Connect with us

ΚΡΗΤΗ

6 λεωφορεία για την μεταφορά παιδιών ΑμεΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε απόφαση για την χρηματοδότηση Κοινωνικών Δομών ΑΜΕΑ με πόρους του Ε.Π. Κρήτη 2014-2020 για την αγορά 6 λεωφορείων για την ασφαλή μεταφορά των φιλοξενούμενων παιδιών


Ως μια πολύ σημαντική ημέρα για την εύρυθμη λειτουργία και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών που εξυπηρετούνται σε κοινωνικές δομές ΑΜΕΑ στο νησί χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι τους την σημερινή υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη που έγκρινε το ποσό των 640.000 περίπου ευρώ για την αγορά 6 νέων λεωφορείων-βάν με τα οποία θα μεταφέρονται περισσότερα από 250 παιδιά από και προς τις δομές όπου εξυπηρετούνται.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την απόφαση με την οποία χρηματοδοτούνται με πόρους του Ε.Π. Κρήτη 2014-2020, τέσσερα κέντρα στήριξης Ατόμων με Αναπηρία στο νησί με το ποσό των 639.220 ευρώ για την αγορά των οχημάτων που θα μεταφέρουν τα εξυπηρετούμενα άτομα των δομών στα Κέντρα στο πλαίσιο της περιφερειακής στρατηγικής καταπολέμησης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης.

Η προμήθεια των οχημάτων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορούν στους παρακάτω φορείς :

  • Ένωση Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων απροσαρμόστων ατόμων – Κέντρο ειδικών παιδιών Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ
  • Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή
  • Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας & Παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου (ΔΟΚΑΠΠΑΜ)
  • Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με αυτιστικά στοιχεία και Νοητική Στέρηση Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τους εκπροσώπους των κοινωνικών δομών για την άριστη συνεργασία αλλά και τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης, ανέφερε, ότι, «η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί μέσα από την συνεργασία που είχαμε με τέσσερις δομές που φιλοξενούν παιδιά με αναπηρία κατορθώσαμε και εγκρίναμε ένα ποσόν 630.000 χιλ. ευρώ για την αγορά 6 νέων λεωφορείων για τις μετακινήσεις των παιδιών. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί μέσα από αυτή τη συνεργασία ακούγοντας τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε όλη την Κρήτη για τις μετακινήσεις των παιδιών διασφαλίσαμε αυτούς τους πόρους και εκτιμώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών θα έχουμε τα 6 νέα λεωφορεία για να μετακινούνται τα παιδιά».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης παράλληλα ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει όλες τις κοινωνικές δομές μέσω του περιφερειακού της προγράμματος επισημαίνοντας ότι η οικονομική στήριξη θα ανανεωθεί για άλλα τρία χρόνια ακόμα για την λειτουργία τους.

«Με τους Ευρωπαϊκούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ και τους Εθνικούς Πόρους σύντομα θα ανακοινώσουμε την οικονομική επέκταση του προγράμματος για τρία χρόνια για όλες τις δομές ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους, τους γονείς τα διοικητικά συμβούλια, τους εργαζόμενους στις δομές αυτές γιατί προσφέρουν ένα μεγάλο κοινωνικό έργο και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτή η εξαίρετη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τα αποτελέσματα της» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Στη σημερινή υπογραφή της απόφασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κώστας Φασουλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης, ο προϊστάμενος μονάδας Α΄ ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Μπαλαντινάκης, ο Διευθυντής του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή» Χρήστος Τζαμούσης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με αυτιστικά στοιχεία και Νοητική Στέρηση «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Νίκος Τρίκκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Δικαίωμα στη Ζωή» Παύλος Σημαντηράκης, ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Θανάσης Κύρκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου (ΔΟΚΑΠΠΑΜ) Δημήτρης Καρίκης και στελέχη των δομών, οι οποίοι και ευχαρίστησαν με ιδιαίτερη θερμότητα την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την σημαντική βοήθεια.

ΘΕΜΑ

Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος Νίκος Δερμιτζάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πτώμα που βρέθηκε ανήκει στον αγνοούμενο Νίκο Δερμιτζάκη


Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο, όταν ένας κάτοικος της περιοχής βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα, ένα πτώμα, ενημερώνοντας άμεσα την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας καθώς και ιατροδικαστής για την πρώτη αυτοψία.

Μετά από έρευνες τις Αστυνομίας το πτώμα ανήκει στον 82χρονο Νίκο Δερμιτζάκη που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή των Γουρνών στις 9 Ιουνίου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Είχε κρύψει στα απόκρυφά της την ηρωίνη

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθησαν, στο Ηράκλειο ένα ζευγάρι και συγκεκριμένα 42χρονη και 33χρονος  κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων  ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε η 42χρονη με τον 33χρονο και στη συνέχεια τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στους δύο ημεδαπούς, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου και υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις κατά τις οποίες προέκυψε ότι η 42χρονη είχε αποκρύψει σε σημείο του σώματος της και συγκεκριμένα στον πρωκτό μια συσκευασία ηρωίνης βάρους 78 γραμμαρίων η οποία και κατασχέθηκε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

13 συλλήψεις στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία


Συνελήφθησαν, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» κατά το χρονικό διάστημα από το 15 έως 16.06.2019, δεκατρείς (13) αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 51 ετών και συγκεκριμένα (8) άνδρες και (5) γυναίκες, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Ολλανδίας, Γαλλίας, Αυστρίας, Συρίας και Ιράκ προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη