Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Ανεβαίνει η στάθμη στο Φράγμα Αποσελέμη

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων στο φράγμα του Αποσελέμη ήταν το θέμα της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης , την οποία προκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (  ΟΑΚ ) Α.Ε. κ. Γρηγόρης Ροκαδάκης.


 

Από όλους τους παράγοντες που πήραν μέρος στη σημερινή σύσκεψη διαπιστώθηκε το πολύ θετικό γεγονός της πλήρωσης του φράγματος με νερό μετά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις,  και η βεβαιότητα της αξιοποίησής του.

Ήδη έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα καθώς στο τέλος του 2014 ήταν λιγότερα από 2  εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Διατηρείται πρόσβαση στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τη μεταστέγαση πριν καλυφθεί από το νερό

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι εκπρόσωποι των κατοίκων εξέφρασαν την αγωνία τους επειδή η στάθμη του νερού ανεβαίνει σημαντικά και υπάρχει πρόβλημα να καλύψει το νερό τον χώρο της εκκλησίας των Αγ. Θεοδώρων. Οι κάτοικοι του Σφεντυλίου έχουν ήδη ζητήσει από τον Δήμο Χερσονήσου μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση και ο Δήμος έχει ανταποκριθεί.

Έπειτα από επαφές του ΟΑΚ με τον Δήμο Χερσονήσου σχετικά με την άνοδο της στάθμης και την πλήρωση του φράγματος του Αποσελέμη αποφασίστηκε και έγινε αποδεκτό να διατηρηθεί μια πρόσβαση μέχρι την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων, και η Δ/νση Υδραυλικών του ΟΑΚ να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα στα πλαίσια του έργου.

Επίσης έγινε σαφές ότι εξελίσσεται και ολοκληρώνεται  η διαδικασία της απόκτησης γης εκ μέρους του Δήμου Χερσονήσου για την μεταστέγαση και κατασκευή του ναού ώστε να μεταφερθούν τα τέμπλα και όλα τα πολύτιμα αντικείμενα  για να μην προλάβει το νερό να καλύψει τους χώρους της εκκλησίας.

Όπως επισημάνθηκε εκ μέρους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης θα υπάρχει στενή επαφή με τους κατοίκους της περιοχής για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και αναγκών σε σχέση με την στάθμη του νερού.

Στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και Προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (  ΟΑΚ ) Α.Ε. κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη μετείχαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ κ. Λευτέρης Κοπάσης, ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων Ο.Α.Κ κ. Γιώργος Αγαπάκης, ο Δντής των Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ κ. Μάρκος Πατερλάκης, οι κκ. Μπαντουβεράκης Κώστας και Φανουράκης Μανόλης εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας Αγ. Θεοδώρων του Σφενδυλίου, οι κκ. Γραμματικάκης Βαγγέλης και Φλουράκης Ματθαίος από την Επιτροπή Διάσωσης και Αποκατάστασης των κατοίκων του Σφενδυλίου , ο ιερέας της ενορίας κ. Τζεβαμπινάς Εμμανουήλ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΑΚ ΑΕ.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις στο Οροπέδιο Καθαρού ενεργοποίησαν την ροή του χειμάρρου Χαυγά και ήδη από την περασμένη Τετάρτη ο ταμιευτήρας του Φράγματος Αποσελέμη, ενισχύεται...

Themata

Δεκάδες μικρά χρυσόψαρα βρέθηκαν νεκρά μέσα στο φράγμα Αποσελέμη Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Φώτης Καζάσης, τόνισε ότι ελήφθησαν δείγματα του νερού από διαφορετικά...

Creta

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Creta

Απαγορεύεται η διεύλευση και παραμονή στον πλημμυρισμένο οικισμό του Σφενδυλίου Η φετινές βροχές, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση και λειτουργία του αγωγού στο Οροπέδιο...