Connect with us

ΚΡΗΤΗ

500.000 ευρώ για την συντήρηση του οδικού δικτύου Δήμου Μαλεβιζίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Προγραμματική σύμβαση με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ για την συντήρηση-αναβάθμιση του οδικού δικτύου Μαλεβιζίου, συνυπέγραψαν σήμερα στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.


 

Ειδικότερα θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης ασφαλτικών οδοστρωμάτων σε δημοτικούς δρόμους και κυρίως στη δημοτική οδό Αμμουδάρα-Λινοπεράματα, που σε συνδυασμό με την εκτέλεση του έργου της Δυτικής Περιμετρικής οδού Παγκρητίου Σταδίου που ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, θα εξυπηρετήσει και θα λειτουργήσει ως βασικός οδικός άξονας εισόδου-εξόδου της τουριστικά ανεπτυγμένης περιοχής της Αμμουδάρας αποσυμφορώντας την βεβαρημένη κυκλοφοριακά Λεωφόρος 62 Μαρτύρων.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, πρόκειται για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών, με υπογραφή του πρώην Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι «θα υπάρξουν ανάλογες χρηματοδοτήσεις και σε άλλους δήμους της Κρήτης.

Εμείς θέλουμε να «τρέξουν» τα έργα αυτά, να απορροφήσουμε κονδύλια που ανήκουν στο νησί. Οπωσδήποτε αυτής της κατηγορίας έργα αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια, και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην ενδοχώρα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη δήλωσε:

«Υπογράψαμε σήμερα με τον κ. Αρναουτάκη μια πολύ σημαντική προγραμματική σύμβαση για να υλοποιήσουμε ένα έργο πνοής για το Μαλεβίζι και ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ για την συντήρηση των βασικών αξόνων του Γαζίου και της Αμμουδάρας, που έχει καταντήσει ένας «καρόδρομος». Με το έργο, θα ανακατασκευαστεί ο συγκεκριμένος δρόμος, θα φρεζαριστεί, θα «πέσουν» καινούργια ασφαλτικά, θα φτιαχτούν νέα πεζοδρόμια κ.λ.π. Σε αυτή την σύμβαση θα υπάρξει και ένα κομμάτι που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, και αναφέρομε στον κεντρικό δρόμο Γαζίου, από το σημείο που ενώνεται με το δρόμο του ΒΟΑΚ μέχρι περίπου τη πλατεία του δημαρχείου. Αν περισσέψουν χρήματα, που θα εξαρτηθεί για παράδειγμα από την έκπτωση στο έργο, θα φτιάξουμε και τον κεντρικό δρόμο στο Τσαλικάκι. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την προσπάθεια που έκανε και αυτός, για να τελειώνουμε γρήγορα αυτή την διαδικασία, να προλάβουμε την τουριστική σεζόν. Αυτό είναι το άγχος μας, γιατί αν αρχίσει η τουριστική περίοδος που αναμένεται να είναι καλή, τότε θα είναι δύσκολο να κατασκευαστεί το έργο χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Ευελπιστώ ότι τα πράγματα θα πάνε καλά».

1

Στην σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Μαλεβιζίου Άρης Σαλούστρος, ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών Μαλεβιζίου Θανάσης Κύρκος, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής υποδομών Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Παπαδάκης, η πολιτικός μηχανικός Περιφέρειας Κρήτης Γιάννα Μαραγκάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φίλιππος Σαββάκης, ο πρόεδρος της ΔΟΚΑΠΑΜ Γιώργος Μαρκατάτος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜ Γιώργος Κουγιουμουτζάκης.

ΘΕΜΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για το Αεροδρόμιο Καστελλίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Στ Αρναουτάκης: Το νέο αεροδρόμιο θα συμβάλλει στην οικονομία – ανάπτυξη και θα μεταβάλει καθοριστικά τη θέση του νησιού στον παγκόσμιο χάρτη των αερομεταφορών


Στην σημαντικότητα του νέου αναπτυξιακού έργου του Διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλειου, αναφέρθηκα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας σήμερα στο Καστέλι του Δήμου Μινώα, στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης για την μελέτη κατασκευής, χρηματοδότηση, λειτουργία του αεροδρομίου παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών, Βουλευτών, Δημάρχων, τοπικών φορέων, των αναδόχων της κατασκευάστριας εταιρείας, κ.α.
Νωρίτερα προσερχόμενος ο κ. Αρναουτάκης στην εκδήλωση της υπογραφής είχε συνομιλία με τους διαδηλωτές έξω από το Δημοτικό κτήριο και στην συνέχεια στην διάρκεια της ομιλίας του μετέφερε το αίτημα τους και ζήτησε από τον Υπουργό Μεταφορών να τους δεχτεί σε διάλογο.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης για την υπογραφή της σύμβασης για το μεγάλο έργο, αφού καλωσόρισε όλους, είπε στην ομιλία του:

«Η σημερινή ημέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Περιφέρεια Κρήτης, για όλους τους Κρητικούς. Σήμερα ξεκινά και επίσημα ένα μεγάλο ταξίδι, ένα ταξίδι από την Κρήτη στον κόσμο, με σταθμό το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, εδώ στο Καστέλι.

Με την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία του νέου αεροδρομίου η Κρήτη ολόκληρη αποκτά μια νέα αναπτυξιακή ταυτότητα.
Το αποτύπωμα αυτού του μεγάλου έργου θα μεταβάλει καθοριστικά τη θέση του νησιού στον παγκόσμιο χάρτη των αερομεταφορών. Με βεβαιότητα πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής, ένα έργο που αποδεικνύει πως όταν λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο, μπορούν να προκύψουν σημαντικά οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία.

Για την Περιφέρεια Κρήτης το νέο αεροδρόμιο:

• δίνει μεγάλη ώθηση στον τουρισμό της Κρήτης σε ετήσια βάση
• αναβαθμίζει το γεωστρατηγικό ρόλο του νησιού
• και ταυτόχρονα αποτελεί μια σημαντική επένδυση που θα προσφέρει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας σε σταθερή και μόνιμη βάση για τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια στιγμή εκφράζουμε την πάγια θέση μας, πως για τέτοια μεγάλα έργα υποδομής θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και να ικανοποιούνται, στο μέτρο του εφικτού, οι ανάγκες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Με αυτό το δεδομένο τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως το έργο θα πρέπει να είναι περιβαλλοντικά βιώσιμο. Θα πρέπει σε όλα τα στάδια να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία, να διασφαλιστεί παράλληλα ότι οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων που θα απαλλοτριωθούν θα αποζημιωθούν με τρόπο δίκαιο και αντικειμενικό.

Αγαπητέ Υπουργέ, φίλες και φίλοι

Από σήμερα η ευρύτερη περιοχή του Καστελλίου εισέρχεται σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά. Μια αναπτυξιακή πορεία που δεν θα συμπεριλαμβάνει μόνο το έργο του αεροδρομίου, αλλά που θα πρέπει να συνοδεύεται και από την κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου, κατάλληλου και ικανού να εξυπηρετήσει τα εκατομμύρια των επιβατών που σε ετήσια βάση θα ταξιδεύουν από το νέο αεροδρόμιο. Την ίδια στιγμή κρίνεται απαραίτητη και η κατάρτιση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής για την περιοχή τα επόμενα χρόνια, την υλοποίηση της οποίας θα στηρίξει η Περιφέρεια Κρήτης.

Κλείνοντας, και αφού συγχαρώ τους μελετητές, το αρμόδιο Υπουργείο, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, τα στελέχη που θα αναλάβουν την ευθύνη της κατασκευής για την άριστη συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα, να επαναλάβω πως με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου γίνεται πράξη η στρατηγική μας προτεραιότητα για ολοκληρωμένη ανάπτυξη που προωθούμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Κρήτης».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Βγήκε στο κέφι και άρχισε να πυροβολεί

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθη 50χρονος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία, στο Ρέθυμνο


Συνελήφθη, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 50χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης σε προαύλιο χώρο οικίας σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, ερρίφθησαν άσκοποι πυροβολισμοί. Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην εν λόγω οικία και στον περιβάλλοντα χώρο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάλυκες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Έξι συλλήψεις για τον τραυματισμό του Αμερικανού στις Ασίτες

Δημοσιεύτηκε

στις

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την σύλληψη των δραστών


Στη σύλληψη έξι ατόμων για την επίθεση με μαχαίρι και κατσούνες σε βάρος του Αμερικανού, υπαλλήλου της ΝΑΤΟίκής Βάσης της Σούδας, πριν από λίγο καιρό στις Ασίτες, προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί που συμμετείχαν σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Έξι από τους επτά είναι νεαροί, ενώ ανάμεσά τους είναι δύο ανήλικοι. Επίσης συνελήφθη και ο γονιός ενός εξ’ αυτών που διώκεται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ένας 20χρονος από την Αγία Βαρβάρα φέρεται να είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Αμερικανό και οι υπόλοιποι κατηγορούνται για συνέργεια στην επίθεση.

Σήμερα, ο εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία στους τρεις συλληφθέντες από τους έξι συνολικά που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αμερικανού.

Και οι τρεις που έχουν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία θα απολογηθούν αύριο το μεσημέρι στην ανακρίτρια Ηρακλείου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός μαζί με τρεις ακόμη ομοεθνείς του γυναίκες είχε πάει εκδρομή στις Ασίτες, όπου με αφορμή μια ερώτηση δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα – παρά τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για ελαφρύ τραυματισμό του – να νοσηλευτεί για μία εβδομάδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη