Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ακατάλληλο για μάθημα το ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Κισάμου

Ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, αποφάσισε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του


Την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Λυκείου – ΕΠΑΛ Κισσάμου, από σήμερα Τετάρτη 4/12, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου μετά και την έκθεση μετασεισμικής αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ανακοίνωσε ο Δήμος. 

Το ζήτημα της λειτουργίας και της στέγασης σε άλλο κτίριο των συγκεκριμένων σχολείων, θα ρυθμιστεί από την Διεύθυνση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.

Και τα επτά κτίρια του σχολικού συγκροτήματος ακατάλληλα με βαθμό Γ (4 κτήρια), Δ (2 κτήρια) και ένα με Γ/Δ. Εκτεταμένες και βαριές βλάβες αναφέρει το σκεπτικό των μηχανικών της ΚΤΥΠ Α.Ε που το παραπέμπει και σε δευτεροβάθμιο έλεγχο.
Πιο συγκεκριμένα βαθμό Δ πήραν, που σημαίνει ότι υπάρχουν βαριές ζημιές (χιαστί ρηγματώσεις), τα κτήρια 2-5-7 οπού το 2 είναι τα αποδυτήρια το 5 τα εργαστήρια και 7 όλο το Γενικό Λύκειο που είναι διώροφο.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η σχολική χρονιά στην Κίσσαμο ξεκίνησε με τις έντονες διαμαρτυρίες των μαθητών, τόσο για τις ήδη προβληματικές σχολικές εγκαταστάσεις, όσο και για τις μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. 

Τότε, (19 Οκτωβρίου 2019), ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης, είχε επισκεφθεί το Καστέλι, και συμμετείχε σε ανοιχτή συνάντηση με τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου, γονείς και μαθητές, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για την εξεύρεση λύσεων στα επιτακτικά κτιριακά προβλήματα σχολείων του Νομού.

Η εξαιρετικά κακή κατάσταση των εγκαταστάσεων που στεγάζει το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ του δήμου Κισάμου είχε διαπιστωθεί από τον κ. Διγαλάκη, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, όταν είχε επισκεφτεί το σχολικό συγκρότημα. Τότε, ο κ. Διγαλάκης είχε ενημερώσει τους παρισταμένους ότι έχει ήδη δρομολογηθεί το επιβεβλημένο πλάνο αποκατάστασης, το οποίο προβλέπει την αποτύπωση και νομιμοποίηση των κτιρίων και την τεχνική μελέτη και χρηματοδότηση των κατασκευαστικών έργων.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του Νοεμβρίου είχε προγραμματιστεί να επισκεφτεί το σχολικό συγκρότημα ομάδα τοπογράφων μηχανικών της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ Α.Ε.), ώστε, βάσει ακριβών μετρήσεων, να συνταχθεί το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα. Αυτό θα αφορά όχι μόνο τα έξι κτίρια του συγκροτήματος αλλά και μια έκταση περ. 20 στρεμμάτων του περιβάλλοντος χώρου, με ό,τι αυτός περιλαμβάνει, δηλαδή περιφράξεις, φύτευση, τμήμα του οδικού δικτύου κ.λ.π.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρώτο σχολείο που επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, είναι το 1ο Νηπιαγωγείο Τυμπακίου! Μια εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο του...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έναν μήνα αρχίζουν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους φετινούς υποψηφίους να διαγωνίζονται για 68.574 θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια Πιο συγκεκριμένα, οι Πανελλαδικές...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ισχύει με τις απουσίες

ΚΡΗΤΗ

Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, θα λειτουργήσουν κανονικά Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, την...