Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Στο σκαμνί οι νταήδες με τις μαγκούρες

Έσπερναν τον τρόμο οι… νταήδες – Στο σκαμνί οι πέντε της σπείρας με τις μαγκούρες


Ανατριχίλα προκαλούν οι καταθέσεις νεαρών, κυρίως φοιτητών του ΤΕΙ Κρήτης, για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια πέντε μαγκουροφόρων από χωριά της ενδοχώρας του Ηρακλείου, οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν για την… πλάκα τους, τους λήστεψαν και τους εγκατέλειψαν αιμόφυρτους στο δρόμο.

Είναι ασύλληπτο ότι η επιλογή των «στόχων» γινόταν εντελώς τυχαία. Όποιον έβλεπαν στο δρόμο και παρέπεμπε σε φοιτητή, τον εγκλώβιζαν και άρχιζαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές αλλά κυρίως με τις μαγκούρες που τις περιέφεραν σαν …τρόπαια. Πέντε εναντίον ενός! Αυτή ήταν η λεβεντιά τους. Και στην συνέχεια φρόντιζαν να «γδύνουν» τα θύματα τους από κινητά, πορτοφόλια και κάρτες ανάληψης.

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση φοιτητή του ΤΕΙ Ηρακλείου, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του νυκτερινές ώρες. Ενώ διέσχιζε το δρόμο έξω από το Γυμναστήριο των ΤΕΙ, αντιλήφθηκε να τον προσεγγίζει ένα λευκό επιβατηγό από το οποίο ξεπετάχτηκαν πέντε νεαροί. Οι δύο κρατούσαν μαγκούρες. Συνειδητοποιώντας ότι κινούνταν απειλητικά προς το μέρος του, προσπάθησε να το βάλει στα πόδια. Δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και τον ακινητοποίησαν. Και τότε ξεκίνησε το μαρτύριο του. Άρχισαν να τον χτυπούν όλοι μαζί. Οι δύο με τις μαγκούρες σε όλο το σώμα και οι άλλοι τρεις με μπουνιές και κλωτσιές. Μάταια ο φοιτητής καλούσε σε βοήθεια. Και οι πέντε συνέχισαν να τον βαρούν με μανία. Όσο τον χτυπούσαν, κάποιος από τους πέντε άρπαξε το κινητό και το πορτοφόλι του από την τσέπη. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Σε άσχημη κατάσταση, ο φοιτητής ειδοποίησε την Αστυνομία και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο με κάταγμα στη μύτη και με χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

Σε άλλη περίπτωση οι πέντε επιτέθηκαν σε άτομα που κινούνταν επί της οδού Δουκός Μποφώρ. Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την λυσσαλέα επίθεση που εξαπέλυσαν οι πέντε κατά αγνώστων νεαρών, μόνο και μόνο επειδή τους είδαν με …στραβό μάτι. Περιγράφει ότι μεταξύ άλλων επιτέθηκαν χωρίς λόγο σε νεαρό ζευγάρι που βρέθηκε μπροστά τους. Η κοπέλα πρόλαβε να κρυφτεί και γλύτωσε, ο νεαρός όμως χτυπήθηκε αλύπητα με μαγκούρα, μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα. Μάλιστα για να τον τρομάξουν ακόμα περισσότερο, μπήκαν στο αυτοκίνητο, πάτησαν γκάζι και φρέναραν σε απόσταση αναπνοής μπροστά του, δήθεν και καλά ότι θα τον πατούσαν με το αυτοκίνητο.

Οι πέντε νεαροί, ο μικρότερος σήμερα 22 ετών, κατηγορούνται για τις πράξεις: της ληστείας κατά συναυτουργία, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας κατά συναυτουργία, της οπλοχρησίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και της εξύβρισης κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Υποστηρίζουν ότι βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης και δεν γνώριζαν τι έκαναν. Αναφέρουν ακόμα ότι δεν είχαν προσωπικά με κανένα από τους παθόντες και αποδίδουν την συμπεριφορά τους σε νεανική επιπολαιότητα. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τις 21 Σεπτεμβρίου λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης τριών κατηγορουμένων, Λευτέρη Κάρτσωνα.

Μεταξύ των πέντε κατηγορουμένων είναι και ένας 28χρονος από την Γέργερη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης ως ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας με μαγκούρες του 51χρονου ναυτικού Κώστα Προβιδάκη, στο Αντισκάρι Ηρακλείου. Για την αποτρόπαια δολοφονία έχουν καταδικαστεί τρία άτομα, δύο αδέλφια και ο 28χρονος.

Ο αναίτιος και ανηλεής ξυλοδαρμός του 51χρονου, ο οποίος οδήγησε στον μαρτυρικό θάνατο του και μάλιστα σε δημόσια θέα στο Αντισκάρι, είχε προκαλέσει πάνδημη οργή.

ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά