Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΚΡΗΤΗ

18.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτη επιχείρηση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για την επιχορήγηση επιχειρήσεων που επλήγησαν – Επιχορήγηση έως 18.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτη επιχείρηση

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για την επιχορήγηση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία και μεγάλες φυσικές καταστροφές σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γ. Τσακίρη και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρ. Τριαντόπουλου.

«Σε συνέχεια της επεξεργασίας δέσμης μέτρων για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται εκτεταμένα και συνεχώς από την πανδημία COVID-19, αλλά παράλληλα επλήγησαν και από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που συνέβησαν το έτος 2021, η Κυβέρνηση, δρώντας συντονισμένα και μελετώντας όλα τα δεδομένα, προχώρησε προχθές στη δημοσίευση σχετικής πρόσκλησης (ΑΔΑ: Ψ8ΥΞ46ΜΤΛΡ-90Κ) και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις.

Με την δράση αυτή αποδίδεται ΜΗ επιστρεπτέα επιχορήγηση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές:

Κοινότητα Αρκαλοχωρίου στον δήμο Μινώα Πεδιάδας, (νομός Ηρακλείου)

Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού

Τοπική Κοινότητα Δαμασίου στον δήμο Τυρνάβου, (νομός Λάρισας)

Τοπική Κοινότητα Μεσοχωρίου στον δήμο Ελασσόνας (νομός Λάρισας)

Στόχος είναι η υποβοήθηση της λειτουργίας τους και η κάλυψη μελλοντικών λειτουργικών τους δαπανών. Σε κάθε νόμιμα λειτουργούσα επιχείρηση που έχει υποστεί τις συνέπειες αφενός της πανδημίας COVID-19 και αφετέρου των μεγάλων φυσικών καταστροφών, αποδίδεται επιχορήγηση σε ποσοστό 50% των ετήσιων δαπανών της, όπως αυτές εξάγονται από τα πρόσφατα ιστορικά φορολογικά της στοιχεία.

Ο ενδεικτικός συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 26 εκατ. ευρώ και το ανώτατο ύψος επιχορήγησης προσδιορίζεται σε ποσό 18.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Η δράση θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ, μέσω του ΕΠΑνΕΚ 2014-20.

Σημειώνονται, επίσης, τα παρακάτω:

Η επιχορήγηση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη και θα εκταμιεύεται εντός 15 ημερών από την έγκριση της σχετικής αίτησης χρηματοδότησης.

Η δράση ενισχύει επιχειρήσεις όλων των επιλέξιμων από τους Ενωσιακούς κανόνες κλάδων και όλων των νομικών μορφών, είτε είναι μικρομεσαίες είτε μεγάλες.

Η δράση ενισχύει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με κάθε τρόπο (έδρα, υποκατάστημα ή άλλου είδους εγκατάσταση) στις ανωτέρω προσδιορισθείσες περιοχές.

Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες επεξεργάζονται την προκήρυξη αντίστοιχης δράσης για συγκεκριμένες πληγείσες επιχειρήσεις της σεισμόπληκτης περιοχής της Σάμου.

Τέλος τονίζουμε ότι σε αντίθεση με πρακτικές του παρελθόντος, στη δράση δεν τίθεται κανένας πρόσθετος περιορισμός πέραν των ανωτέρω, καθώς και αυτών που απορρέουν ευθέως από την Ενωσιακή νομοθεσία».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο 69χρονος αγνοούνταν από το βράδυ της Παρασκευής

ΚΡΗΤΗ

Μια καινοτόμα και πρωτοποριακή δράση, μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί να συγκεντρωθεί το σύνολο των υπηρεσιών και των τοπικών συστημάτων Μέσω της τεχνολογίας και μιας...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αιφνίδια απόφαση το ΚΥΣΕΑ, ανακοίνωσε την αντικατάσταση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα  από τον Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο Η ανακοίνωση «Το Κυβερνητικό Συμβούλιο...

Life

Η ράκη πίνεται με πολλούς μεζέδες, ακόμα και με νερό! Στη Κρήτη τη λέμε τσικουδιά! Η ρακή μπορεί σαν λέξη να είναι αραβτουρκοπερσική, από...