Connect with us

ΚΡΗΤΗ

650.000€ στο Δήμο Γόρτυνας για έργα οδοποιϊας

Δημοσιεύτηκε

στις

Χρηματοδότηση Δήμου Γόρτυνας ύψους 650.000€ για έργα οδοποιϊας


Εγκρίθηκε σύμφωνα με την με αριθ.πρωτ. 2549/14.05.2018 Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών (Δ/νση Οδικών Υποδομών –  Δ.Ο.Υ.) η δέσμευση ποσού 650.000€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., σε βάρος του Προϋπολογισμού του έργου 2014ΣΕ57100004 της ΣΑΕ 571  του Π.Δ.Ε.  και η διάθεση ισόποσης πίστωσης και μεταβίβασης της στο Δήμο Γόρτυνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου για την υλοποίηση  του έργου <<Αναβάθμιση τμημάτων οδοποιϊας Δήμου Γόρτυνας>>.

Πιο συγκεκριμένα η Δ/νση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών λαμβάνοντας υπόψη:

1. Το με υπ’αριθ.πρωτ.5641/25.04.2018 έγγραφο του Δήμου Γόρτυνας, με το οποίο ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ.Νικόλαος Σχοιναράκης υπέβαλλε αίτημα για χρηματοδότηση του εν λόγω Δήμου για την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης τμημάτων οδοποιϊας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του,
2. Την άμεση ανάγκη υλοποίησης του έργου, προκειμένου να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο του Δήμου και να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων,
3. Το ότι με την εγκρινόμενη πίστωση δεν προκαλείται υπέρβαση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου 2014ΣΕ57100004 της ΣΑΕ 571 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – Π.Δ.Ε

Προχώρησε, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του γ.γ. Υποδομών κ.Γεώργιο Δέδε και του Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κ.ΣωκράτηΒαρδάκη, στην χρηματοδότηση ύψους 650.000€, ενισχύοντας τον Δήμο Γόρτυνας με σκοπό την εκτέλεση έργων οδοποιϊας,  τα οποία είναι καίριας σημασίας για τον Δήμο.

Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει με ανοικτό διαγωνισμό με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης δεν θα υπερβαίνει την εγκρινόμενη πίστωση.

Ο Δήμος Γόρτυνας ευχαριστεί τον Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κ.Σωκράτη Βαρδάκη για την άμεση παρέμβαση και υποστήριξη του και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κ.Γεώργιο Δέδε για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας.

ΘΕΜΑ

Βρέθηκε εξάρτημα του μοιραίου ΙΧ, με τους 4 επιβάτες, στη θάλασσα;

Δημοσιεύτηκε

στις

Εξετάζεται αν το εξάρτημα ανήκει στο αυτοκίνητο που παρέσυρε το ποτάμι


Στην παραλία του Αφραθιά Τυμπακίου βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά ένα εξάρτημα αυτοκινήτου -καινούργιο, σε άριστη κατάσταση- να επιπλέει στη θάλασσα, απ όπου το ανέσυρε ο Γιώργος Φιτσοδασκαλάκης από τη Φανερωμένη.

Καθώς όλες τις τελευταίες ώρες αναζητούνται εναγωνίως ίχνη του οχήματος με τους 4 επιβάτες που παρέσυρε ο Γεροπόταμος, το εύρημα πιθανολογείται ότι θα μπορούσε να ανήκει στο χαμένο ΙΧ, κάτι που πρέπει να εξεταστεί βοηθώντας την πορεία των ερευνών.

Εξ ου και το εξάρτημα θα παραδοθεί άμεσα, από τους συνεργάτες του “Διαsosτε τη Μεσαρά” στους οποίους το επέδειξε ο άνθρωπος που το βρήκε, στην Αστυνομία, με διευκρινίσεις για το ακριβές σημείο όπου βρέθηκε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Στην περιοχή του Αεροδρομίου Τυμπακίου συνεχίζονται οι έρευνες

Δημοσιεύτηκε

στις

Όσο περνά η ώρα λιγοστεύουν οι ελπίδες – Στην μάχη της αναζήτησης και Εθελοντές Σαμαρείτες Μοιρών


Μάχη με το χρόνο δίνουν οι Αρχές από την στιγμή που έλαβαν το τηλεφώνημα από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου που τους παρέσυρε ο χείμαρρος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλες οι δυνάμεις από τα σώματα που βοηθούν στις έρευνες, έχουν μετακινηθεί και συνεχίζουν την αναζήτηση στην περιοχή του Αεροδρομίου Τυμπακίου.

Στην έρευνα εντοπισμού των αγνοουμένων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι Εθελοντές Σαμαρείτες Μοιρών που από την πρώτη στιγμή βοηθούν στις έρευνες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Σώθηκε γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στη Χερσόνησο

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα δύο “κόπηκαν” οι Κάτω Γούβες – Σώθηκε γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της


Στα δύο έχουν «κοπεί» οι Κάτω Γούβες του δήμου Χερσονήσου λόγω του χειμάρρου που βρίσκεται στη μέση του χωριού και με τις έντονες βροχοπτώσεις, υπερχείλισε.

Χθες το βράδυ, 30χρονη γυναίκα που επιχειρούσε να διασχίσει με το όχημά της το σημείο, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και για τον απεγκλωβισμό της, στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την 3η ΕΜΑΚ, που έσπευσαν με 2 οχήματα και 4 άνδρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία της γυναίκας που βρισκόταν εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη