Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

4ος Αγώνας Δρόμου Faistos Run

Το Faistos Run θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου με ώρα εκκίνησης 9:30 το πρωί


Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει την Κλασική διαδρομή Φαιστός Καλαμάκι 9 χιλιομέτρων, την Διαδρομή Καμηλάρι Καλαμάκι 3,5 χιλιομέτρων και την διαδρομή 1 χιλιομέτρου για παιδιά μικρότερα των 12 ετών.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  4ου Αγώνα Δρόμου Φαιστού (4th FESTOS RUN)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Δήμος Φαιστού, Τοπική Κοινότητα Καμηλαρίου – Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου

Συνδιοργανωτής:  Σύλλογος ΑΜΕΑ «Το Μέλλον»
Οι αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους :
Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων :

Κυριακή 03 Ιουνίου 2018

1η διαδρομή Φαιστός- Καλαμάκι 9 χιλιόμετρα

Ώρα προσέλευσης αθλητών : 8:30 π.μ.
Ώρα εκκίνησης αθλητών : 9:30 π.μ.

Περιγραφή διαδρομής 9χλμ :
Η εκκίνηση δίδεται μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού και ακολουθείτε η διαδρομή Αγ.Ιωάννης-Καμήλαρι και  μέσω του παραλιακού δρόμου στην πλατεία του Καλαμακίου όπου θα γίνει ο τερματισμός και οι απονομές.

1. Γενική κατάταξη Ανδρών-Γυναικών

Κατηγορίες Ανδρών:

Α) 18 ετών/19-29 ετών

Β) 30-39 ετών

Γ) 40-49 ετών

Δ) 50-59 ετών

Ε) 60+

3. Κατηγορίες Γυναικών:

Α) 18 ετών/19-29 ετών

Β) 30-39 ετών

Γ) 40-49 ετών

Δ) 50-59 ετών

Ε) 60+

Προσοχή!

1.         Όσοι βραβευτούν στην Γενική Κατηγορία δεν θα βραβευτούν ξανά στις ηλικιακές κατηγορίες

2.         Η ένταξη στην ηλικιακή κατηγορία γίνεται βάση του έτους γέννησης και όχι βάση της ημέρας γέννησης. (πχ γεννημένος 31/12/1988 θα βραβευτεί στην κατηγορία 30-39 )

Δικαίωμα Συμμετοχής
Για να συμμετάσχει κάποιος στα 9χλμ, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2002 και μεγαλύτεροι). Εάν είναι κάτω από 18 ετών χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση – συναίνεση γονέα – κηδεμόνα.

2η διαδρομή: Καμηλάρι – Καλαμάκι 4 χιλιόμετρα

(Τρέξιμο – Πεζοπορία)

Ώρα προσέλευσης: 09:00 π.μ.
Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ.

Περιγραφή διαδρομής 4 χλμ:
Η εκκίνηση δίδεται από την πλατεία Καμηλαρίου. Μπορεί να ολοκληρωθεί με τρέξιμο ή ακόμα και με πεζοπορία για εκείνους που προτιμούν να περπατούν και να απολαμβάνουν τη φύση και τερματισμός μέσω του παραλιακού δρόμου στην πλατεία του Καλαμακίου όπου θα γίνουν και οι απονομές.

Διακρίσεις –  Έπαθλα – Κατηγορίες

Για το δρόμο των 4 χλμ:

1. Γενική κατάταξη Ανδρών-Γυναικών

2. Κατηγορίες Ανδρών: 

Α) 18 ετών/19-29 ετών

Β) 30-39 ετών

Γ) 40-49 ετών

Δ) 50-59 ετών

Ε) 60+

3. Κατηγορίες Γυναικών: 

Α) 18 ετών/19-29 ετών

Β) 30-39 ετών

Γ) 40-49 ετών

Δ) 50-59 ετών

Ε) 60+

Προσοχή! :

1.         Όσοι βραβευτούν στην Γενική Κατηγορία δεν θα βραβευτούν ξανά στις ηλικιακές κατηγορίες.

2.         Η ένταξη στην ηλικιακή κατηγορία γίνεται βάση του έτους γέννησης και όχι βάση της ημέρας γέννησης. (πχ γεννημένος 31/12/1988 θα βραβευτεί στην κατηγορία 30-39 )

Δικαίωμα Συμμετοχής
Στον Αγώνας Δρόμου και δυναμικού βαδίσματος των 4 χλμ.      θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2006 και μεγαλύτεροι), μικρότερες ηλικίες συνοδεύονται απαραίτητα από ενήλικες .

3η διαδρομή – 1 χιλιομέτρου 
Ώρα προσέλευσης μαθητών : 10:00 π.μ.
Ώρα εκκίνησης μαθητών : 10:30 π.μ.

Περιγραφή διαδρομής 1χλμ :
Η εκκίνηση δίδεται από σταθμό εκκίνησης στην είσοδο Καλαμακίου. Η διαδρομή  συνεχίζει κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και τερματισμός στην πλατεία του χωριού όπου θα γίνουν και οι απονομές.

Δικαίωμα Συμμετοχής
Στον Αγώνα Δρόμου 1χλμ. μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές – μαθήτριες δημοτικών σχολείων.

Εγγραφές – Παραλαβή εξοπλισμού:

Προς διευκόλυνση των συμμετεχόντων το Σάββατο 2 Ιουνίου έξω από το Δημαρχείο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες ,από τις 10.00-13.00 θα υπάρχει περίπτερο του Festos Run όπου θα μπορούν όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή ηλεκτρονικά  να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους(μπλουζάκι, τσιπάκι)και να καταβάλουν το αντίτιμο  των 7€ της συμμετοχής. Για όσους δεν μπορέσουν  το Σάββατο θα παραλάβουν τον εξοπλισμό τους την Κυριακή ημέρα των αγώνων.

Παροχές πακέτων αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής:

1. Αναμνηστικό συλλεκτικό μετάλλιο για όλους τους συμμετέχοντες

2. Μπλουζάκι

3. Την απαραίτητη τροφοδοσία κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα (νέρα – φρούτα).

4. Τον αριθμό συμμετοχής

 Ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα υπάρχει μονο στην διαδρομή των 9 χλμ.,

Δηλώσεις Συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη 31-05-2018 στις 20:00 μ.μ.

Τρόποι Εγγραφής
Με online εγγραφή πατώντας εδώ: Online Εγγραφή  έως τις 31-05-2018 στις 20:00 μ.μ.

Αντίτιμο Συμμετοχής
Η συμμετοχή για όλες τις διαδρομές είναι 7 ευρώ, απο τα οποία θα δοθούν από κάθε συμμετοχή 1 ευρώ στο σύλλογο ΑΜΕΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». Για τους μαθητές του δημοτικού το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται στα 5€.

Υγειονομική Κάλυψη:
Θα υπάρχει σε ετοιμότητα ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια , καθώς και διασώστες, αλλά και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ιατρική εξέταση : 
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

Ακύρωση αγώνα: 
Σε περίπτωση βροχής ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ο αγώνας θα αναβληθεί και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία από τους διοργανωτές. Η δήλωση συμμετοχής σας θα ισχύει και στην περίπτωση που αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα το τίμημα της συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

Parking: 
Στην εισοδο του Καλαμακίου, στο χώρο στάθμευσης  θα μπορείτε να σταθμεύσετε τα αυτοκίνητα σας, καθώς θα προγραμματιστούν δρομολόγια με λεωφορεία προς τους χώρους έκκινησης Καμηλαρίου και  Φαιστού.

Τηλ. επικοινωνίας:

Νικητάκης Μιχάλης – 6977311130

Σπανακάκη Κορίνα – 6977572351

Νικολιδάκη Ισμήνη – 6982995709

Βογιατζάκης Κώστας – 2892340270

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε την φόρμα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 ο 1ος Απολλώνιος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου & Πεζοπορίας, 10,4 χλμ., Αρχαία Ριζηνία – Αξέντι

ΚΡΗΤΗ

Σάββατο 6 Ιανουαρίου η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού θα τελεσθεί στις 12.30 στον ιερό ναό προφήτου Ηλία στο Καλαμάκι και στις 14.00 θα γίνει...

ΚΡΗΤΗ

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση είχαν τη χαρά να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Καλαμάκι στην καθιερωμένη φωταγώγηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου με τον...

ΚΡΗΤΗ

Από τα 1000 χελωνάκια μόνο ένα θα επιβιώσει και θα γυρίσει πίσω ξανά στην παραλία που γεννήθηκε Στην παραλία Καλαμακίου της Μεσαράς επιστρέφει εδώ και 22 χρόνια κάθε...

ΚΡΗΤΗ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη διασυλλογική δράση καθαρισμού στον παραθαλάσσιο οικισμό τους Καλαμακίου Με πρωτεργάτες τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλογή και του...

ΚΡΗΤΗ

Μετά το τέλος της δράση θα ακολουθήσει κ το σχετικό συμπόσιο Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών θα πραγματοποιήσει την...

ΚΡΗΤΗ

Γέμισε η παραλία Καλαμακίου με όμορφες φωνούλες Την Πέμπτη 26 Μαΐου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τους μαθητές της Α’ και Δ’ τάξης του...

ΚΡΗΤΗ

ΚαθαρίΖΩ τη γειτονιά Μου – ΚαθαρίΖΩ τη θάλασσα Μου Την εβδομάδα 11-17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος εθελοντικός καθαρισμός Καλαμακίου. Ο καθένας από εμάς...