Connect with us

ΚΡΗΤΗ

200 κυβικά νερό επιπλέον στους Ηρακλειώτες

Δημοσιεύτηκε

στις

Μπαίνει ξανά το νερό από το φράγμα Αποσελέμη στο δίκτυο του Ηρακλείου


Με 200 κυβικά νερού την ώρα ενισχύεται το σύστημα υδροδότησης της πόλης στο οποίο τρέχει από προχθές νερό του Αποσελέμη, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με τους Δήμους Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και Χερσονήσου, για την ανατροφοδότησή τους τους δύο δύσκολους μήνες του καλοκαιριού.

Η ενίσχυση των τριών δήμων με τα αποθέματα του φράγματος έρχεται να ανακουφίσει τα οξύτατα προβλήματα του νερού που καλούνται να διαχειριστούν, καθώς διανύουμε τη θερινή περίοδο του πιο ξηρικού έτους των τελευταίων χρόνων.

Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι θα έχουμε μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές στον τομέα του τουρισμού, καθώς εκτιμάται ότι οι επισκέψεις θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, η ενίσχυση των Δήμων από τα αποθέματα του φράγματος αποδεικνύεται κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας.

Όπως τονίζει με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Φώτης Καζάσης, από τις 2 Ιουλίου το Ηράκλειο υδροδοτείται με 200 κυβικά νερού την ώρα ενώ ο Άγιος Νικόλαος και η Χερσόνησος ενισχύονται με 150 κυβικά νερού τη ώρα. Οι τρεις δήμοι θα ενισχύονται με νερό από το φράγμα για δύο μήνες, ώστε να μπορέσουν να ανακουφιστούν σε σχέση με τη διαχείριση των αναγκών τους.

Ο ίδιος σημειώνει ότι παράλληλα προχωράει από μέρα σε μέρα η τοποθέτηση των σωλήνων στη σήραγγα του Αποσελέμη, με στόχο η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του Οκτώβρη και να γίνει εφικτή η ενίσχυση του φράγματος με τα πλημμυρικά νερά της χειμερινής περιόδου που είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα.

Από τον Σεπτέμβριο το φράγμα του Αποσελέμη θα τεθεί και πάλι σε τμηματική λειτουργία, δηλαδή θα διακινεί νερό ανά δύο τρεις μέρες προκειμένου να μη λιμνάσει εάν παραμείνει στάσιμο, διότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στη διαχείριση του διυλιστηρίου, και συγκεκριμένα θα προκύψουν ζητήματα στον μηχανισμό λειτουργίας του.

Κακοπληρωτής η ΔΕΥΑΗ

Όπως προκύπτει, η ΔΕΥΑΗ παρά το γεγονός ότι είχε ρητά δεσμευτεί να εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στον ΟΑΚ, δεν τήρησε τον διακανονισμό χρέους που είχε συμφωνήσει. Όπως είναι γνωστό, η ΔΕΥΑ Ηρακλείου είναι «πρωταθλητής» στις απλήρωτες οφειλές, αφού χρωστά περισσότερα από 500 χιλ. ευρώ τιμολογημένα στον Οργανισμό τα οποία αδικαιολόγητα μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει.

Το γεγονός αυτό φέρνει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τη δημοτική επιχείρηση απέναντι στον ΟΑΚ, με δεδομένη μάλιστα και την ξεκάθαρη παρέμβαση των εργαζομένων στον Οργανισμό που τονίζουν ότι η αποπληρωμή της οφειλής της ΔΕΥΑΗ είναι απολύτως αναγκαία για να καλυφθεί η μισθοδοσία τους. Έτσι, μετά την ανακολουθία της ΔΕΥΑΗ που είχε δεσμευτεί τον Μάρτιο ότι θα εξοφλήσει τις οφειλές της, δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά εγγράφως ότι θα εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της μέχρι το τέλος του χρόνου συμπεριλαμβάνοντας και τις τρέχουσες οφειλές του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Το βέβαιο είναι ότι η ΔΕΥΑΗ μένει να αποδείξει ότι αυτή τη φορά θα είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, καθώς όλα τα ζητήματα αυτά θα ανοίξουν και πάλι τον Οκτώβρη σε νέα σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί ανάμεσα στον ΟΑΚ και τους τρεις Δήμους Ηρακλείου Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου που θα κληθούν να συναποφασίσουν το πλαίσιο συνεργασίας τους.

ΚΡΗΤΗ

560 χιλ. ευρώ για έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σητείας-Ιεράπετρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Συμβάσεις με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ για έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σητείας-Ιεράπετρας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης


Δύο σημαντικά έργα για το Λασίθι υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η μια σύμβαση αφορά το έργο «Βελτιώσεις Επαρχιακών Δρόμων Σητείας -Ιεράπετρας» με προϋπολογισμό 500 χιλ. ευρώ με ανάδοχο εκτέλεσης του έργου την κατασκευαστική εταιρεία «ΜΑΡΜΙ Α.Ε.»

Το έργο προβλέπει εργασίες συντήρησης-βελτίωσης επαρχιακών οδών, και ειδικότερα:

• καθαρισμός – μόρφωση και κατά τμήματα επένδυση τάφρου με σκυρόδεμα
• άρση καταπτώσεων που υπάρχουν και που ενδεχομένως εμφανιστούν
• κοπή κλάδων που εισέρχονται εντός της λειτουργικής διατομής της οδού
• καθαρισμός οχετών
• πλήρωση υποσκαφής με σκυρόδεμα στην ΕΟ Ν.30
• κατασκευή χαμηλού τοιχίου συγκράτησης καταπτώσεων στην Ε.Ο Ν.23
• ενίσχυση/αποκατάσταση
• αποκατάσταση φθορών ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας στις Ε.Ο. Ν.19, Ν.20, Ν.51
• τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων στην ΕΟ Ν.19, Ν.49
• τοποθέτηση πινακίδων (πληροφοριακών, κινδύνου, ρυθμιστικές)
• διαγράμμιση ΕΟ Ν.20 και Ν. 28
Οι εργασίες αυτές θα εκτελεστούν στις ευρύτερες περιοχές της Σητείας και της Ιεράπετρας και αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του επαρχιακού οδικού δικτύου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων οχημάτων.

Η δεύτερη σύμβαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με την κατασκευαστική εταιρεία « ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» αφορά το έργο «Καθαρισμός πρανών και τάφρων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Λασιθίου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να γίνει καθαρισμός από πάσης φύσεως ρύπους, φερτά υλικά, υλικά καταπτώσεων κλπ που υπάρχουν σε τάφρους και πρανή του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία

Δημοσιεύτηκε

στις

Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα-Επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Mitt 2019


Τις εντυπώσεις των επισκεπτών κέρδισε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχε στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Mitt 2019 στη Ρωσία η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο τουριστικό γεγονός για την Ανατολική Ευρώπη. Την τριήμερη έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 22.000 άτομα που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νησί μας μέσω έντυπου υλικού καθώς επίσης και να γευτούν τοπικά εδέσματα αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την σημασία της Κρητικής φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία αυξημένες περίπου κατά 10% είναι οι προκρατήσεις για την Ελλάδα. Η Κρήτη για τους Ρώσους τουρίστες αποτελεί πολιτιστικό και ιστορικό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο συμβαδίζοντας με την στρατηγική του ΕΟΤ.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, τα στελέχη των Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη, Π.Ε. Ρεθύμνου Γεώργιος Πανταζής και ο Ρωσόφωνος ξεναγός Σταμάτιος Πατελάρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου σε δήλωση του για την συμμετοχή μας στην σημαντική έκθεση ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό, για έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όπως η Κρήτη, να διαπιστώνει έμπρακτα ότι ένας πολύ σημαντικός τουριστικός πόλος, που ενίσχυσε το προϊόν και την αγορά μας, ότι ανακάμπτει και αναπτύσσεται δυναμικά, ξανά. Η Ρωσία, έχει άρρηκτους θρησκευτικούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς δεσμούς ως χώρα με την Ελλάδα και σε συνδυασμό με τις πολλαπλές ενέργειες σύσφιξης των τουριστικών – και όχι μόνο – σχέσεων μας, αποτελεί μια αγορά – στόχο, για την Κρήτη. Με ποιότητα και ποσότητα, όλες οι παραπάνω διαστάσεις της Ελληνορωσικής τουριστικής συνεργασίας, αποδείχθηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2019, στη Μόσχα, όπου οι Π.Ε. Λασιθίου και Ρεθύμνου έδωσαν, μέσα από τα στελέχη τους, τον καλύτερο εαυτό τους, μαζί με Κρητική φιλοξενία και τουριστικό επαγγελματισμό» .

Η υψηλή επισκεψιμότητα που συγκέντρωσε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης καταδεικνύει το σημαντικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το νησί μας ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν επίσης η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, δημοσιογράφοι από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων από την Κρήτη κ.α.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Σταμάτησε η κυκλοφορία από την γέφυρα στον Πλατανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διακοπή κυκλοφορίας για έλεγχο στη γέφυρα Belley επί της Π.Ε.Ο. 90 στον Δήμο Πλατανιά


Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 από τις 11:00 έως τις 14:00 πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα Belley επί της Π.Ε.Ο. 90 στο Δήμο Πλατανιά καθώς κλιμάκιο του στρατού ( ΜΟΜΚΑ ) πρόκειται να επιθεωρήσει την γέφυρα και να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις στην λειτουργία της.

Η ενημέρωση του κοινού από την αρμόδια υπηρεσία γίνεται μέσω των ΜΜΕ και κοινοποιείται στο τμήμα Τροχαίας Χανίων, με την παράκληση της υπηρεσίας προς τους οδηγούς το παραπάνω χρονικό διάστημα που θα υπάρχει η διακοπή της κυκλοφορίας να χρησιμοποιούν τον Β.Ο.Α.Κ. για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων τους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη