Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

«Φωτιές» άναψε η ομιλία του Στ. Θεοδωράκη- «Δε μάθατε ποτέ κ. Τσίπρα τι πάει να πει δουλειά κι ένσημα»

Τα στελέχη της κυβέρνησης δεν έζησαν ποτέ από την εργασία τους, είπε ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή και προκαλώντας τεράστια αντίδραση από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.


 

Μάλιστα στην ομιλία του ο Στ. Θεοδωράκης είχε γράψει ότι «δεν μάθατε ποτέ κ. Τσίπρα τι πάει να πει δουλειά κι ένσημα», αλλά δεν το είπε! Χαρακτήρισε ακόμη «άεργο» τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, χωρίς να αναφέρει το όνομά του.

Επί πολύ ώρα όρθιος ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς φώναζε, ενώ ο Προεδρεύων Αλέξης Μητρόπουλος ζητούσε να σταματήσουν οι προσωπικές αναφορές. Η Άννα Βαγενά προχώρησε προς το βήμα, ενώ και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης διαμαρτυρήθηκε.

«Δεν ζούσατε ποτέ από τα χέρια σας. Ήσασταν πάντα στην μισθοδοσία του κόμματος. Κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος. Και τώρα πια κυβερνητικοί υπάλληλοι», είπε ο Στ. Θεοδωράκης. Μετά τις διαμαρτυρίες των Βουλευτών ο Στ. Θεοδωράκης ανασκεύασε εν μέρει λέγοντας «όχι όλοι οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με «πληρωμένους κονδυλοφόρους» λέει «βρωμιές» για το Ποτάμι.

Υποστήριξε ακόμη ο Στ. Θεοδωράκη ότι «οι αρνητές της πραγματικότητας, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί λαϊκιστές πρέπει την Κυριακή να ηττηθούν και θα ηττηθούν! «Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση»», τα στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Στ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τυχοδιωκτική επιλογή» και ότι διχάζει: «αν ο στόχος σας ήταν να διχάσετε τον ελληνικό λαό τα έχετε ήδη καταφέρει. Ο λαός έχει διχαστεί, μόνο που τα στρατόπεδα δεν είναι αυτά που είχατε υπολογίσει. Από τη μία, και μπορείτε να το δείτε και μέσα στη Βουλή αλλά και στον δημόσιο διάλογο στο διαδίκτυο και στην κοινωνία, από τη μια είναι η Χρυσή Αυγή, οι ΑΝΕΛ βέβαια, και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη είναι η υπόλοιπη κοινωνία. Η τρόικα, δηλαδή, της δραχμής είναι στο πλευρό σας, και μαζί και άλλοι συντηρητικοί της Ευρώπης που θέλουν να ξεμπλέκουν κάποια στιγμή με τους Έλληνες. Άλλες συμμορίες, ίδιο σόι».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, «το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι συνιστώσες. Το κόμμα, και τα επαγγελματικά του στελέχη. Και αφού ο κομματικός στρατός θέλει δραχμή … δραχμή! Και αφού ο στρατός δε θέλει Ευρώπη … τότε ας βγούμε από την Ευρώπη! Αρκεί να είναι ικανοποιημένος ο στρατός, να μη φύγει το στράτευμα από δίπλα σας».

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν έγινε διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση και ότι δεν υπήρχε σχέδιο: «οι άνθρωποί σας έκαναν περαντζάδες όπως μαρτυρούν μέχρι και οι γραμματείς στις Βρυξέλλες. Χωρίς χαρτιά, χωρίς προτάσεις, χωρίς σχέδιο κι αν εξαιρέσεις -και θα πρέπει να το πω- τον κύριο Χουλιαράκη που όπως λένε, «ήξερε για τι μιλάμε» και προσπαθούσε ο άνθρωπος να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, οι άλλοι πήγαιναν σαν σε σχολική εκδρομή. Το μαρτυρούν οι φωτογραφίες στους καναπέδες.

«Σχολική εκδρομή». Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός ακόμα και των φίλων σας στην Ευρώπη».

 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά