Connect with us

ΚΡΗΤΗ

17,3 εκ ευρώ στον δρόμο Ρέθυμνο – Αγία Γαλήνη

Δημοσιεύτηκε

στις

Υπογραφή ένταξης στο ΠΕΠ Κρήτης σήμερα από τον Περιφερειάρχη του έργου πνοής για το Ρέθυμνο και της Κρήτης η αναβάθμιση του κεντρικού επαρχιακού δρόμου Ρεθύμνου – Αγίας Γαλήνης, τμήμα Αρμένοι – Παλέ με προϋπολογισμό 17,3 εκ Ευρώ


Έργο πνοής για το Ρέθυμνο και την Κρήτη αποτελεί το έργο αναβάθμισης του ονομαζόμενου «Αγιοβασιλιώτικου Δρόμου», της επαρχιακής Οδού Ρεθύμνου – Αγίας Γαλήνης, τμήμα Αρμένοι – Παλέ, με προϋπολογισμό 17.381.056 ευρώ, το οποίο με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 – 2020».

Η υπογραφή ένταξης του έργου, που αφορά ένα βασικό κεντρικό άξονα και ένα τμήμα του Νότιου Άξονα, έγινε σήμερα στην Π.Ε. Ρεθύμνης από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρίας Λιονή, του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, του Αντιδημάρχου Ρεθύμνης Μίνωα Αλεφαντινού, Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε.Ρ, της Προϊσταμένης της Διαχειριστικής Αρχής, Μαρίας Κασωτάκη και της Προϊσταμένης των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ρεθύμνης, Ελένης Ρανουτσάκη.

Το έργο αφορά, όπως τονίστηκε, στην αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Ρεθύμνου – Σπήλι – Αγία Γαλήνη, συνολικού μήκους 6,6 χλμ και σε αυτό εντάσσεται η κατασκευή του Α’ τμήματος: Κατασκευή παράκαμψης Αρμένων, μήκους 3,8 χλμ και Β’ τμήμα: Αναβάθμισης του οδικού άξονα από τους Αρμένους έως την Παλέ, μήκους 2,8 χλμ.

«Ένα από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης ο δρόμος που εντάχθηκε σήμερα στο Περιφερειακό πρόγραμμα, ο Αγιοβασιλειώτικος όπως λέγεται, γίνεται πράξη.» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και πρόσθεσε: «Η ένταξη με 17,3 εκ. ευρώ, ένα έργο που είχαν ξεκινήσει οι μελέτες από το 3ο Κοινοτικό, επικαιροποιήθηκαν από εμάς, δόθηκε χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και αν όλα πάνε καλά μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου ούτως ώστε αμέσως μετά την δημοπράτηση να μπορέσουμε να δούμε που θα εντάξουμε και τα υπόλοιπα τμήματα που θα είναι έτοιμες οι μελέτες ώστε ο κάθετος αυτός άξονας να δώσει μια άλλη αναπτυξιακή πορεία προς το Ρέθυμνο αλλά και για όλη την Κρήτη».

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης αναφερόμενος στον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου στη σημαντικότητά του, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το Δήμο Αγίου Βασιλείου, που εντάχθηκε αυτό το έργο, ύψους 17,3 εκ ευρώ, το οποίο δίνει μια αναπτυξιακή τροχιά για όλο το Νομό Ρεθύμνης και ιδίως για το Δήμο το δικό μας. Πραγματικά ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για τη μεγάλη συμβολή του σε αυτό το έργο, που σήμερα υπεγράφη και περιμένουμε να τελειώσει ολόκληρος ο ΝΟΑΚ, που ξεκινάει από το Ρέθυμνο και φτάνει στην Αγία Γαλήνη».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, στις δηλώσεις της χαρακτηρίζει ως όνειρο δεκαετιών το συγκεκριμένο έργο, που θα δώσει ανάπτυξη στον τόπο, προσθέτοντας: «Είναι ένα όνειρο δεκαετιών αυτός ο κάθετος άξονας του Ρεθύμνου, ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για μας και επιτέλους κάνουμε την αρχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη και τη Διαχειριστική Αρχή, αλλά και τις Υπηρεσίες μας, που έτρεξαν τη μελέτη αυτή για να είμαστε πανέτοιμοι σήμερα να ανακοινώσουμε το έργο αυτό για την ένταξή του στο ΠΕΠ και να πω ότι επί της Περιφερειακής Αρχής της δικής μας, τόσο στην πρώτη περίοδο όσο και στη δεύτερη, με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη, τελειώσαμε από εθνικούς πόρους τη μελέτη αυτού του δρόμου όλου, μέχρι την Αγία Γαλήνη, καθώς και του υποστηρικτικού δικτύου, που αφορά στις περιοχές Ροδάκινο, Πλακιά και όλα τα χωριά τουριστικού ενδιαφέροντος προς το Νότο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αφού έγινε η αρχή, δρομολογείται πλέον και η ολοκλήρωση αυτού του μείζονος αναπτυξιακής σημασίας έργου για το Νομό Ρεθύμνης».

ΘΕΜΑ

Αυτός είναι ο κρητικός που ασελγούσε στον ανιψιό του

Δημοσιεύτηκε

στις

Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 59χρονου, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 59χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατ΄εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιών κατ΄εξακολούθηση με παθόντα που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη.

Πρόκειται για τον:

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΚΗ Κυριάκο του Νικολάου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο Κρήτης. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μηνός, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, τηλεφωνικά στους αριθμούς 28210-25703 και 2810-274211 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Παραδόθηκαν οι ράμπες στο Κοκκίνη Χάνι

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Σωκράτης Βαρδάκης στις ράμπες Κοκκίνη Χάνι


Παραδόθηκαν οι ράμπες της εξόδου από τον ΒΟΑΚ στο ύψος της περιοχής Κοκκίνη Χάνι, ένα έργο που αναμενόταν εδώ και μήνες από κατοίκους και επισκέπτες.

Το σημείο επισκέφθηκε σήμερα ο Δ/νων Σύμβουλος ΟΑΚ Φώτης Καζάσης, ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης και ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννης Καρνέσης που μαζί με τον βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη παρακολούθησαν την εκτέλεση των τελευταίων εργασιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την παράδοση των ραμπών στην κυκλοφορία: «Σήμερα δίνεται τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, καθώς μετά από πολύμηνες διαδικασίες που περιελάμβαναν και νομιμοποίηση του έργου, που λειτουργούσε περίπου 10 έτη παράνομα, αυτό επιτέλους ολοκληρώθηκε. Είναι κομβική η χρονική στιγμή που παραδίδεται σε κυκλοφορία, καθώς βρισκόμαστε στην περίοδο των εορτών του Πάσχα αλλά και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, οπότε και αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των επισκεπτών τους οποίους ασφαλώς και θα εξυπηρετεί καλύτερα η συγκεκριμένη οδική διασύνδεση.»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

«Έξυπνα» γυαλιά ετοιμάζουν οι επιστήμονες του ΙΤΕ

Δημοσιεύτηκε

στις

«Έξυπνα γυαλιά» σε συνδυασμό με εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, θα βοηθούν τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους να παραμένουν παραγωγικοί


«Έξυπνα γυαλιά», τα οποία, σε συνδυασμό με μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, θα βοηθούν τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους να παραμένουν παραγωγικοί, σχεδιάζουν να δημιουργήσου οι επιστήμονες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου See Far, στο οποίο συμμετέχει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Το έργο See Far χρηματοδοτείται από το Horizon 2020 με 4 εκ. ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια με τη συμμετοχή 12 εταίρων από 5 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις.
Σκοπός του έργου, όπως ανακοινώθηκε από το ΙΤΕ, είναι η κατασκευή «έξυπνων γυαλιών» τα οποία, σε συνδυασμό με εφαρμογή που θα εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο, θα προσφέρει μια ψηφιακή λύση για την υποστήριξη του γηράσκοντος εργατικού δυναμικού με προβλήματα όρασης, με στόχο να συμβάλουν στη δημιουργία ενός υγιούς, ασφαλούς και πιο παραγωγικού περιβάλλοντος εργασίας.

Η καινοτομία αυτή θα συμβάλει στην απρόσκοπτη συνέχιση της επαγγελματικής ζωής, βοηθώντας το εργατικό δυναμικό να διατηρεί και να ανανεώνει τις εργασιακές και προσωπικές του δεξιότητες, υποστηρίζοντας τον ανεξάρτητο και υγιή τρόπο διαβίωσης.

Το See Far θα εξασφαλίσει τη δημιουργία ενός προσαρμοστικού, έξυπνου περιβάλλοντος εργασίας και διαβίωσης (augmented reality workspace). Τα έξυπνα γυαλιά See Far θα προσαρμόζονται στις ανάγκες των χρηστών και θα βελτιώνουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον περιβάλλοντα χώρο, διασφαλίζοντας την ασφαλέστερη εξερεύνηση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το τελευταίο θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας ενός εξατομικευμένου εικονικού βοηθού ο οποίος θα ενσωματώνει τεχνολογίες οφθαλμικής ιχνηλάτησης, μηχανικής μάθησης και επαυξημένης πραγματικότητας.

Από το ΙΤΕ συμμετέχουν το Τμήμα Βιοϊατρικών Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, καθώς και το Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη