Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Life

Τα κουνάλια φτιάξαμε το Καλοκαίρι και τώρα ήρθε η ώρα τους!

Φέτος αλλάξα τον τρόπο παρασκευής στα κουναλια μου


Έκανα αλλαγές προς το καλύτερο φυσικά! Διόρθωσα όλα τα λάθη άλλων ετών. Δεν χρησιμοποίησα μεγάλα σύκα, ούτε και μικρά, αλλά όλα ομοιόμορφα μεσαίου μεγέθους και όλα άγρια από την εξοχή.

Ήμουν σίγουρος πως οι συκές που τα έκοψα, δεν είχαν κανένα χαλασμένο σύκο.

Δεν τα πίεσα να ανοίξουν αλλά τα σποξήρανα ως έχουν.

Φρόντισα να μην μπουν μυρμήγκια η αλλά έντομα στα ταψιά.

Για αυτό, στα πόδια του κάθε ταψιού τα τοποθέτησα να πατάνε τα ποδαράκια σε δοχεία με νερό, και από επάνω υπήρχε τούλι.

Κάθε μέρα τα αναποδιγύριζα.

Μετά από μια βδομάδα που ήταν έτοιμα, τα έβαλα στο ζεστό νερό που βράζει με λίγο αλάτι μέσα, μόνο για 15 δευτερόλεπτα. Τα στεγνωσα πάλι στον ήλιο αφού τα περιέλουσα με ζαχαρόνερο.

Την επαύριο έφερα στο τραπέζι μου ένα μπολάκι και την μεμβράνη.

Άπλωσα στο μπολ μέσα την μεμβράνη, και αφού πίεσα τα σύκα ένα ένα να γίνουν πιταρίδες, μετά πίεσα 4 και 5 μαζί, και τα τοποθετούμε στον πάτο όρθια και κυκλικά, μέχρι να κλείσει ο κύκλος

Εννοείται πως έκοψα τα σκληρά λικακια τους πριν τα τοποθετήσω σε κύκλο.

Στο κέντρο επίσης έβαλα μερικά τα πιο νεγαλαβ να κλείσει και η τρύπα, και να φαίνεται πιο όμορφα η συσκευασία μου.

Μετά δίπλωσα την μεμβρανη να τα σκεπάσει όλα.

Τα αναπιδογύρισα από το μπολ, και έβαλα κι άλλη μεμβράνη για πιο καλη και στερεή συσκευασία.

Μετά όσα έφτιαξα, , τα έβαλα στην κατάψυξη του ψυγείου.

Τον χειμώνα, δηλαδή τώρα, βγάζουμε μια μια τη συσκευασία να ξεπαγωσει, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, και αρχίζουμε να τα τρώμε!

Τα τρώμε για να ζεσταθούμε, αλλά και να συνοδεύσουν την ρακη μας με τους φίλους μας!

Εγώ φέτος τα έκανα μερακλίδικα, όσο καμία άλλη χρονιά!

Δεν είναι πως είναι τόσο ακριβά, δέκα ευρώ έχει ένα τέτοιο κυκλάκι σε μικρή αντίστοιχη συσκευαδια, αλλά άλλο είναι να το φας από τα χεράκια σου, εδώ που τα λέμε..

Κείμενο Φωτο: Γεώργιος Χουστουλάκης

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά