Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Ανάπλαση αύλειου χώρου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα

Άλαξε όψη το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Δέκα

«Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε ενημερώσει για την ανάπλαση της αυλής του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα. Το συγκεκριμένο έργο ήταν το πιο ώριμο έργο που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Πέρα από την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, είχε ολοκληρωθεί η μελέτη, η δημοπράτηση και η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου. Για λόγους ασφαλείας των παιδιών ωστόσο, το έργο δεν ξεκίνησε το 2019 αλλά μετατέθηκε για το καλοκαίρι του 2020.

Όντως, το καλοκαίρι του 2020 πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ανάπλασης της αυλής με το αποτελέσμα να είναι εντυπωσιακό, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο με πλήρη τίτλο «Έργα ανάπλασης – αναβάθμισης αύλειου χώρου δημοτικού σχολείου νηπιαγωγείου Αγίων Δέκα Δ. Γόρτυνας» είχε αρχικό προϋπολογισμό 138.350,00 € και ποσό εργολαβικής σύμβασης 76.417,73 €. Χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και περιελάμβανε εργασίες που άλλαξαν την αισθητική και την ασφάλεια του αύλειου χώρου, όπως:

• Κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ για το κεντρικό κτίριο
• Κατασκευή υπόγειων δικτύων όμβριων υδάτων και φρεατίων υδροσυλλογής
• Ηλεκτροφωτισμό της επιφάνειας του αύλειου χώρου
• Κατασκευή αθλητικού δαπέδου στην επιφάνεια του γηπέδου μπάσκετ
• Επίστρωση του χώρου έναντι του γηπέδου μπάσκετ με συνθετικό χλοοτάπητα και ειδικό δάπεδο ασφαλείας
• Κατασκευή ασφαλτικού τάπητα στην κεντρική επιφάνεια του αύλειου χώρου, ενώ στις εσοχές επιστρώθηκαν έγχρωμοι κυβόλιθοι τσιμέντου.

Μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων λεπτομερειών, το έργο αυτό θα αποτελέσει το πρώτο ολοκληρωμένο (μεγάλο) έργο εντός της Κοινότητας Αγίων Δέκα κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο (09/2019 – 12/2023).

Τέλος, με τη συνεργασία και την εθελοντική συνεισφορά του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, των παιδιών και αρκετών ακόμα ανθρώπων που συνέβαλαν με τον τρόπο τους, πραγματοποιήθηκαν εργασίες δενδοφύτευσης και εικαστικών παρεμβάσεων σε επιφάνειες του σχολικού συγκροτήματος προσθέτοντας μερικές ακόμα νότες ομορφιάς στο τελικό αποτέλεσμα.

Ευχόμαστε οι συνθήκες που αφορούν στην πανδημία να ομαλοποιηθούν και από τον φετινό Σεπτέμβρη οι μικροί μας φίλοι να απολαμβάνουν ελεύθερα το αναβαθμισμένο σχολικό τους περιβάλλον!» αναφέρει ανακοίνωση του τοπικού συμβουλίου Αγίων Δέκα.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Οι μαθήτριες και οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την παρουσίαση Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, επισκέφθηκε το «κορυφαίο» Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Δέκα κλιμάκιο του...

ΚΡΗΤΗ

Το έθιμο αυτό γιορτάζεται από την αρχαιότητα Τα “χελιδονίσματα” είναι τα ανοιξιάτικα κάλαντα, τα οποία σημαίνουν το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό των...

ΚΡΗΤΗ

Ευχαριστήριο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Αγίων Δέκα Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Αγίων Δέκα ευχαριστούν θερμά την κ. Μαρία Αλμπαντάκη – Βιβλιοπωλείο «ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ» στα Καπαριανά, για την...

ΚΡΗΤΗ

Ο κ. Κωνσταντίνος Κατσαμάνης διατηρεί φαρμακείο στους Αγίους Δέκα Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Αγίων Δέκα ευχαριστούν θερμά τον...