Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ. Νεκροί στο Τέξας από πλημμύρες

Μία 64χρονη και τα τέσσερα εγγόνια της έχασαν τη ζωή τους, όταν παρασύρθηκαν από ορμητικό χείμαρρο λάσπης


Mια ηλικιωμένη και τέσσερα από τα εγγόνια της έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που πλήττουν το Τέξας τις οποίες προκάλεσε ένα σύστημα καταιγίδας με κύρια χαρακτηριστικά τους ανεμοστρόβιλους, το χαλάζι και τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις, το οποίο σαρώνει πολλές πολιτείες στις κεντρικές ΗΠΑ, γνωστοποίησαν το Μ. Σάββατο αξιωματούχοι.

Τα θύματα στο Παλεστάιν του Τέξας, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Ντάλας, κατάφεραν να βγουν από ένα σπίτι που είχε πλημμυρίσει έως τη στέγη του ωστόσο παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους λάσπης, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Παλεστάιν Τζέιμς Μούνιζ.

«Κατάφεραν να βγουν έξω όμως τους παρέσυραν» τα λασπόνερα είπε προσθέτοντας ότι οι σοροί τους εντοπίστηκαν το Μ. Σάββατο. Η γιαγιά ήταν 64 ετών και τα παιδιά μεταξύ 6 και 9 ετών.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για σφοδρές καταιγίδες το Μ. Σάββατο που αναμένεται να πλήξουν το ανατολικό τμήμα του Χιούστον, όπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις πλημμύρες, φθάνοντας έως τη Λουιζιάνα και το Μισισίπι. Προειδοποιήσεις για πλημμύρες έχουν εκδώσει οι αρχές από το Τέξας έως το Μισισίπι.

Επιπλέον, οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή του Χιούστον είχαν ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και να προκληθούν καταστροφές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Από τις 10.30 τοπική ώρα, περισσότερα από 4.200 νοικοκυριά στην περιοχή παραμένουν στο σκοτάδι, γνωστοποίησε η εταιρεία διαχείρισης CenterPoint Energy.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΟΣΜΟΣ

Πώς θα παραμείνει ενεργή η πλατφόρμα στη χώρα - Η απαγόρευση πέρασε με την ψηφοφορία στην αμερικανική Βουλή για το πακέτο βοήθειας 95 δισ....

ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε αγνοούνται από πλημμύρες και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας, δήλωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος. Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στην...

ΚΡΗΤΗ

Τα μέλη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Χανίων είναι όλοι τους εθελοντές και θα μείνουν στις πληγείσες περιοχές όσο υπάρχει ανάγκη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους 15 έφθασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες που «έπνιξαν» ολόκληρα χωριά και συνοικίες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την κακοκαιρία Daniel και τις έγκαιρες προβλέψεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύονται τα φράγματα στις όχθες του Πηνειού

ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικό μαζικών πυροβολισμών που σημειώθηκε σε κατάστημα στην καρδιά του Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα, μετέδωσε το Fox News Τοπικά μέσα ενημέρωσης...

ΚΟΣΜΟΣ

Ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις και το λιώσιμο παγετώνων προκάλεσαν τις φονικές ξαφνικές πλημμύρες Οι καταρρακτώδεις βροχές στα Ιμαλάια της Ινδίας προκάλεσαν κατολισθήσεις στη διάρκεια του...