Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Agrotika

5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου στο Ρέθυμνο

O διαγωνισμός, που πλέον αποτελεί θεσμό για την Κρήτη και το Κρητικό ελαιόλαδο


Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, συνδιοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου από 22 – 24 Μαρτίου 2019, στο Ρέθυμνο (αίθουσα εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο Sentido Pearl Beach).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «ο διαγωνισμός, που πλέον αποτελεί θεσμό για την Κρήτη και το Κρητικό ελαιόλαδο, γίνεται σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς ελαιολάδου, καθώς και το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, όπου και γίνεται η αξιολόγηση των δειγμάτων.
Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα:
Tην Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, εκδήλωση με θέμα: «Προώθηση των Κρητικών προϊόντων & της Κρητικής κουζίνας», όπου θα γίνει η απονομή των σημάτων «κρήτη» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στις νέες πιστοποιημένες επιχειρήσεις του νησιού.
Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του Ελαιολάδου στην Κρητική Διατροφή – Τρόποι στήριξης και προώθησής του», με ομιλητές:
• «Η συμβολή των προϊόντων ΠΟΠ/ ΠΓΕ στη δημιουργία υπεραξίας της αγροτικής παραγωγής μέσα από την ανάπτυξη Branding Τόπου. Η περίπτωση του ελαιολάδου», Μπουνάκης Νίκος, M.Sc Marketing &Communication, MBA Διευθύνων Σύμβουλος Proactive ΑΕ –Σύμβουλοι επιχειρήσεων
• «Η καλλιέργεια της ελιάς στον κόσμο, προβλήματα και προοπτικές», Χαρτζουλάκης Κωνσταντίνος, M.Sc, PhD, Γεωπόνος-Ερευνητής, Πρώην Διευθυντής ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών φυτών Χανίων
• «Μέγιστον αγαθόν προς πάσαν του βίου θεραπείαν ο της Ελαίας καρπός», Ψιλάκης Νίκος, Συγγραφέας
• «Το ελαιόλαδο στην σύγχρονη γαστρονομία. – Σήμα «κρητική κουζίνα» Παναγιωτάκης Μιχάλης, Chef & Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής
Ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου, θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων στα ελαιόλαδα, τα οποία θα διακριθούν, στην τελετή βράβευσης, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach, στο Ρέθυμνο»

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Μία μοναδική ευκαιρία να προωθήσουν την εξαιρετική ποιότητα τουελληνικού ελαιόλαδου αλλά και να μεταφέρουν την τεχνογνωσία της καλλιέργειας της ελιάς, είχαν δύο καθηγητές του Τμήματος...

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τιμές ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Με τσιπάκια GPS, που ομοιάζουν με ελαιόκαρπο και τοποθετούνται πάνω στα δέντρα, επιχειρούν στην Κρήτη αγροτικοί φορείς και παραγωγοί, να αντιμετωπίσουν τα απανωτά περιστατικά...

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το κόστος έκθλιψης ελαιολάδου, το κόστος δηλαδή που παρακρατά το ελαιουργείο για να αλέσει τον καρπό ενός παραγωγού, άφησε...

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

«Φυλάξτε λάδι από το περσινό», λένε στους καταναλωτές

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Την συμφωνία έκλεισε ο Συνεταιρισμός Βλαχιώτη Όπως δήλωσε στο Agronewsbomb εκ μέρους του ΑΣ ο κ. Παναγιώτης Βαρελάς το συγκεκριμένο προϊόν ήταν οξύτητας 0,4 και συγκεκριμένα...

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Την περασμένη εβδομάδα πούλησαν στα 6,60 ευρώ/κιλό και οδεύουν ολοταχώς για το απόλυτο ρεκόρ των 7 ευρώ/κιλό Ακόμα μία εβδομάδα παρήλθε, ακόμα ένα ρεκόρ...

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Δείτε τις τιμές σε άλλες χώρες Αντίθετα η χώρα μας φαίνεται να είναι η κερδισμένη της φετινής χρονιάς καθώς προβλέπεται υψηλή παραγωγή, ενώ δημοσιεύματα...