Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

300 μαθητές σε σχολεία της Μεσαράς δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση!!!

σύλλογος Εκπ/κων Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ “ΦΑΙΣΤΟΣ” – Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να μας εμπαίζει στο θέμα της «Τηλεκπαίδευσης»

Το ένα μετά το άλλο, τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας, χάνονται στο όνομα της πανδημίας. Η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά είναι ένα από αυτά και από τα πλέον σημαντικά. Αν δεν το αναγνωρίζει η Κυβέρνηση, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε εμείς. Για πόσο ακόμα θα είμαστε αμέτοχοι απέναντι στα όσα αποφασίζονται χωρίς εμάς για εμάς;
Ήδη ξεκινάει η τρίτη εβδομάδα με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έχουν μπει σε lockdown και εξακολουθούν να έρχονται στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα με τη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση», που έχει μετατραπεί σε πραγματικό μαρτύριο για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
Το Υπουργείο Παιδείας δε λαμβάνει κανένα μέτρο για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών που, είτε λόγω έλλειψης τεχνολογικών μέσων και του internet, είτε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων στις οικογένειες (ταυτόχρονη τηλεργασία, ταυτόχρονη παρακολούθηση των παιδιών, κλπ.) δε συμμετέχουν αυτές τις μέρες.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ», ο αριθμός των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Μεσαράς που δεν έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση, επειδή δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (υπολογιστές, τάμπλετ, λάπτοπ, σύνδεση στο διαδίκτυο κλπ.), πλησιάζει τους 300 εκ των οποίων περίπου οι μισοί φοιτούν στο Νηπιαγωγείο. Δεν πρέπει λοιπόν σε καμία περίπτωση να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά!
Στις 26-11-2020 ο Πρόεδρος Γρηγόρης Γιαμαλάκης και το μέλος του ΔΣ Γιώργος Καπελλάκης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» συναντήθηκαν και παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις του συλλόγου μας στον Δήμαρχο Γόρτυνας κ. Κοκολάκη. Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στις Μοίρες, όπου ο Γεν. Γραμματέας Τίτος Ζερβάκης με αντιπροσωπεία μελών μας παρέδωσε το σχετικό υπόμνημα στις υπηρεσίες του Δήμου Φαιστού.
Στο υπόμνημα αυτό καταγράφονται, αναλυτικά, τα αιτήματα των εκπαιδευτικών της Μεσαράς για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, με έμφαση στην λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία από τον Covid-19, την διενέργεια δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, την ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα και την αύξηση των δαπανών για την λειτουργία των σχολείων.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορώντας για τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων, δεν έκανε το παραμικρό ώστε να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντίθετα επέμεινε στην πολιτική του συνωστισμού των παιδιών στις αίθουσες, στη μη διενέργεια δωρεάν τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, στις προσλήψεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο. Έτσι τώρα καταφεύγει στο κλείσιμό τους, καταβυθίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, υποβαθμίζοντας τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.
Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και ενώ είναι σε εξέλιξη το νέο lockdown, εξακολουθεί να επιμένει στην ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προς όφελος των κλινικαρχών και των μεγιστάνων της Ιδιωτικής Υγείας. Ακόμα και τώρα αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ και μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού.
Η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική. Αντί να κάνει τα αυτονόητα, χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία και επιβάλλει ακραία κατασταλτικά μέτρα και απαγορεύσεις χτυπώντας τα κοινωνικά, εργατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Αυτό επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες απαγορεύσεις του κράτους με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Έχει την ευθύνη γιατί “σπατάλησε” τον χρόνο που εξασφάλισαν οι θυσίες της Ελληνικής κοινωνίας χωρίς να προετοιμάσει την Δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έτσι ώστε να δημιουργηθούν τάξεις έως και 15 μαθητές. Με προσλήψεις εκπαιδευτικών και την εξεύρεση των απαραίτητων χώρων προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες υγειονομικές και παιδαγωγικές συνθήκες.
Ακόμη, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να μας εμπαίζει στο θέμα της «Τηλεκπαίδευσης» χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς να πει κουβέντα για όλα αυτά τα παιδιά στην ελληνική επικράτεια που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δεν έχουν εξοπλισμό. Πώς ορίζεις κάτι ως υποχρεωτικό όταν δεν έχεις φροντίσει να έχουν όλοι τα μέσα που χρειάζονται; Είναι σαν να ξεκινάει το σχολείο, να λες στα παιδιά ότι πρέπει να διαβάζουν, αλλά να μην τους δίνεις βιβλία.
Επιπλέον, ψάχνουμε να βρούμε πού είναι οι χιλιάδες υπολογιστές που έστειλε στα σχολεία για τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών! Τι να πούμε για τις ώρες που επέλεξε το υπουργείο να γίνεται η τηλεκπαίδευση σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού; Το μεσημέρι, 2 με 5, όπου μετά το φαγητό είναι έτοιμα για ύπνο. Γιατί στα ιδιωτικά σχολεία υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά; Γιατί εκεί τα μαθήματα γίνονται το πρωί και από πλατφόρμες που επιλέγει το σχολείο; Τελικά η Υπουργός Παιδείας είναι υπουργός μόνο για τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων και όχι του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης;
Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη εκπαιδευτικοί και γονείς μαζί, να διεκδικήσουμε την ισότητα της πρόσβασης στην εκπαίδευση να μη μείνει στα «χαρτιά». Να μην γυρίσουμε στο παρελθόν που η μόρφωση και η παιδεία ήταν προνόμιο των λίγων.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί νέα αντισυνδικαλιστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που επιχειρούν να βάλουν στο γύψο το δικαίωμα στη συλλογική συνδικαλιστική δράση, την απεργία, και τη διαδήλωση.
Τα σχέδιά τους να μείνουν στα χαρτιά! Τώρα και όχι αύριο, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικούμε:
 Ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, αξιοποίηση άδειων δημόσιων και δημοτικών χώρων, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αύξηση των δαπανών για τη λειτουργία των σχολείων και την εκπαίδευση.
 Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας.
 Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξή του σε έναν σχεδιασμό υπέρ του Δημοσίου και όχι αγορά υπηρεσιών.
 Μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
 Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
 Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Βρούτση που βάζει στο «γύψο» τη συλλογική συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γρηγόρης Γιαμαλάκης Τίτος Ζερβάκης

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Η απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ήταν επιβεβλημένη “Η στάση ευθύνης των συναδέλφων...

Themata

Την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης άρχισαν σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας Δεν έχει αλλάξει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά...

Themata

Ο χειρότερος φόβος μας επιβεβαιώθηκε – Μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια, έκλεισαν δημοτικά και νηπιαγωγεία Για λίγες βδομάδες μας λένε – έως και...

Greece

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει πώς θα γίνει η αξιoλόγηση των μαθητών για το Α’ τετράμηνο Εγκύκλιο για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...