Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Απίστευτο: Εργοδότης απείλησε με όπλο εργαζόμενο στο Ηράκλειο

Η σχετική καταγγελία έγινε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στην Επιθεώρηση Εργασίας


Σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας περιστατικού απειλής εργαζόμενου από τον εργοδότη του με όπλο, προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) και το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ, Στέλιο Βοργιά: «Ο εργαζόμενος σε καφετέρια σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου, μετά από έλεγχο του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι δεν ασφαλίζεται. Όταν ζήτησε από τον εργοδότη του να φροντίσει τα της ασφάλισής του, εκείνος τον απείλησε με όπλο. Καταδικάζουμε το περιστατικό και εξηγούμε ότι το Εργατικό Κέντρο δεν εκβιάζεται και τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές».

Άμεσα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου με τον Πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού -Τουρισμού Μιχάλη Ριζικιανάκη, βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου κατήγγειλαν το περιστατικό, ενώ ορίστηκε εργατική διαφορά για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο εργαζόμενος, σύμφωνα με τον κ. Βοργιά, διεκδικεί την ασφάλισή του και τα δεδουλευμένα του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή για εργαζόμενους σε αναστολή και δικαιούχους του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ Έως την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, καταβάλλεται το δώρο του...

Creta

30χρονος εργαζόμενος έχασε το χέρι του σε μηχάνημα κοπής, ενώ δούλευε στα Σταυράκια Ηρακλείου Συγκεκριμένα, ενώ εργαζόταν ο άτυχος υπάλληλος βρέθηκε με το χέρι...