Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

5η Παγκρήτια έκθεση – “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση”

Η 5η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση”-Προϊόντα-Τουρισμός-Γεύσεις-Υπηρεσίες-Πολιτισμός» θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως της 5 Ιουνίου 2016 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Νέο Φάληρο, στην Αθήνα


Η έκθεση, που πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης έχει στόχο την προβολή των προϊόντων, του τουρισμού, των υπηρεσιών του νησιού τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Σήμερα στη Περιφέρεια δόθηκε συνέντευξη τύπου όπου η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη και ο διοργανωτής της έκθεσης Νεκτάριος Σερμάκης αναφέρθηκαν στην έκθεση και στους στόχους της. «Η έκθεση έχει γίνει θεσμός με εξαιρετική επιτυχία και ανταπόκριση από τον κόσμο και τους επαγγελματίες. Εκθέτες θα προωθήσουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα θα υπάρξει συνεργασία με το δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ που αποτελεί «γέφυρα» εμπορικής διασύνδεσης με χώρες του εξωτερικού και Επιμελητήρια.

Πρόκειται για μια μεγάλη έκθεση που δίνει την ευκαιρία στους παραγωγούς, στον επιχειρηματικό κόσμο, να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μεγάλους ομίλους, κατακτώντας νέες αγορές και πελάτες» ανέφερε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.

Από την πλευρά του ο διοργανωτής της Παγκρήτιας έκθεσης «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση» επεσήμανε: «Χιλιάδες καταναλωτές επισκέπτονται τις εμπορικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πολύ σημαντικό η εμπορική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην έκθεση που προωθεί την εξωστρέφεια της Κρητικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν, να αγοράσουν και κυρίως να αναζητήσουν τα Κρητικά προϊόντα στο μέλλον μέσα από οργανωμένα δίκτυα διανομής όπως είναι σούπερ μάρκετ, άλλες εμπορικές επιχειρήσεις.

Η φετινή διοργάνωση έχει ξεπεράσει τον αριθμό συμμετοχών-εκθετών σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Επίσης σημαντικό είναι ότι οργανώνουμε με το δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ εκδήλωση δικτύωσης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη».

Παράλληλες εκδηλώσεις Παράλληλα με το εμπορικό μέρος της 5ης Παγκρήτιας Έκθεσης “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” με τους δεκάδες εκθέτες, παραγωγούς και μεταποιητές, Δήμους, φορείς και σωματεία από όλη την Κρήτη, η έκθεση εμπλουτίζεται από πλήθος εκδηλώσεων, που αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης και θα γίνουν πόλος έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή, μουσική, χορός, τοπικές φορεσιές, ενημέρωση, επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β, λαογραφία, γεύσεις και αρώματα συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων. Δεκάδες είναι οι συντελεστές των εκδηλώσεων.

Συμμετέχουν καλλιτέχνες, χορευτές, σεφ, επιστήμονες, φορείς, Κρητικά πολιτιστικά σωματεία, που κοινό γνώρισμα στη δράση τους, είναι η αγάπη τους για την Κρήτη, τον διατροφικό της πολιτισμό και τις αξίες της παράδοσης. Συγκεκριμένα, έως σήμερα έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις.

1) Την έναρξη των μουσικοχορευτικών δρώμενων θα ανοίξει το συγκρότημα του γνωστού καλλιτέχνη, Γιώργου Καραγιώργη, με τη συνοδεία χορευτικού συγκροτήματος.

2) Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει η Παγκρήτια Ένωση, που θα παρουσιάσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με το μουσικό συγκρότημα του Γρηγόρη Αλλυσανδράκη και τη συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου «Κρήτες» του Γιώργου Πετράκη.

3) Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Βασσάλου θα παρουσιάσει Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς, υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων Δημήτρη και Αντώνη Βασσάλου.

4) Αναβίωση του έθιμου του Κλήδονα από το Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω, τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Δικταίοι Καστρινοί» και το γνωστό Λαογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Φραγκάκη.

5) Το εφηβικό χορευτικό τμήμα της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας “Η Κρήτη”, θα χορέψει κρητικούς χορούς. Την εκδήλωση να ντύσει μουσικά ο Χρήστος Δάβρης και το συγκρότημα του.

6) Ο Σύλλογος Κρητών Κάντζας – Παλλήνης – Γλυκών Νερών “Το Κρι Κρί” παρουσιάζει την εκδήλωση “Κρι Κρί – Ένα εργαστήρι της παράδοσης”. Θα παρουσιάσει τη δράση του Συλλόγου και τα χορευτικά τμήματα θα χορέψουν κρητικούς χορούς.

7) Παρουσίαση χορών από τη Θράκη και τη νησιωτική Ελλάδα, από τη Διασχολική Ομάδα του Δήμου Παλλήνης, με τη συνοδεία μουσικού συγκροτήματος.

8) Παρουσίαση ποντιακών χορών από το Σύλλογο Ποντίων Βριλησίων, με τη συνοδεία μουσικού συγκροτήματος.

9) Ταξίδι στους ρυθμούς των Κρητικών χορών από την χορευτική ομάδα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης, με τη συνοδεία των μουσικών: Αντώνη Κεχαγιαδάκη (τραγούδι – λαούτο), Αδαμάντιου Λαδουκάκη (λαούτο) και Μανώλη Φετοκάκη (Τραγούδι – λαούτο – μπάσο).

