Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Μία νεκρή και 108 τραυματίες σε εκτροχιασμός τρένου στο New Jersey

Τρένο προαστιακού εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή Hoboken στο New Jersey των ΗΠΑ


Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομία, πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πάνω από 100 τραυματίες, πολλούς εγκλωβισμένους και τρεις νεκρούς. Τελικά, ο επίσημος απολογισμός ήταν 108 τραυματίες και μία νεκρή γυναίκα. Μεταξύ των τραυματιών κάποιοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Διερευνάται αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Το CNN και το BBC μετέδωσαν πως το τρένο εκτροχιάστηκε την ώρα που προσέγγιζε τον τερματικό σταθμό. Αυτόπτης μάρτυρας τόνισε ότι μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε πάνω σε κολώνες που στήριζαν την οροφή, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει και να καταπλακώσει το τρένο.


Το Associated Press μετέδωσε πως το τρένο δεν σταμάτησε κατά την είσοδο του στον σταθμό και προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε τοίχο του κτιρίου. Τουλάχιστον ένα βαγόνι εισχώρησε στον χώρο υποδοχής επιβατών ενώ έχει καταρρεύσει και μέρος της οροφής του σταθμού.

“Όταν έφτασα, είδα ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας, είδα τραυματίες, πολλούς σοβαρά. Οι ζημίες ήταν τεράστιες. Η οροφή, ένα μέρος της οροφής, κατέρρευσε”, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάντσο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του πρακτορείου Getty που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον σταθμό.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά