Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πραγματοποιήθηκε το 7ο «Μαθητικού Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας»

Με επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση και υλοποίηση του 7ου «Μαθητικού Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας»


Δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.
Παρόλα αυτά τις 4 μέρες που διήρκησε, κάναμε ένα ταξίδι στην Ελλάδα των αιώνων, των αισθήσεων, των χρωμάτων, της μουσικής, της ηθοποιίας, σε μαγικούς τόπους και προορισμούς που Έλληνες συγγραφείς μας έδειξαν και μικροί μαθητές – ηθοποιοί μας οδήγησαν.

Ο σπουδαιότατος αρχαιολογικός χώρος της Γόρτυνας, όπου μας φιλοξένησε μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και που μας φιλοξενεί κάθε χρόνο έως τώρα, μας παρασύρει κάθε φορά με το ειδυλλιακό του τοπίο και τη ενέργεια που εκπέμπει. Κάθε χρόνο, πατάμε τα χώματα των προγόνων μας και βρισκόμαστε ανάμεσα σε αιωνόβιες ελιές, που αν μπορούσαν να μιλήσουν, θα μας έλεγαν πολλά για την ιστορία μας. Μην ξεχνάμε ότι σ’ αυτόν το χώρο, άνθισε μια από τις αρχαιότερες και πιο ισχυρές πόλεις της Κρήτης, η αρχαία Γόρτυνα.

Σαν φόρο τιμής σε αυτό το μεγαλείο, θέλουμε να αναδείξουμε το αρχαίο θέατρο Γόρτυνας και αυτός είναι και ο στόχος αυτής της διοργάνωσης. Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της μαθητικής κοινότητας και του Αρχαίου Θεάτρου της Γόρτυνας.

Επιθυμία μας, είναι οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν και να αγκαλιάσουν το ιστορικό αυτό μνημείο.

Γι’ αυτό το λόγο το κεντρικό σύνθημα του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι «Υιοθετούμε το Αρχαίο Θέατρο Γόρτυνας – Δημιουργία – Έκφραση – Φαντασία – Πολιτισμός

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά