Connect with us

ΘΕΜΑ

650 χιλ. ευρώ για τον κεντρικό δρόμο της Αγίας Βαρβάρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Έκπτωση 39,99% για την αναβάθμιση του κεντρικού δρόμου της Αγίας Βαρβάρας προσέφερε ο ανάδοχος – Στις 650.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου


Με έκπτωση 39,99% η εταιρεία µε την επωνυμία «ΑΝΔΡΟΥΛΑ ΣΟΥΡΟΥΛΛΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.» κατακυρώθηκε ανάδοχος για το έργο «Αναβάθμιση τμήματος οδοποιίας Δήμου Γόρτυνας» προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.
Κατά τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισµό, η εταιρεία προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή και ως εκ τούτου αναλαμβάνει την εκτέλεση του έργου.

Τη χρηματοδότηση του έργου εξασφάλισε η δημοτική αρχή του Δήμου Γόρτυνας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, προβλέπεται η αναβάθμιση τμήματος της οδού από Αγία Βαρβάρα προς Άγιο Θωμά με εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης. Επίσης θα πραγματοποιηθεί αναβάθμιση τμημάτων της κεντρικής οδού της Αγίας Βαρβάρας με την εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης και προσαρμογή των υφιστάμενων καλυμμάτων των φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων.

Στο ίδιο έργο προβλέπεται αναβάθμιση του οδοστρώματος σε τμήμα του χωματόδρομου που ενώνει τον οικισμό Άγιος Ιωάννης με την παραθαλάσσια περιοχή. Σε αυτό το τμήμα απαιτούνται χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση του οδοστρώματος, τον καθαρισμό και διαμόρφωση τάφρου απορροής όμβριων υδάτων και τον καθαρισμό πρανών. Επίσης θα γίνει τσιμεντόστρωση της οδού-τάφρου με έτοιμο σκυρόδεμα και τη χρήση δομικού πλέγματος.

ΘΕΜΑ

Γιάννης Δασκαλογιάννης: Ο πρωτεργάτης των κρητικών επαναστάσεων κατά του τουρκικού ζυγού

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις 17 Ιουνίου του 1771 οι Τούρκοι κρέμασαν, έγδαραν και θανάτωσαν στον Χάνδακα


Σαν σήμερα, 17 Ιουνίου του 1771 οι Τούρκοι κρέμασαν, έγδαραν και θανάτωσαν στον Χάνδακα – με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο μπροστά στο πλήθος – μια από τις θρυλικότερες μορφές των Κρητικών Επαναστάσεων, τον Ανωπολίτη Ιωάννη Βλάχο ή Δασκαλογιάννη ή απλώς Δάσκαλο.

Ο Δασκαλογιάννης υπήρξε ένας από τους πλέον μορφωμένους Κρητικούς της εποχής του, έμπορος και ναυτικός, πολυταξιδεμένος, εύπορος, με πολλές διασυνδέσεις στο εξωτερικό και ηγετικές ικανότητες.

Ήταν αυτός που οραματίστηκε και τόλμησε την πρώτη ουσιαστικά επανάσταση κατα του Τουρκικου ζυγου το 1770 (γνωστή ως επανασταση του Δασκαλογιάννη), λέγεται πως σταθηκε εμπνευστής του Πεντοζάλι και βεβαίως η αφορμή πολλών ριζίτικων τραγουδιών ενώ προτομή του κοσμεί την πλατεία της Ανώπολης Σφακίων, την ομώνυμη πλατεία Δασκαλογιάννη στο Ηράκλειο και το αεροδρόμιο των Χανίων έχει το όνομα του.

“Μολών Λαβέ” εφώναξε ο Δάσκαλος ο Γιάννης
στ’ αποσταλμένους του Ραγιά απ’ τση Σούδας το λιμάνι.
“Ελευθεριά ή θάνατος” λεν και τα παλικάρια
και κάνανε επανάσταση σαν άγρια λιοντάρια.
Οι βρύσες γύρω τρίγυρα μαυρίζουν σαν τα δάση
Απο τρεις τόπους ξεκινούν εις τα Σφακιά να πάσι.
Αρχίζει ο πρώτος πόλεμος εις το Βελι τση Κράπης
πέφτουσι Τούρκοι αρίθμητοι κι ο μέγας Τζιρατζάπης.
Πέφτουν και δέκα Σφακιανοί περίσσια λαβωμένοι,
Μα από τσι Τούρκους πούναι εκειά κιανείς δεν απομένει….

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Είχε κρύψει στα απόκρυφά της την ηρωίνη

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθησαν, στο Ηράκλειο ένα ζευγάρι και συγκεκριμένα 42χρονη και 33χρονος  κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων  ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε η 42χρονη με τον 33χρονο και στη συνέχεια τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στους δύο ημεδαπούς, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και δύο κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου και υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις κατά τις οποίες προέκυψε ότι η 42χρονη είχε αποκρύψει σε σημείο του σώματος της και συγκεκριμένα στον πρωκτό μια συσκευασία ηρωίνης βάρους 78 γραμμαρίων η οποία και κατασχέθηκε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Στην ΜΕΘ το 8χρονο αγοράκι που παραλίγο να πνιγεί

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα


Στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε χθες το βράδυ το 8χρονο αγοράκι που παραλίγο να πνιγεί χθες στην παραλία της Χρυσής Ακτής στα Χανιά, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Τα επόμενα 24ωρα θα καθορίσουν την πορεία της υγείας του μικρού, ενώ όλοι ελπίζουν να γίνει ένα θαύμα!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη