Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

27ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ στο Ρέθυμνο

Με ανανεωμένο πρόγραμμα μέσα από το οποίο όλη η πόλη θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις, ανοίγει αύριο τις πύλες του το 27ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Ρεθύμνου και η ΚΕΔΗΡ και θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.


 

Ένα πλούσιο φάσμα εκδηλώσεων, με σημείο αναφοράς την περίοδο της Αναγέννησης στην Κρήτη, θα πλημμυρίσει όλα τα σημεία της πόλης και τις αίθουσες εκδηλώσεων και θα περιλαμβάνει μουσική, θεατρικές παραστάσεις και εικαστικά έργα με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων Ρεθεμνιωτών . Τη φετινή χρονιά οι εκδηλώσεις του Δήμου Ρεθύμνου είναι αφιερωμένες στον σπουδαίο Ρεθεμνιώτη μουσικοσυνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη ενώ η αυλαία για το Αναγεννησιακό φεστιβάλ θα ανοίξει με τον «Ερωτόκριτο» , ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Κρητικής Αναγέννησης.

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ «ΕΝΑΡΞΗ»

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή αναμένεται να είναι την Πέμπτη η έναρξη του Αναγεννησιακού φεστιβάλ η οποία αναμφίβολα θα ακουστεί σε κάθε γειτονιά της πόλης. Μια μουσική σκυταλοδρομία θα βρίσκεται σε εξέλιξη στους δρόμους του Ρεθύμνου, όπου όσοι επιθυμούν θα μπορούν να απαγγείλουν και να τραγουδήσουν 10.000 στίχους του Ερωτόκριτου, του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Συνολικά, 40 σύνολα, ιδρύματα, σωματεία, φορείς και ιδιώτες θα παρουσιάσουν μέσα από το δικό τους σύγχρονο πρίσμα τον Ερωτόκριτο, αφήνοντας την «πινελιά» τους στη μακρά πορεία ενός ιστορικού έργου. Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα η πολιτιστική «αναγέννηση» σηματοδοτεί την ελπίδα για το μέλλον, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες και επισκέπτες της πόλης, για εννέα ημέρες, να δώσουν μια διαφορετική «απόχρωση», στην γκρίζα καθημερινότητα. Η μαραθώνια σκυταλοδρομία που θα διαρκέσει περίπου 12 ώρες θα ξεκινήσει από την Μεγάλη πόρτα, θα βρεθεί στην πλατεία της Μητρόπολης, στο παλιό λιμάνι στην κρίνη Ριμόντι και σε 35 ακόμη σημεία μέσα στην πόλη.

Παράλληλες εκδηλώσεις πλαισιώνουν σε όλη τη διάρκεια το Αναγγενησιακό φεστιβάλ και περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις για τα παιδιά, μουσικές εκδηλώσεις, προβολές με τη «σφραγίδα» μαθητών αλλά και έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Δήμου και της ΚΕΔΗΡ και εθελοντές, εργάστηκαν με επιμονή σχεδόν έναν χρόνο, προκειμένου το 27ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί για ακόμη μια χρονιά στο Ρέθυμνο. Η οργανωτική επιτροπή του Δήμου και της ΚΕΔΗΡ αποτελείται από την Αντιδήμαρχο κ. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, την μουσικολόγο Ελευθερία Μιχάλα, τον μηχανολόγο-επιχειρηματία Ντίνο Φραγκάκο και τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κουμεντάκη, που συμμετέχει εθελοντικά στην διοργάνωση του φεστιβάλ. Εθελοντική είναι η συμμετοχή της εκπαιδευτικού κ. Ελένης Χαμογιωργάκη.

Η οργανωτική ομάδα της ημέρας έναρξης του Αναγεννησιακού φεστιβάλ από τελείται από τους: Αντώνη Γεβετζή, Νίκο Περπιράκη, Ανδρέα Πλαΐτη και Μανόλη Σειραγάκη. Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ παρουσιάζονται από τον Αλέξη Κωστάλα.

Η φετινή διοργάνωση εκτός από τα καινοτόμα στοιχεία που αφορούν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια, με στόχο τα επόμενα χρόνια να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα αλλά και την ατμόσφαιρα της διοργάνωσης, υπενθυμίζοντας σε όλους πως ο πολιτισμός, οι τέχνες και τα γράμματα αποτελούν πνευματική διέξοδο στις δύσκολες ημέρες που βιώνει η χώρα.

ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ «ΑΠΑΝΤΑ» ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η κ. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, υπογράμμισε πως η «απάντηση» που δίνει το Ρέθυμνο στις δυσκολίες έρχεται μέσα από τις τέχνες, τον πολιτισμό και τα γράμματα. Τη φετινή χρονιά μάλιστα, η Αναγεννησιακή ατμόσφαιρα θα είναι διάχυτη σε όλα τα σημεία της πόλης σε όλες τις αίθουσες εκδηλώσεων του Ρεθύμνου αλλά και τα χωριά της ενδοχώρας. «Για άλλη μια φορά το Ρέθυμνο καταφέρνει το μη αναμενόμενο. Μέσα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας το Ρέθυμνο απαντά με πολιτισμό. Αυτό ήξερε να κάνει από τότε. Από την εποχή της Κρητικής και Ευρωπαϊκής Αναγέννησης μέχρι σήμερα. Το είχαμε μεγάλο καμάρι το φεστιβάλ στο Ρέθυμνο. Είναι το καθαρόαιμο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ στα Βαλκάνια. Ένα φεστιβάλ που τα τελευταία χρόνια έχει πιάσει τον παλμό της κοινωνίας και προσπαθεί να επικοινωνήσει τις τέχνες από τότε μέχρι σήμερα στον υπόλοιπο κόσμο. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Ρεθεμνιώτη μουσικοσυνθέτη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Μπιρλιράκη.

Η ΠΟΛΗ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ

Ο κ. Γιώργος Κουμεντάκης μιλώντας για την έναρξη του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ ανέφερε: «Την Πέμπτη όλη η πόλη θα απαγγείλει και θα παίξει τον Ερωτόκριτο. Έχουμε μεγάλη συμμετοχή συνόλων, ιδιωτών, σωματείων, φορέων, οι οποίες θα καταθέσουν την δική τους άποψη για τον Ερωτόκριτο. Ο καθένας θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο αυτό που θεωρούμε ότι είναι ο Ερωτόκριτος σήμερα. Το ποίημα έτσι κι αλλιώς ερήμην μας είναι πολύ σημαντικό, αν όμως του δώσουμε μια διάσταση σημερινή ανοίγει ένα κανάλι επικοινωνίας για το μέλλον, για να δούμε τέτοιες σημαντικές στιγμές του Κρητικού πολιτισμού, της λογοτεχνίας, της ποίησης και της μουσικής, πως θα μπορούσαν σήμερα να μας δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα, που έχει σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα. Είναι ένα διαμάντι που πρέπει να πετύχει.

Για πρώτη φορά φέτος, το Αναγεννησιακό φεστιβάλ Ρεθύμνου έδωσε μια ανάθεση για να γραφτεί ένα καινούργιο έργο από τον εξαιρετικό συνθέτη λόγιας μουσικής, τον Ρεθεμνιώτη Γιώργο Κυριακάκη. Ο Γιώργος Κυριακάκης έγραψε ένα νέο έργο που θα παιχτεί για πρώτη φορά, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση για τους Latinitas Nostra και θα παρουσιαστεί στις 11 Σεπτεμβρίου. Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η συμμετοχή και συνεργασία με τον Μητροπολίτη μας κ.κ Ευγένιο στην έκθεση Βυζαντινής Τέχνης. Είναι πολύ σημαντικό γιατί και αυτό το κομμάτι από την Αναγέννηση και μετά με όλους αυτούς τους σπουδαίους μαΐστρους της Βυζαντινής τέχνης έρχεται να μας δώσει το σημερινό του πρόσωπο».

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ: «ΤΟ ΕΡΓΟ-ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

Ο κ. Αλέξης Κωστάλας υπογράμμισε: «Το έργο-υπογραφή της Κρήτης, ο Ερωτόκριτος, μεταφέρεται από στόμα σε στόμα που σημαίνει ότι ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία, το δικό του τρόπο και έτσι είναι πολύ όμορφο που στην πρεμιέρα του Αναγεννησιακού φεστιβάλ, θα ακούσουμε διαφορετικούς τρόπους απόδοσης του Ερωτόκριτου και αυτό κρατά ένα έργο ζωντανό. Το φεστιβάλ παίρνει μια άλλη πιο συμμετοχική μορφή . Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι το ότι γίνεται το φεστιβάλ σε πείσμα των καιρών. Γίνεται χωρίς μιζέρια , με απλοχεριά. Νόμιζα, κακώς, ότι θα ματαιωθεί λόγω των εκλογών. Δεν ματαιώνεται και χαίρομαι γι αυτό. Θα πρέπει να παύσει να σταματά η ζωή μας επειδή έχουμε εκλογές και εμείς να σταματήσουμε να λειτουργούμε εξαρτώμενοι από τις πολιτικές καταστάσεις και να συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας».

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Από την πλευρά του ο κ. Ντίνος Φραγκάκος, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των νέων στο φεστιβάλ, και υπογράμμισε: «Καλωσορίζω το 27ο Αναγεννησιακό φεστιβάλ και τον κόσμο ο οποίος κατάφερε με την μεγάλη προσπάθεια των εθελοντών, του προσωπικού της ΚΕΔΗΡ, των μελών της οργανωτικής επιτροπής να ανταπεξέλθει σε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και θέμα. Για την έναρξη του Αναγεννησιακού φεστιβάλ το να επιλέξουμε αυτή τη θαυμάσια ιδέα του Γιώργου Κουμεντάκη σχετικά με τον Ερωτόκριτο και να μπορέσουμε να το περάσουμε στον κόσμο. Το να γίνουν όλα αυτά τα δρώμενα μέσα στην καρδιά της παλιάς πόλης είναι τεράστια επιτυχία. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, δεν έχει ξαναγίνει πουθενά και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και θα διευρύνει αυτό το φάσμα που αφορά τον πολιτισμό στο Ρέθυμνο, καθώς η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας και των παιδιών θα ανοίξει νέες πόρτες στον τρόπο που κοιτάμε το θέμα της παιδείας».

ΘΕΑΤΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ , ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΜΕ «ΑΡΩΜΑ» ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Αναγεννησιακού φεστιβάλ εντάσσεται φέτος, η έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Η έκθεση, φιλοξενείται στο Σπίτι του Πολιτισμού, ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00-13.00 και από τις 18.00 -21.00.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος, Γενικός Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος πατήρ Νικηφόρος Νικόλαος, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου πραγματοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά την καθιερωμένη πλέον έκθεση Αγιογραφίας η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2012 με αφορμή την ιστορική και αλησμόνητη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου στο Ρέθυμνο. Η έκθεση αγιογραφίας φέτος έχει ενταχθεί στις εικαστικές εκδηλώσεις του 27ου Αναγεννησιακού φεστιβάλ του Δήμου Ρεθύμνου».

Τρεις θεατρικές παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο Αναγεννησιακό φεστιβάλ από ντόπιους καλλιτέχνες και θεατρικές ομάδες. Ο κ. Μανόλης Σειραγάκης, επίκουρος καθηγητής θεατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης μίλησε για την καθοριστική συμβολή που είχε το 1ο αναγεννησιακό φεστιβάλ στην μετέπειτα πορεία του, καθώς ένα θεατρικό έργο που είδε τότε, στάθηκε η αφορμή να ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ανέφερε: «θα ήταν για μέσα πολύ σημαντικό να βρεθούν άνθρωποι μέσα από τις εκδηλώσεις αυτού του φεστιβάλ ή των επόμενων που θα τους τυχαίνει αυτό το θείο δώρο που είχα την τύχη να γευτώ. Να ακολουθήσει δηλαδή ένα δρόμο που να αγαπά πραγματικά και που να τον γεμίζει. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τρείς θεατρικές παραστάσεις. Είναι και οι τρείς από ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ρέθυμνο. Είναι η πρώτη φορά που το φεστιβάλ υλοποιείται αποκλειστικά από ντόπιες θεατρικές ομάδες κάτι που μας γεμίζει με ευθύνη και φιλοδοξούμε πως θα μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Στο μουσικό πρόγραμμα του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ αναφέρθηκε η μουσικολόγος Ελευθερία Μιχάλα και υπογράμμισε: «Η οργανωτική επιτροπή του 27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου τιμά την Κρητική παράδοση, τιμά την Κρητική αναγέννηση. Παραδίδουμε στις νεότερες γενιές, εκείνο που παραλάβαμε. Με οικοδεσπότες τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, το 27ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, ανοίγει τις πόρτες του και καλωσορίζει την Αναγέννηση στον τόπο που άρχισε. Με το σύνολο Latinitas Nostra, το κουαρτέτο σαξοφώνων Athenaeum, τους Χαΐνιδες, τον Ψαραντώνη, τον Γιάννη Χαρούλη, το Δημήτρη Μαραμή, το φωνητικό σύνολο Φραγκίσκος Λεονταρίτης και το Locrian Brass Brand, το σύνολο Vamos Ensample, τη θεατρική ομάδα Αντίβαρο, Καλλιτεχνική απόδραση και το Δημοτικό θέατρο Μυλοποτάμου κεντρική σκηνή. Σε δύσκολους καιρούς όπως αυτοί που βιώνουμε οι τέχνες είναι το φώς στα μάτια μας, η αναγέννηση στην ψυχή μας. Σε πείσμα των καιρών επιλέγουμε τον πολιτισμό, δέκα ημέρες γεμάτες μουσική και θέατρο».

Η πόρτα του Ανανγεννησιακού φεστιβάλ θα είναι ανοιχτή και για τους μικρούς Ρεθεμνιώτες με παιδικά δρώμενα και παράλληλες εκδηλώσεις. Η συμμετοχή ομάδων όπως η ομάδα κουκλοθεάτρου Φύρδην Μίγδην, ο σύλλογος κατ-ΑΡΤΙ και Μουσικά παραμύθια αλλά και το κέντρο ξένων γλωσσών «Σχεδία» θα δώσουν την ευκαιρία στους μικρούς φίλους να μάθουν, να ψυχαγωγηθούν και να ταξιδέψουν μέσα από την Αναγέννηση.

Η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Χαμογιωργάκη σε δηλώσεις της ανέφερε: «Η στροφή που έγινε φέτος στη θεματολογία του Αναγεννησιακού φεστιβάλ, στην Κρητική Αναγέννηση μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους. Προσπαθήσαμε να μυήσουμε τα παιδιά στον πλούτο της Κρητικής δραματουργίας μέσα στην τάξη. Η δουλειά μας φέτος αφορούσε τους εφήβους. Διδάχτηκε και δραματοποιήθηκε το Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ και μετά τα παιδιά μας έμαθαν ότι σε αυτές τις γειτονιές περπάτησε και ένας άλλος Σαίξπηρ, αυτός του Ρεθύμνου. Τον έλεγαν Γεώργιο Χορτάτση και έγραψε κι αυτός για τη δύναμη και στο σθένος των νέων να φέρνουν τα πάνω κάτω. Μόνο που τη δική του Ιουλιέτα την ονόμασε Ερωφίλη. Έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε πολλά παιδιά στο Αναγεννησιακό φεστιβάλ. Υπάρχει η συμμετοχή του 13ου Δημοτικού σχολείου με μια εξαιρετική παράσταση από παιδιά για παιδιά. Πρόκειται για τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Υπάρχει η συμμετοχή του 16ου Δημοτικού σχολείου με παιδιά που θα μας τραγουδήσουν. Συμμετέχουν επίσης την ημέρα έναρξης το παραδοσιακό σύνολο του Μουσικού Σχολείου αλλά και η παιδική χορωδία τα Καρδερινάκια. Αυτά τα παιδιά είναι η καλύτερη εγγύηση για τη συνέχεια του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Α ενότητα Ερωτόκριτου
9.00 ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Μεγάλη Πόρτα (Πλατεία 4 Μαρτύρων).
9.20 ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
Εθνικής Αντιστάσεως (στο Πηγάδι)
9.40 ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΙΧΑΛΑΣ-ΒΡΑΝΑΣ
Εθν.Αντιστάσεως και Αγ. Φραγκίσκου
10.00 ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Άγιος Γεώργιος (Ελιδάκι)
10.30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
Ωδείο Ρεθύμνης (εξωτερικός χώρος)
11.00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΒΑΡΟ
Πλατεία Μητροπόλεως (σκάλες Αρχιεπισκοπής)
11.30 ΣΟΥΛΑ ΔΑΣΚΑΛΟΜΑΡΚΑΚΗ
Οδός Τσουδερών

Β ενότητα Ερωτόκριτου
12.00 ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΡΔΕΡΙΝΑΚΙΑ
Ωδείο Ρεθύμνης (εξωτερικός χώρος)
12.20 ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Πλατεία Μικρής Παναγίας
13.00 ΙΣΧΥΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ
Σπίτι Πολιτισμού (επί της Βερνάδου)

Γ ενότητα Ερωτόκριτου
13.30 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
Πλατεία 4 Μαρτύρων (Λαϊκή Αγορά)
14.00 ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ (ΝΥΧΤΟΒΑΤΕΣ)
Αγία Βαρβάρα
14.20 ΠΟΠΗ ΤΣΑΚΩΝΑ
café Barrio (οδός Κουμουνδούρου)
14.40 ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΤΑΣΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΚΟΥΙΔΗ
Οδός Χειμάρας (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)
15.00 ΦΕΦΗ ΒΑΛΑΡΗ – ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗ
cafe Πύλη Guora (πλατεία 4 Μαρτύρων)
15.30 ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ
Είσοδος Ενετικού Λιμανιού
16.00 ΘΩΜΑΣ ΚΑΝΤΙΦΕΣ
Κρήνη Ριμόντι
16.30 ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΓΓΕΛΑΚΗ (ΝΑΝΤΗΣ)
Ελ. Βενιζέλου 42

Δ ενότητα Ερωτόκριτου
16.50 ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΑΞΟΦΟΝΩΝ ATHENAEUM
Λότζια
17.10 ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΛΑ
cafe Αροκάρια ( οδός Μελισσινού)
17.50 ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ
Λύκειο Ελληνίδων (Ελ. Βενιζέλου)
18.10 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Είσοδος Ενετικού Λιμανιού

Ε ενότητα Ερωτόκριτου
18.30 ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΧΝΙΔΑΚΗΣ
Σόχω ρακάδικο (Πλατεία Σοχώρας)
18.45 ΦΑΝΗ ΓΕΒΕΤΖΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΚΟΥ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΛΑΝΤΑΚΗΣ
Ωδείο Ρεθύμνου (Αίθουσα Παντελή Πρεβελάκη)
19.00 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ
1600 ρακάδικο (οδός Αραμπατζόγλου)
19.20 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ
Κρήνη Ριμόντι
19.40 ΣΧΟΛΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΕΛΙΝΑΣ ΠΑΝΑΡΕΤΑΚΗ
Σπίτι Πολιτισμού (οδός Βερνάδου)
20.00 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ BOUDALIA
Πλατεία Μικρής Παναγίας
20.20 ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ-ΒΙΒΗ ΧΑΤΖΗΚΩΤΟΥΛΑ
Πλατεία Μικρής Παναγίας

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
18.00 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
(Εθν. Αντιστάσεως, κρήνη Ριμόντι, Λότζια, Αρκαδίου και Μητροπόλεως)
19.00 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, 16Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Παλαιοντολογικό Μουσείο
20.00 ΘΩΜΑΣ ΒΕΝΑΚΗΣ
Παλαιοντολογικό Μουσείο
20.30 VAMOS ENSEMPLE
Κατεχάκη (πλακόστρωτο προς Φρούριο Φορτέτζας)
21.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ
Λόφος Φρούριου Φορτέτζας.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Αναγεννησιακό φεστιβάλ βρίσκονται αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα : www.rfr.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Οι συγγενείς του 22χρονου θύματος δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που τους χτύπησε με τη δολοφονία Ασύλληπτος παραμένει ο 44χρονος ο οποίος την Κυριακή πυροβόλησε και...

ΚΡΗΤΗ

Νεκρός από τα πυρά που δέχτηκε από το χέρι 44χρονου συγχωριανού του έπεσε το απόγευμα ένας 22χρονος στον οικισμό Αργουλιό Μυλοποτάμου Από την πρώτη στιγμή η ευρύτερη περιοχή έχει...

ΚΡΗΤΗ

Νεκρός από σφαίρες έπεσε νωρίς το απόγευμα 22χρονος στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στο χωριό Αργουλιό Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από...

ΚΡΗΤΗ

Με ελαφριά τραύματα τέσσερα άτομα Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:30μμ στο Γεράνι Ρεθύμνου. Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης τα οχήματα έχουν...