10) Το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Κορυδαλλού, Νικαίας, Αγ. Ιωάννη Ρέντη “Άγιος Ανδρέας”, θα παρουσιάσει κρητικούς χορούς.

11) Ο Σύλλογος Κρητών Δήμου Φυλής “Η Μεγαλόνησος” θα χορέψει Συρτό, Μαλεβιζιώτη, Πεντοζάλη και Σούστα.

12) Η Ένωση Κρητών Κορινθίας “Ο Ψηλορείτης”, θα παρουσιάσει πλούσιο κρητικό χορευτικό πρόγραμμα.

13) Εκδήλωση με τίτλο: “Ασκομ(π)αντούρα: Η τσαμπούνα της Κρήτης”. Ο δάσκαλος μουσικών Οργάνων Μανόλης Μπουρλάκης θα δείξει βήμα – βήμα τα στάδια κατασκευής της ασκομ(π)αντούρας. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης με το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων “Κρηταετοί”.

14) Κρητικούς χορούς θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας “Το Αρκάδι”.

15) Mουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο “Η παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά της Κρήτης στο πέρασμα των αιώνων”. Η Πολιτιστική Ένωση “Κρήσσες” θα παρουσιάσει τις χειροποίητες φορεσιές της Λέλας Κλειδή. Παρουσιάζει ο δημοσιογράφος, σκηνοθέτης κ. Γιάννης Κριαράκης. Την μουσική κάλυψη της εκδήλωσης θα έχει το συγκρότημα του γνωστού μουσικού Αστρινού Ζαχαριουδάκη.

16) Παρουσίαση του μουσικού έργου “Στα βήματα του Ελ Γκρέκο” του μουσικοσυθέτη και ποιητή κ. Γιώργου Μαρινάκη. Γαστρονομικές εκδηλώσεις

17) Η γνωστή σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη θα παρασκευάσει δικές τις γευστικές συνταγές (κοτόπουλο με ρακόμελο, συκώτι με φασκόμηλο και σιουφιχτά μακαρόνια), εμπνευσμένες από τη γαστρονομία της Κρήτης.

18) Οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, θα παρουσιάσουν στο κοινό της Αττικής την φιλοσοφία και τον πλούτο της κρητικής γαστρονομίας.

19) Το κέντρο γαστρονομικών και τουριστικών σπουδών Culinary Studies Center, θα δημιουργήσει εδέσματα και γλυκίσματα, με βάση τα προϊόντα της Κρητικής γης.

20) Η υπεύθυνη του εστιατορίου “Πατούχας”, Γεωργία Βασιλάκη, θα δημιουργήσει μια πανδαισία γεύσεων, μέσα απο τη μαγεία της αυθεντικής Κρητικής κουζίνας.

21) “Μινωικά Γεύματα”. Ο σύλλογος “Μινωικός Πολιτισμός και γραφές” παρουσιάζει την παρασκευή Μινωικών γευμάτων, σύμφωνα με έρευνες και καταγραφές του ερευνητή και προέδρου του συλλόγου, Δρ. Μηνά Τσικριτζή. Την παρουσίαση θα κάνουν η κ. Άννα Μπαστάκη και η κ. Μαρίνα Κρανιωτάκη, ενώ για τη διατροφική αξία της Μινωικής διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό, θα μιλήσει η γιατρός Ομοιοπαθητικός κ. Δήμητρα Τυλιανάκη.

22) Η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων θα παρουσιάσει δημιουργίες, εμπνευσμένες από την πλούσια ποικιλία των Κρητικών προϊόντων.

23) “Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους”. Ομιλία της κ. Βαγγελιώς Κασσαπάκη, εκπαιδευτικού και food blogger στην Κρητική Γαστρονομία.

24) Τις εκδηλώσεις, θα προλογίσουν και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού, ο κ. Νίκος Σκουλάς, τέως Υπουργός Τουρισμού και ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κ. Νίκος Κατσαρός.

Εκδήλωση διασύνδεσης των επιχειρήσεων – Β2Β Στα πλαίσια της έκθεσης, οι διοργανωτές σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μονάδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) και συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas, διοργανώνουν εκδήλωση δικτύωσης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, να διεξάγουν προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν οι αποκλειστικά οι εκθέτες και οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό ή αγοραστές οι οποίοι θα λάβουν ειδική πρόσκληση.

Για τους σκοπούς της εκδήλωσης, θα χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.b2match.eu/pagritiaekthesi2016

Το οριστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα ανακοινωθεί σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης www.pagritiaekthesi.gr

Οι διοργανωτές ενημερώνουν ότι, όσοι ενδιαφέρονται (φορείς ή φυσικά πρόσωπα) να συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας τη δράση τους ή ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, στέλνοντας email στο info@pagritiaekthesi.gr ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 2810-213318.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Creta

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Creta

Με την παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και άλλων επισήμων θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 5ης...

Creta

Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη η επιτυχία της 4ης Παγκρήτιας Έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» Κρήτη – Μακεδονία ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας που έγινε στο λιμάνι Θεσσαλονίκης Περισσότεροι από 45.000 οι...

Themata

Εντυπωσίασε το περίπτερο του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση «Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση» – Μία διαφορετική ξενάγηση για τον Υπουργό Οικονομίας και Υποδομών Γ. Σταθάκη...