Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άνοιξε η αυλαία του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Πρώτη μέρα του μαθητικού φεστιβάλ στην αρχαία Γόρτυνα


Με τον Μουσικόχορευτικό Σύλλογο Μεσαράς – Σχολές χορού Γεωργιλαδάκης άνοιξε η αυλαία του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας.

Σείρα είχε το δημοτικό σχολείο Πιτσιδίων με υπεύθυνη εκπαιδευτικό Μιχαηλίδου Αγγελική με τους μικρούς μαθητές να ερμηνεύουν την Θεατρική Παράσταση Λυσιστράτη Αριστοφάνη όπου τα παιδιά την ερμήνευσαν σαν επαγγελματίες ηθοποιοί και είσπραξαν το χειροκρότημα του κοινού.

Την παρουσίαση όλες τις μέρες του μαθητικού φεστιβάλ θα γίνεται από την ραδιοφωνική παραγωγός και δημοσιογράφος κυρία Ύβα Κουμαντάκη.

Στην έναρξη του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μουσικής και Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας έδωσαν το παρόν ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο δήμαρχος Γόρτυνας Σχοιναράκης Νικόλαος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δήμου Γόρτυνας Ξυλούρης Σταύρος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δήμου Γόρτυνας Μιχάλης Μανιαδάκης, ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας Μπομποδάκης Στυλιανός, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίων Δέκα Τσατσάκης Βαλάντης, στελέχη του Δήμου Γόρτυνας, προέδροι τοπικών κοινοτήτων Δήμου Γόρτυνας, προέδροι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής κ.α.

Αύριο Τετάρτη το φεστιβάλ συνεχίζεται με τους Χορωδοί του Νότου με το αφιέρωμα στον Σογιούλ (μουσικό συνθέτη δεκαετίας 1910-1920) με υπεύθυνο εκπαιδευτικό Ντισπυράκη Μαρία και αμέσως μετά η θεατρική παράσταση «Μας εσύ είσαι λεύτερος…» από το δημοτικό σχολείο Ζαρού.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεάν ξεναγήσεις μαθητών στην Αρχαία Γόρτυνα

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι ξεναγήσεις απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Γόρτυνας


Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Γόρτυνας   να προωθήσει και να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά και την ιδιοπροσωπία της ευρύτερης περιοχής, συνεχίζει με επιτυχία τις  δωρεάν ξεναγήσεις-περιηγήσεις με την επί συμβάση αρχαιολόγο -εκπαιδευτικό του Δήμου κ.Μαριδάκη Σταυρούλα του Εμμανουήλ.

Οι ξεναγήσεις απευθύνονται προς τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γόρτυνας αλλά και του ευρύτερου νομού.

Επίσης οι ξεναγήσεις απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου μας .

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έρχεται το «8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και θεάτρου Αρχαίας Γόρτυνας»

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Αρχαίας Γόρτυνας το διάστημα 7 έως 15 Ιουνίου 2019


Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Γόρτυνας να προωθήσει και να αναδείξει  την πολιτιστική κληρονομιά και την ιδιοπροσωπία της ευρύτερης περιοχής  θα υλοποιηθεί το «8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μουσικής και θεάτρου Αρχαίας Γόρτυνας».

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Αρχαίας Γόρτυνας το διάστημα 7 έως 15 Ιουνίου 2019. Η συνεργασία με τους μαθητές και το ομαδικό πνεύμα  θα ενισχύσει την ενέργεια αυτή και θα προωθήσει τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δραστηριότητες:

Έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής  που έχουν δημιουργηθεί από παιδιά
Θεατρικά δρώμενα
Μουσικές παραστάσεις .

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι  η συμμετοχή των σχολείων είναι ιδιαίτερα σημαντική   ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια μας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Επέτειος της επανακομιδής της Κάρας του Αποστόλου Τίτου

Δημοσιεύτηκε

στις

Την 53η επέτειο της επανακομιδής από την Βενετία της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Τίτου, του πρώτου Επισκόπου Κρήτης, γιορτάζει το Ηράκλειο


Χθες, τελέστηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου και λιτανεία της τιμίας κάρας του Αγίου.

Στο Ηράκλειο τα λείψανα του Αγίου Κοσμά

Παράλληλα στον Άγιο Τίτο συνεορτάζεται η επανακομιδή στην Κρήτη από την Βενετία των λειψάνων του Αγίου Κοσμά του Ερημίτη, ο οποίος μόνασε στα νότια παράλια, στην Μονή Κουδουμά, όπου εκοιμήθη το 658. Είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος ασκητής της Κρήτης και τα λείψανα του-όπως έγινε γνωστό-μετά από πολλούς αιώνες θα επιστρέψουν στον τόπο που έζησε στην Μονή Κουδουμά.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών προχθές, στον Αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε στον Άγιο Τίτο, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και με την συμμετοχή των Μητροπολιτών Λάμπης-Συβρίτου-Σφακίων Ειρηναίου και του Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρίλλου.

Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η απονομή στον πρωτοψάλτης του Ναού του Αγ Τίτου, Ανδρέας Γιακουμάκη το οφφίκιο του Άρχοντα -Μαΐστορα της Αγίας του Χριστού μεγάλης εκκλησίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη