή για να είμαστε πανέτοιμοι σήμερα να ανακοινώσουμε το έργο αυτό για την ένταξή του στο ΠΕΠ και να πω ότι επί της Περιφερειακής Αρχής της δικής μας, τόσο στην πρώτη περίοδο όσο και στη δεύτερη, με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη, τελειώσαμε από εθνικούς πόρους τη μελέτη αυτού του δρόμου όλου, μέχρι την Αγία Γαλήνη, καθώς και του υποστηρικτικού δικτύου, που αφορά στις περιοχές Ροδάκινο, Πλακιά και όλα τα χωριά τουριστικού ενδιαφέροντος προς το Νότο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αφού έγινε η αρχή, δρομολογείται πλέον και η ολοκλήρωση αυτού του μείζονος αναπτυξιακής σημασίας έργου για το Νομό Ρεθύμνης».

ΘΕΜΑ

Συνελήφθη ο δολοφόνος της Αμερικανίδας – Σεξουαλικό το κίνητρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο 27χρονος, που ομολόγησε το έγκλημα, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών – Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γνωστός ηδονοβλεψίας στην περιοχή


Παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών είναι ο 27χρονος κάτοικος Κισσάμου, που ομολόγησε την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton. Ταυτόχρονα, όμως, φέρεται πως είναι και ηδονοβλεψίας γνωστός στην περιοχή, γι’ αυτό άλλωστε στράφηκαν προς αυτόν οι έρευνες της Ασφάλειας.

Εν αναμονή του δικηγόρου του, ο νεαρός έχει δώσει μόνο προφορική ομολογία, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είδε την 60χρονη γυναίκα να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή όπου διατηρεί κτήμα, ερεθίστηκε και, για να την ακινητοποιήσει, την παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε! 

Ως τώρα, πάντως, δεν έχει ομολογήσει ότι την βίασε, αλλά έδωσε γενετικό υλικό, το οποίο συγκρίνεται με τα ευρήματα στην σορό της 60χρονης Suzanne Eaton.

Ο νεαρός εντοπίστηκε χάρη στα ίχνη που άφησε το αυτοκίνητό του, με το οποίο μετέφερε τη σορό της νεκρής βιολόγου, τον θάνατο της οποίας είχε προκαλέσει, κλείνοντάς της τις αναπνευστικές οδούς. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποια ευρήματα από τον τόπο όπου έκρυψε το πτώμα της Suzanne Eaton, ήταν τα λάθη που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων στην ταυτοποίησή του.

Ο 27χρονος ταίριαζε με το προφίλ που είχαν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί και οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν τις κινήσεις του στην επίμαχη περιοχή, στις 4 Ιουλίου, που είχε εξαφανιστεί η 60χρονη. Έτσι, όταν τον ανέκριναν, «έσπασε» και ομολόγησε την δολοφονία.

Η βιολόγος, που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck στην Δρέσδη της Γερμανίας μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της και πατέρα των δυο γιων τους, είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο τούνελ από δυο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους στις 9 Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δολοφόνων

Δημοσιεύτηκε

στις

Η αστυνομία έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες κατοίκων, ενώ παράλληλα, επιχειρείται και η εύρεση περισσότερων στοιχείων μέσα από τα αποτυπώματα της κινητής τηλεφωνίας

Το Σάββατο παραδόθηκαν από τον Ιατροδικαστή Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη, όλα τα ευρήματα και οι αναλύσεις από τα ίχνη που εντοπίστηκαν στα ρούχα και στο σώμα της Αμερικανίδας Suzanne Eaton, της βιολόγου που δολοφονήθηκε άγρια την Τρίτη 2 Ιουλίου, ενώ έκανε την καθιερωμένη πεζοπορία της στα πέριξ της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων, όπου είχε βρεθεί για πέμπτη φορά, ως ομιλήτρια σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο.

Παράλληλα, γίνονται στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων Ελλήνων και αλλοδαπών από την ευρύτερη περιοχή και γίνεται λήψη DNA από όλους τους για να ακολουθήσει διασταύρωση και τυχόν ταυτοποίηση με τα ευρήματα των ιατροδικαστών.

Η 60χρονη Αμερικανίδα, ήταν ένας πολύ δυναμικός και αθλητικός άνθρωπος και είχε μαύρη ζώνη στις πολεμικές τέχνες και όλα δείχνουν ότι έδωσε μάχη για τη ζωή της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, αφού τελικά πέθανε από αργό ασφυκτικό θάνατο η διάρκεια του οποίου μπορεί να ξεπέρασε και τα πέντε λεπτά.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι μάλλον ασαφείς, και κάνουν λόγο για εντοπισμό της άτυχης γυναίκας –ενόσω ήταν ζωντανή- στο χωριό Αφράτα, σε απόσταση 4,5 περίπου χιλιομέτρων από το σημείο που εντοπίστηκε η σωρός της σε σπήλαιο στο Ξαμμουδοχώρι.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Daily Mail , οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν ήδη μιλήσει με δύο ανθρώπους που είδαν την άτυχη 60χρονη λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. Πρόκειται για έναν 85χρονο αγρότη και έναν ηλικιωμένο ψαρά που κατέθεσαν ότι είδαν την Suzanne Eaton στο χωριό Αφράτα. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Μπαράζ τροχαίων χθες στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο νοσοκομείο τέσσερα άτομα


Τέσσερα τροχαία σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ πέντε συνολικά τραυματίες.

Τρία από τα τέσσερα ατυχήματα αφορούν δικυκλιστές που έφυγαν από την πορεία τους με αποτέλεσμα την πτώση και τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό τους. 

Επίσης τα τρία περιστατικά σημειώθηκαν μέσα στο Ηράκλειο, ενώ το τέταρτο έγινε στην Αγία Πελαγία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη