Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άνοιξε η αυλαία του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Πρώτη μέρα του μαθητικού φεστιβάλ στην αρχαία Γόρτυνα


Με τον Μουσικόχορευτικό Σύλλογο Μεσαράς – Σχολές χορού Γεωργιλαδάκης άνοιξε η αυλαία του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας.

Σείρα είχε το δημοτικό σχολείο Πιτσιδίων με υπεύθυνη εκπαιδευτικό Μιχαηλίδου Αγγελική με τους μικρούς μαθητές να ερμηνεύουν την Θεατρική Παράσταση Λυσιστράτη Αριστοφάνη όπου τα παιδιά την ερμήνευσαν σαν επαγγελματίες ηθοποιοί και είσπραξαν το χειροκρότημα του κοινού.

Την παρουσίαση όλες τις μέρες του μαθητικού φεστιβάλ θα γίνεται από την ραδιοφωνική παραγωγός και δημοσιογράφος κυρία Ύβα Κουμαντάκη.

Στην έναρξη του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας έδωσαν το παρόν ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο δήμαρχος Γόρτυνας Σχοιναράκης Νικόλαος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δήμου Γόρτυνας Ξυλούρης Σταύρος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δήμου Γόρτυνας Μιχάλης Μανιαδάκης, ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας Μπομποδάκης Στυλιανός, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίων Δέκα Τσατσάκης Βαλάντης, στελέχη του Δήμου Γόρτυνας, προέδροι τοπικών κοινοτήτων Δήμου Γόρτυνας, προέδροι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής κ.α.

Αύριο Τετάρτη το φεστιβάλ συνεχίζεται με τους Χορωδοί του Νότου με το αφιέρωμα στον Σογιούλ (μουσικό συνθέτη δεκαετίας 1910-1920) με υπεύθυνο εκπαιδευτικό Ντισπυράκη Μαρία και αμέσως μετά η θεατρική παράσταση «Μας εσύ είσαι λεύτερος…» από το δημοτικό σχολείο Ζαρού.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημέρες Φωτογραφίας: Ο Νίκος Κικάκης στο «Πολύκεντρο Νεολαίας»

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας


Την πορεία και το φωτογραφικό έργο του Νίκου Κικάκη παρουσιάζει τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου,  στην πέμπτη κατά σειράν εκδήλωση  που οργανώνει με στόχο την ανάδειξη  καλλιτεχνών φωτογράφων της Κρήτης.

Ο Νίκος Κικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1972. Ασχολείται ενεργά και συνειδητά με την φωτογραφία από το 1999 και είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης από το 2013. Έχει κερδίσει 45 μετάλλια σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας,ενώ σε διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό διακρίθηκε ως ο καλύτερος φωτογράφος στην κατηγορία  «photojournalism».

Είναι μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας καλλιτεχνών φωτογράφων FIAP και GPU. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση στο πλαίσιο του έτους «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ 2019»

Δημοσιεύτηκε

στις

Εκδήλωση στο πλαίσιο του έτους «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ 2019» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης


Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Εθελοντισμού – Πολιτισμού και Παιδείας σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Ηρακλείου με αφορμή το έτος «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» 2019, διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο:

«… του έρωτα οι μπόρεσες και τση φιλιάς η χάρη…»

τη  Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19.00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλης», Ανδρόγεω 2.

Ομιλήτρια, η φιλόλογος Μαρία Κοξαράκη, τ. Σχολική Σύμβουλος φιλολόγων, με θέμα: «Είναι ο «Ερωτόκριτος» αφετηρία ή σταθμός της μαντιν(ι)άδας;»

Η Μαρία Κοξαράκη, μετά από πρωτότυπη πολυετή επιστημονική έρευνα θα παρουσιάσει τη σχέση του «Ερωτόκριτου» με την κρητική  μαντιν(ι)άδα και θα απαντήσει στο ερώτημα:

« Ο «Ερωτόκριτος» γεννήθηκε από την μαντιν(ι)άδα ή η μαντιν(ι)άδα από τον  «Ερωτόκριτο»;

Την εκδήλωση πλαισιώνουν ο Γιώργος Τσαντάκης, μουσικός και μελετητής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής, που θα παίξει βιολί και θα τραγουδήσει αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο», αποδίδοντας τη μουσική του εξέλιξη από τον 18ο αιώνα ως σήμερα και ο Κωστής Ατσαλάκης και ο Κλεάνθης Ατσαλάκης, μουσικοί, που θα παίξουν βιολί, λύρα, λαούτο, μαντολίνο.

Η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων θα χορέψει Σιγανό, Πεντοζάλη, Σούστα, Στειακό Συρτό και Στειακό Πηδηχτό.

Συντονίζουν οι φιλόλογοι, Γωγώ Κουγιουμουτζάκη και Νότα Δημοπούλου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από μικρά παιδιά στηρίζουν «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ανακοίνωση από το Σύλλογο ΑμεΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»


Αντωνία Μαυρογιαννάκη και Κωνσταντίνε Μπικάκη, ευχόμαστε οι νεοφώτιστες κορούλες σας, Μιχαέλα και Γεωργία, να είναι καλότυχες, γερές και ευτυχισμένες. Να έχουν πάντα κοντά τους ανθρώπους που τις αγαπούν και θα χαίρονται με τις επιτυχίες τους! Σας ευχαριστούμε θερμά που επιλέξατε οι μπομπονιέρες στη βάπτιση των κοριτσιών σας να φτιαχτούν στο σύλλογό μας. Να τις χαίρεστε!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη