Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Λασιθίου το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρα από 15 έως 22 Οκτωβρίου


Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, του δήμου Ιεράπετρας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας-Ν.Α. Κρήτης, και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας οργανώνει το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας από 15 έως 22 Οκτωβρίου.

Η Κριτική επιτροπή του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας αποτελείται από καταξιωμένα πρόσωπα στον τομέα του πολιτισμού και συγκεκριμένα: Έρση Βασιλικιώτη σκηνοθέτης, Νίκος Βερλέκης ηθοποιός, Λάκης Κομνηνός ηθοποιός, Κώστας Γεωργουσόπουλος λογοτέχνης-κριτικός θεάτρου, Ελένη Χαβιαρά θεατρικός συγγραφέας.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ο ηθοποιός μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ Νίκος Βερλέκης, ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας Μανόλης Γεωργαλάκης, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας Γιώργος Βαρδάκης σε δηλώσεις τους επεσήμαναν:

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει αυτή την προσπάθεια, ένα επιτυχημένο θεσμό στο νησί μας. Τέτοιες δράσεις προάγουν τον πολιτισμό, και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει ένα φεστιβάλ που δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με το θέατρο, παρουσιάζοντας ποιοτικά έργα. Προσκαλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει τις παραστάσεις και να «αγκαλιάσει» και φέτος το φεστιβάλ-θεσμό».

Ο ηθοποιός, μέλος της κριτικής επιτροπής Νίκος Βερλέκης: «Ένας πάρα πολύ σημαντικός θεσμός για την πολιτισμική ανάπτυξη της Κρήτης. Ιδιαίτερα τα φεστιβάλ του ερασιτεχνικού θεάτρου είναι πολύ σπουδαία διότι συμμετέχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες, είναι ερασιτέχνες, δηλαδή «εραστές» της τέχνης οι οποίοι εργάζονται πάνω στη τέχνη χωρίς να αμείβονται. Εύσημα στην Περιφέρεια Κρήτης στο δήμο Ιεράπετρας, στο σύλλογο φίλων θεάτρου Ιεράπετρας, που στηρίζουν και αναδεικνύουν τέτοια φεστιβάλ και τα θεσμοθετούν».

Ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας Μανόλης Γεωργαλάκης: «Οι συμμετοχές στο φετινό φεστιβάλ είναι πολλές και όλες αξιόλογες. Πολλές κινήθηκαν στον χώρο της επαγγελματικής ενασχόλησης αν και προέρχονται από ερασιτέχνες. Η όλη διοργάνωση του φεστιβάλ, γίνεται κάθε φορά με αμείωτο κέφι και μεράκι. Με τον ενθουσιασμό και τον «πυρετό» της πρώτης φοράς. Οι κριτικές του κοινού, των μελών του συλλόγου και των φίλων του φεστιβάλ μας κρατούν άγρυπνους εργάτες με στόχο τη βελτίωση στις λεπτομέρειες και την αρτιότερη κάθε φορά οργάνωση. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, το δήμο Ιεράπετρας, την ΚΟΙΝΩ. ΠΟΛΙΤΙ.Α., τον σύλλογο ξενοδόχων Ανατολικής Κρήτης για την μεγάλη υποστήριξη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας-Νοτιανατολικής Κρήτης Γιώργος Βαρδάκης: «Στους δύσκολους καιρούς διαχρονικά, η τέχνη και η αλληλεγγύη συντελούν αποφασιστικά στην πορεία προς την ανάκαμψη. Η Ένωση ξενοδόχων Ιεράπετρας-Νοτιονατολικής Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια είναι για άλλη μια χρονιά ο βασικός χορηγός του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, ένας θεσμός που τιμάει τον τόπο μας».

Το Φεστιβάλ

Προ-φεστιβαλική εκδήλωση Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

• «Κρούοντας τα δέρματα» : Παράτα με κρουστά στους δρόμους της πόλης από την ομάδα κρουστών «Κρούοντας τα δέρματα».
• Συμμετέχουν επίσης: Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου «Τα παιδιά κάνουν θέατρο» και το τμήμα Προπαιδείας της Μουσικής Σχολής Δήμου Ιεράπετρας.
Ώρα έναρξης : 19.00

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Ζαν Ανούιγ – NόtaThéatrᾶle , Βρυξέλες
Κυριακή 16 Οκτωβρίου
ΕΧΘΡΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ του Αρκά –
Θεατρική ομάδα Δήμου Παύλου Μελά ,
Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

ΑΓΡΥΠΝΟ ΚΩΜΑ της Γιούλης Αποκατανίδου –
Μικροί Ήρωες, Καβάλα
Τρίτη 18 Οκτωβρίου
ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ του Μίλος Νίκολιτς –
Θέατρο Περιγιαλίου, Κόρινθος

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ του AnthonyNeilson –
Θέατρο Police, Αγρίνιο

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ του Ρομπέρ Τομά –
Θεατρική Ομάδα «ΕΞΟΡΥΞΗ» , Λαύριο

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

ΦΤΥΣΤΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ της Πέννυ Φυλακτάκη –
Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Ταύρου-Μοσχάτου «εν δράσει»

Σάββατο 22 Οκτωβρίου – Τελετή Λήξης-Απονομές Βραβείων

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *