Connect with us

ΚΡΗΤΗ

200 κυβικά νερό επιπλέον στους Ηρακλειώτες

Δημοσιεύτηκε

στις

Μπαίνει ξανά το νερό από το φράγμα Αποσελέμη στο δίκτυο του Ηρακλείου


Με 200 κυβικά νερού την ώρα ενισχύεται το σύστημα υδροδότησης της πόλης στο οποίο τρέχει από προχθές νερό του Αποσελέμη, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με τους Δήμους Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και Χερσονήσου, για την ανατροφοδότησή τους τους δύο δύσκολους μήνες του καλοκαιριού.

Η ενίσχυση των τριών δήμων με τα αποθέματα του φράγματος έρχεται να ανακουφίσει τα οξύτατα προβλήματα του νερού που καλούνται να διαχειριστούν, καθώς διανύουμε τη θερινή περίοδο του πιο ξηρικού έτους των τελευταίων χρόνων.

Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι θα έχουμε μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές στον τομέα του τουρισμού, καθώς εκτιμάται ότι οι επισκέψεις θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, η ενίσχυση των Δήμων από τα αποθέματα του φράγματος αποδεικνύεται κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας.

Όπως τονίζει με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Φώτης Καζάσης, από τις 2 Ιουλίου το Ηράκλειο υδροδοτείται με 200 κυβικά νερού την ώρα ενώ ο Άγιος Νικόλαος και η Χερσόνησος ενισχύονται με 150 κυβικά νερού τη ώρα. Οι τρεις δήμοι θα ενισχύονται με νερό από το φράγμα για δύο μήνες, ώστε να μπορέσουν να ανακουφιστούν σε σχέση με τη διαχείριση των αναγκών τους.

Ο ίδιος σημειώνει ότι παράλληλα προχωράει από μέρα σε μέρα η τοποθέτηση των σωλήνων στη σήραγγα του Αποσελέμη, με στόχο η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του Οκτώβρη και να γίνει εφικτή η ενίσχυση του φράγματος με τα πλημμυρικά νερά της χειμερινής περιόδου που είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα.

Από τον Σεπτέμβριο το φράγμα του Αποσελέμη θα τεθεί και πάλι σε τμηματική λειτουργία, δηλαδή θα διακινεί νερό ανά δύο τρεις μέρες προκειμένου να μη λιμνάσει εάν παραμείνει στάσιμο, διότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στη διαχείριση του διυλιστηρίου, και συγκεκριμένα θα προκύψουν ζητήματα στον μηχανισμό λειτουργίας του.

Κακοπληρωτής η ΔΕΥΑΗ

Όπως προκύπτει, η ΔΕΥΑΗ παρά το γεγονός ότι είχε ρητά δεσμευτεί να εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στον ΟΑΚ, δεν τήρησε τον διακανονισμό χρέους που είχε συμφωνήσει. Όπως είναι γνωστό, η ΔΕΥΑ Ηρακλείου είναι «πρωταθλητής» στις απλήρωτες οφειλές, αφού χρωστά περισσότερα από 500 χιλ. ευρώ τιμολογημένα στον Οργανισμό τα οποία αδικαιολόγητα μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει.

Το γεγονός αυτό φέρνει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τη δημοτική επιχείρηση απέναντι στον ΟΑΚ, με δεδομένη μάλιστα και την ξεκάθαρη παρέμβαση των εργαζομένων στον Οργανισμό που τονίζουν ότι η αποπληρωμή της οφειλής της ΔΕΥΑΗ είναι απολύτως αναγκαία για να καλυφθεί η μισθοδοσία τους. Έτσι, μετά την ανακολουθία της ΔΕΥΑΗ που είχε δεσμευτεί τον Μάρτιο ότι θα εξοφλήσει τις οφειλές της, δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά εγγράφως ότι θα εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της μέχρι το τέλος του χρόνου συμπεριλαμβάνοντας και τις τρέχουσες οφειλές του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Το βέβαιο είναι ότι η ΔΕΥΑΗ μένει να αποδείξει ότι αυτή τη φορά θα είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, καθώς όλα τα ζητήματα αυτά θα ανοίξουν και πάλι τον Οκτώβρη σε νέα σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί ανάμεσα στον ΟΑΚ και τους τρεις Δήμους Ηρακλείου Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου που θα κληθούν να συναποφασίσουν το πλαίσιο συνεργασίας τους.

ΘΕΜΑ

4ο Φεστιβάλ Γλυκού στον Αμπελούζο

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια ξεχωριστή βραδιά ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελούζου, που θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες και όσους βρεθούν εκεί σε παραδοσιακές γλυκές γεύσεις


Οι προετοιμασίες βρίσκονται στο ζενίθ για το 4ο φεστιβάλ παραδοσιακού γλυκού η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, 18:00, στην πλατεία του Αμπελούζου, κάτω από τα πλατάνια.

Ένα φεστιβάλ στον Αμπελούζο του Δήμου Γόρτυνας που έχει γίνει πλέον θεσμός για την περιοχή της Μεσαράς.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά του τόπου, χειροποίητα αναψυκτικά, λικέρ και παραδοσιακή ρακή που θα παράγεται από το καζάνι που θα προετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού, οι συμμετέχοντες σύλλογοι της περιοχής και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Μεσαρά.

Στόχος της γιορτής η ανάδειξη της ομορφιάς του χωριού, της παραδοσιακής κληρονομιάς και των γευστικών ιδιαιτεροτήτων του τόπου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ιεράπετρα: 75χρονος ασθενής σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε γιατρό

Δημοσιεύτηκε

στις

75χρονος ασθενής που ήθελε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα, επιτέθηκε σε γιατρό του Νοσοκομείου!


Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας κατέληξαν το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου, ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και 75χρονος ασθενής του, που ήθελε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα, αντί άλλου ασθενούς που εξεταζόταν εκείνη τη στιγμή με σοβαρό πρόβλημα στο αφτί για το οποίο θα έπρεπε να γίνει εισαγωγή στην Παθολογική κλινική.

«Η ώρα ήταν 11:30 το πρωί όταν εξέταζα στο ιατρείο μου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ασθενή με σοβαρό πρόβλημα στο αφτί, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία για την εισαγωγή του και τη νοσηλεία του στην Παθολογική κλινική. Καθυστερούσα όμως επειδή τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούσα, σωστά με αποτέλεσμα να υποχρεωθώ να μεταφέρω τον ασθενή μου στη διπλανή χειρουργική αίθουσα όπου ο υπολογιστής λειτουργούσε για να πάρω τους κωδικούς που έπρεπε για το περιστατικό αυτό. Στο διάδρομο του Νοσοκομείου με ακολούθησε ένας άλλος ηλικιωμένος ασθενής, τον οποίο έχω εξετάσει άλλες 5 τουλάχιστον φορές και μου ζητούσε να τον εξετάσω αμέσως, αφήνοντας στη μέση το προηγούμενο περιστατικό. Όταν επέστρεφα στο ιατρείο μου με ακολούθησε ξανά στο εσωτερικό του, κλείνοντας πίσω του την πόρτα. Με απειλές και βρισιές κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου, με χτύπησε στο αφτί και την κοιλιά, ενώ προσπαθώντας να τον απομακρύνω από πάνω μου βρεθήκαμε και οι δυο στο πάτωμα. Έτρεξαν κάποιοι άλλοι ασθενείς να μας ξεχωρίσουν και λίγο αργότερο καταλήξαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας για την υποβολή μηνύσεων», μας είπε ο Ωτορινολαρυγγολόγος κ. Γιώργος Τσώνος, φανερά προβληματισμένος για την επίθεση που δέχτηκε εν ώρα εργασίας.

Από την πλευρά του 75χρονου ασθενούς μετά τη μήνυση που κατέθεσε στο Α.Τ. Ιεράπετρας ο γιατρός που δέχτηκε την επίθεση, κατατέθηκε επίσης μήνυση κατά του κ. Τσώνου. Ακολούθησαν πολύωρες διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών για να επικρατήσουν στο τέλος οι πιο ψύχραιμες φωνές.

«Επειδή γνωρίζω τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει ο ηλικιωμένος και επειδή δέχτηκα την ειλικρινή συγνώμη που μου ζήτησε μπροστά στη σύζυγό του, την κόρη του, καθώς επίσης και στον αναπληρωτή διοικητή του Α.Τ. Ιεράπετρας και στον δικηγόρο μου, ανακάλεσα τη μήνυσα που κατέθεσα εναντίον του και δέχτηκα την ανάκληση και της δικής του μήνυσης, γιατί πάνω από όλα είμαι γιατρός και άνθρωπος που σέβομαι τον κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο μου», πρόσθεσε ο κ. Γιώργος Τσώνος αργά το απόγευμα όταν έδωσε τα χέρια με τον 75χρονο θύτη μέσα στο Α.Τ. Ιεράπετρας.

Παρά ταύτα, το νέο αυτό περιστατικό, επίθεσης κατά ιατρού εν ώρα υπηρεσίας σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Κρήτης, δείχνει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αν και έχει μηχανοργανωθεί, έχει γίνει τόσο πιο γραφειοκρατικό που υποχρεώνει τους γιατρούς να βρίσκονται αρκετές ώρες πίσω από τους υπολογιστές τους, για να ενημερώσουν το υπουργείο Υγείας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσε να έχει διατεθεί στην εξέταση των ασθενών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που τους βασανίζουν.

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να βιαιοπραγεί κατά του γιατρού η του νοσηλευτή του, γιατί δεν εξετάστηκε λίγο νωρίτερα.

neakriti.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Συμβάσεις έργων ύψους 200.000,00 € στο Δήμο Αμαρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα παρακάτω έργα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Κρήτης


Την Πέμπτη 20-06-19, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ-ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΥΠΟΕΡΓΟ (ΝΕΟ): ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΑΝΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΓΚΥΡΟΥΜΕΝΟ ΠΛΕΓΜΑ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ» προϋπολογισμού 90.000,00 € με ανάδοχο την εταιρεία «Μπενάκης Α. – Κουτράκης Δ. & ΣΙΑ Ο.Ε.».

Σύμφωνα με την μελέτη, θα γίνει τοποθέτηση πλήρως αγκυρούμενου πλέγματος σε επικίνδυνα σημεία των οικισμών Πλατανίων και Πλατάνου όπου παρατηρούνται επαναλαμβανόμενες πτώσεις βράχων, με σκοπό την προστασία των διερχόμενων κατοίκων και οχημάτων.

Επίσης, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΥΠΟΕΡΓΟ (ΝΕΟ):«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΣ – ΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ», προϋπολογισμού 107.000,00 € με ανάδοχο την εταιρεία «ERGO ΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.».

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης τμήματος διαδημοτικής οδού που συνδέει τους  Δήμους Αμαρίου και Φαιστού, μήκους 2.140,00 μ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη