Connect with us

ΘΕΜΑ

Απάντηση του Δημάρχου Αμαρίου με αφορμή δημοσιεύματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Απάντηση του Δημάρχου Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανού με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της “Νέας Κίνησης Αμαρίου” και στοχοποίηση υπαλλήλου του ΚΕΠ.


Εβρισκόμενος στην Αθήνα, για να προωθήσω αιτήματα του Δήμου μας στα αρμόδια Υπουργεία, ενημερώθηκα από τους συνεργάτες μου για την άστοχη και άκαιρη επίθεση του επικεφαλής της Νέας Κίνησης Αμαρίου κατά της υπαλλήλου του ΚΕΠ του Δήμου μας. 

Παρά του ότι, όπως έπραξα και κατά την προεκλογική περίοδο,  έχω αποφασίσει να μην απαντάω σε δηλώσεις που κλονίζουν τα θεμέλια της ενότητας των Αμαριωτών, εξαναγκάζομαι όμως να απαντήσω εξαιτίας της  άδικης στοχοποίησης  μιας υπαλλήλου που προσφέρει στο Δήμο υπηρεσίες εκτός ωραρίου και  μάλιστα χωρίς να είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη. Συμμετέχει μαζί με άλλους συναδέλφους της στην ομάδα οργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας, που λειτουργεί πάντα με την δική μου καθοδήγηση ή του αρμόδιου αντιδημάρχου. Η συγκεκριμένη υπάλληλος τα τελευταία χρόνια καλύπτει τη θέση του τελετάρχη  σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου που κατά κοινή ομολογία, έχουν αναβαθμιστεί και με τη δική της συμμετοχή.

Όσον αφορά την ετεροχρονισμένη στοχοποίησή της από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης, ο ίδιος θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι ο τελετάρχης δεν διαμορφώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αλλά είναι υποχρεωμένος να το τηρεί πιστά και λειτουργώντας πάντα σε θεσμικό επίπεδο.  Επίσης, στην τελετή ορκωμοσίας είθισται να απευθύνει χαιρετισμό μόνο ο δήμαρχος καθώς η τελετή δεν προσφέρεται για εξαγγελίες προεκλογικού χαρακτήρα και δηλώσεων εντυπωσιασμού. Άλλωστε, η τελετάρχης του είχε προτείνει να της δώσει τη δήλωσή του, προκειμένου να την συμπεριλάβει στο επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, κάτι που ο ίδιος δεν έπραξε. Θεωρώ ότι εάν είχε φροντίσει να παρευρεθεί σε ανάλογες τελετές δεν θα έκανε αυτή την ατυχής δήλωση.  Θα περίμενα από έναν νέο άνθρωπο που συμμετέχει για πρώτη φορά στην αυτοδιοίκηση να ξεκινάει διαφορετικά και όχι διαβάλλοντας και στοχοποιώντας υπαλλήλους.

      Δυστυχώς, δεν μελέτησε και δεν ερμήνευσε σωστά το μήνυμα των εκλογών του Μαΐου που ξεκάθαρα του έστειλαν οι δημότες μας και όπως φαίνεται παραμένει εγκλωβισμένος στο χθες. Θα του συνιστούσα όμως, ότι είναι πλέον καιρός να  αλλάξει συμβούλους και να καταλάβει ότι η πόλωση και η διχόνοια δεν έχουν πλέον θέση στο Αμάρι.  Άλλωστε έχουμε όλο το χρόνο στα δημοτικά συμβούλια, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να συζητήσουμε και αν χρειαστεί να αντιπαρατεθούμε σε πολιτικό επίπεδο και πάντα με γνώμονα τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή αφήνοντας μακριά τους υπαλλήλους που είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν τους δημότες μας.

ΘΕΜΑ

Κύπριοι λαθροθήρες στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Μήνυση για θήρα χωρίς άδεια και απείθεια στο Σίβα, Δήμου Φαιστού


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες περιπολούσαν στην περιοχή Σίβα, Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν 5 άτομα που κυνηγούσαν και προέβησαν στον έλεγχο τους, όπου διαπιστώθηκε ότι οι 2 εξ’ αυτών –πολίτες Κύπρου- δεν έφεραν άδεια.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα 5 όπλα και 3 σκοτωμένα θηράματα Οι θηροφύλακες ζήτησαν τα όπλα με τα οποία κυνηγούσαν οι μη κατέχοντες άδεια, αλλά ο ένας εκ των ημεδαπών αρνήθηκε. 

Οι θηροφύλακες τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αλλά αρνήθηκαν, εκτός του ενός ημεδαπού.

Οι θηροφύλακες κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. Φαιστού, όπου γνωστοποίησαν τα ονόματα και τους αριθμούς των οχημάτων αυτών που διέφυγαν

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συνάντηση Λευτέρη και Μιχάλη Κοκολάκη με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας»


Η ασφάλεια των πολιτών, η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας, η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών και ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στον δήμο Γόρτυνας και η συνεργασία δήμου και αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης στην συνάντηση του Λευτέρη Κοκολάκη, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου και του εκλεγμένου από τους πολίτες δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη, με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού, Μανώλη Καρανδινό.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης και Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας» ανέφερε ο Λευτέρης Κοκολάκης.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στον νομό Ηρακλείου και δεν έχουμε αστυνομικό τμήμα. Η ελλιπής αστυνόμευση, αλλά και η κακή νοοτροπία μιας πολύ μικρής μερίδας πολιτών δημιουργούν προβλήματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Είχαμε εξαγγείλει, άλλωστε, ως παράταξη ότι θα οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος που θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να σας βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο σας, κάτι που θα γίνει πράξη από την νέα δημοτική αρχή» τόνισε ο Μιχάλης Κοκολάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρανδινός στάθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσηςτων αστυνομικών υπηρεσιών, εξέφρασε όμως την βεβαιότητα ότι με καλύτερη οργάνωση και επιχειρησιακό σχέδιο, τα φαινόμενα παραβατικότητας θα μειωθούν. «Η αστυνομία είναι ένας φορέας χωρίς σύνορα και ταμπέλες και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του δήμου Γόρτυνας. Με μια γενναία ενίσχυση των υπηρεσιών, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την πρόληψη φαινομένων παραβατικότητας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, έργου πνοής για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Κρήτη


Με την υπογραφή της σύμβασης και την ένταξη των εργασιών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014 – 2020, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον δήμο μας, για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη.  

Με την διαμόρφωση της μόνιμης έκθεσης και την λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς, θα αναδειχθούν η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά τηςΑρχαίας Γόρτυνας και, γενικότερα, της Μεσαράς, προς όφελος όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά, συνολικά, του νησιού μας.  

Ο δήμος Γόρτυνας θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του την περιφέρεια Κρήτης, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τους αρμόδιους για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου φορείς, ώστε να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό στους κατοίκους και τους επισκέπτες, αναβαθμίζοντας το πολιτιστικό και, κατ’ επέκταση, το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. 

Ως νέα δημοτική αρχή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την περιφέρεια Κρήτης, την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογίας, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς, που συνέβαλαν ώστε να μπει στην τελική ευθεία η υλοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς.

Η προστασία, προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας, αποτελεί προτεραιότητα για την νέα δημοτική αρχή, που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και «γνωριμία» των δημοτών – και ιδιαιτέρως των μαθητών μας – με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη