Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Απομακρύνθηκαν τα μέλη του πληρώματος του πλοίου που προσάραξε στην Ανδρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Goodfaith», το οποίο τα ξημερώματα παρουσίασε εισροή υδάτων, μετά από προσάραξη βόρεια της Άνδρου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.


Με τη βοήθεια ανδρών της ΕΜΑΚ απομακρύνθηκαν και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του πληρώματος που είχαν απομείνει στο πλοίο.

Τα υπόλοιπα 18 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν νωρίτερα με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων «Super Puma». Οκτώ από αυτούς μεταφέρθηκαν στην Ελευσίνα και οι υπόλοιποι στην Άνδρο.

Το πλοίο που ήταν κενό φορτίου και στο οποίο επέβαιναν συνολικά 22 άτομα (21 Φιλιπινέζοι και ένας Ρουμάνος) είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την Ουκρανία.

Στο σημείο όπου βρίσκεται προσαραγμένο το «Goodfaith» βρίσκονται τρία ρυμουλκά, ενώ γίνονται συνεννοήσεις με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για το εάν μπορεί να εκτιμηθεί η κατάσταση προκειμένου να απομακρυνθεί το πλοίο από την περιοχή.

Οπως έγινε γνωστό, στις 01:34, ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης μέσω ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, ότι το πλοίο έχει προσαράξει στις βόρειες ακτές της Άνδρου, στην περιοχή ανάμεσα στις ακτές μικρή και μεγάλη Πέζα και παρουσιάζει εισροή υδάτων, ενώ δήλωσε εγκατάλειψή του. Στην περιοχή έπνεαν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ.

Αμεσα, μέσω του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, εκδόθηκε σήμα MAYDAY σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, Άνδρου, Σύρου , Τήνου και Πειραιά για τη διάθεση πλωτών μέσων, ενώ από τη Λήμνο και τη Χίο απογειώθηκαν ελικόπτερα Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία όμως επέστρεψαν στη βάση τους λόγω των πολύ δυσμενών καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν.

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουσακάς: Τips για τέλεια μαγειρέματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Με καλές δημόσιες σχέσεις στο εξωτερικό, μαζί με το τζατζίκι, τη χωριάτικη και το σουβλάκι, φωτογραφίζει στα μάτια των λαών τη γευστική ελληνικότητα


Πόσο ελληνικός, όμως, είναι ο εθνικός μας μουσακάς και πόσες διαφορετικές συνταγές κρύβονται κάτω από την μπεσαμέλ του;

Τι πάει να πει μουσακάς;
Η λέξη είναι αραβική και προέρχεται από τη λέξη musaqqa που σημαίνει «υγρός», «νοτισμένος», σε ελεύθερη μετάφραση ένα φαγητό ζουμερό, με τη σαλτσούλα του. Μουσακά έχει όλη η Μέση Ανατολή, η Αίγυπτος, η Τουρκία και όλα τα Βαλκάνια. Ο τουρκικός και ο λιβανέζικος μουσακάς μαγειρεύονται στην κατσαρόλα με λαχανικά, άλλοτε με αρνίσιο κρέας πολύ ψιλοκομμένο σαν κιμά και άλλοτε χωρίς κρέας. Οι Αιγύπτιοι τον φτιάχνουν με στρώσεις μελιτζάνας και ντομάτας στο πήλινο, χωρίς κιμά. Πιο κοντά στον δικό μας είναι ο περσικός μαγκουρμά, ένα πιάτο με στρώσεις από μελιτζάνα, κρεμμύδι και ψιλοκομμένο αρνίσιο κρέας. Αν και άκρως παραδοσιακός, ο δικός μας μουσακάς είναι δημιούργημα του 20ού αιώνα και παιδί του Σίφνιου Νικολάου Τσελεμεντέ, ο οποίος, θέλοντας να αποτινάξει τα ανατολίτικα στοιχεία της ελληνικής κουζίνας, σκαρφίστηκε τη Γαλλίδα μπεσαμέλ, που ήρθε να του δώσει μια άλλη φινέτσα και να τον κάνει γνωστό -κι αγαπημένο- στα πέρατα της Γης.

Οι εκδοχές του κλασικού
Μπελαλίδικος αλλά ακαταμάχητος, ο μουσακάς αποτελείται από τρία κεφάλαια: τα λαχανικά, τον κιμά και την μπεσαμέλ. Όλη η επιτυχία κρύβεται στην ισορροπία. Οι τρεις στρώσεις σε ίση δόση, χωρίς υπερβολική μπεσαμέλ.

Τα λαχανικά
Με μελιτζάνα σκέτη, με πατάτες ή και με τα δύο μαζί, με πιπεριές ή με κολοκύθια, ο μουσακάς μπορεί να γίνει και χειμωνιάτικος, με σελινόριζα ή σπανάκι αλλά και ανοιξιάτικος, με αγκινάρες ή καρότα. Μουσακά, όμως, μπορούμε να κάνουμε και με όσπρια, κυρίως με κίτρινη ή κλασική φακή, με φάβα και με ρεβίθια.

Τα μυστικά της μελιτζάνας
*Το ιδανικό κόψιμο θέλει μέτρια παχιές τις φέτες και το καθάρισμα σε ριγέ λωρίδες ή με όλη τη φλούδα, κάτι που κάνει ομορφότερο τον μουσακά και βοηθά τη μελιτζάνα να μη διαλυθεί στο μαγείρεμα.
*Η γιαγιά μου, Πολίτισσα και δεινή μαγείρισσα, θεωρούσε πως η σκέτη μελιτζάνα, χωρίς πατάτα, κάνει τον μουσακά πιο ελαφρύ, πιο γκουρμέ. Το μυστικό, όμως, είναι να μη σου βγει λαδοπιωμένη. Για να το πετύχεις, αφήνεις για 1 ώρα τουλάχιστον τις μελιτζάνες σε κρύο νερό με αλάτι, τις στύβεις καλά, τις στραγγίζεις και μετά τις τηγανίζεις σε ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι, πάντα σκεπασμένες με σήτα γιατί πιτσιλάνε αλύπητα. Στη συνέχεια, τις βάζεις σε τρυπητό και τις αφήνεις να στραγγίξουν μια ολόκληρη νύχτα. Η εντυπωσιακή ποσότητα λαδιού που φεύγει είναι που κάνει τον μουσακά ελαφρύ.
*Για ακόμη πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα, κόβετε τις φέτες λίγο πιο χοντρές, τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε και τις ψήνετε για 30 λεπτά, στους 180οC.
*Το δικό μου μυστικό νοστιμιάς: μαζί με τη μελιτζάνα ψήνω ή τηγανίζω και 3-4 πιπεριές κέρατο κομμένες εγκάρσια στη μέση.

Ο κιμάς
*Η κλασική συνταγή θέλει τον κιμά αρνίσιο -που ταιριάζει ιδανικά στην μελιτζάνα- ή μίγμα από χοιρινό και μοσχαρίσιο. Ωστόσο, καλύτερα να αποφύγετε τον άπαχο κιμά. Το λιπάκι κάνει τη -βελούδινη- διαφορά!
*Περί ορέξεως, εσείς αποφασίζετε, του ταιριάζει και λίγη κανέλα, λίγο μπαχάρι ή απλά 1 γεμάτο κουταλάκι από μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο.
*Το σβήσιμο με μισό ποτηράκι λευκό κρασί βοηθά τη νοστιμιά.
*Οι περισσότεροι σοτάρουν τον κιμά με ξερό κρεμμύδι. Εγώ βάζω μόνο ψιλοκομμένο σκόρδο, κάτι που λατρεύει η μελιτζάνα. Εσείς μπορείτε να συνδυάσετε και τα δύο!

Η βασική συνταγή για Σάλτσα Κιμά

Η σάλτσα ντομάτας
*Μετά από πολλά πειράματα κατέληξα ότι ο ιδανικός μουσακάς θέλει τη φρέσκια, τριμμένη ντομάτα του αλλά και ένα κουτί κονκασέ περασμένο από το multi, για χρώμα, πιο πλούσια νοστιμιά και αποτέλεσμα πιο ελαφρύ από τον πελτέ.
*Ο ψιλοκομμένος μαϊντανός στο τέλος δίνει μια άλλη διάσταση στο αποτέλεσμα.

Η μπεσαμέλ
Η νοστιμότερη, ίσως, μπουκιά, είναι η μπεσαμέλ της κορυφής! Όπως κι αν την φτιάξετε μην υπερβάλλετε στο ύψος. Μια λεπτή στρώση είναι αρκετή.

*Μπορείτε να την κάνετε με σιμιγδάλι (1 λίτρο γάλα, 5 κουτ. σούπας βούτυρο, 7 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό) ή κλασική με αλεύρι (επίσης 7 κουτ. σούπας). Να προσέξετε μόνο το βούτυρο: αληθινό, από αγελαδινό γάλα, και όχι φυτικό αν θέλετε να γίνετε διάσημοι για το μουσακά σας.
*Λίγη τριμμένη γραβιέρα και 2 αβγά χτυπημένα εκτός φωτιάς, μαζί με ελάχιστο μοσχοκάρυδο, και έτοιμη η τέλεια μπεσαμέλ!
*Αν τη θέλετε λίγο πιο ξινούτσικη και πιο ελαφριά, θα προσθέσετε στο τέλος 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%.

Η βασική συνταγή για Μπεσαμέλ 

Το καλό στρώσιμο
Η επιτυχία του μουσακά κρίνεται από τη σωστή αρχιτεκτονική του: Μια στρώση μελιτζάνες, πασπάλισμα με τριμμένο κεφαλοτύρι, άλλη μια στρώση μελιτζάνες, κεφαλοτύρι, κιμάς, μια στρώση μελιτζάνες, μπεσαμέλ!

Το φινίρισμα
Η χρυσαφένια, τραγανή κρούστα είναι όλα-τα-λεφτά ενός μουσακά! Για να την πετύχετε, θα πασπαλίσετε την επιφάνεια με γαλέτα και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Το ψήσιμο
Στους 180οC, σε ζεστό φούρνο και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (1 ώρα περίπου). Η ιδανική θερμοκρασία για να ενωθούν, να μελώσουν τα υλικά.

Και πότε τρώμε;
Για να αποδώσει το φουλ της γεύσης του ο μουσακάς πρέπει να ξεκουραστεί για 2 ώρες τουλάχιστον. Έτσι κόβεται καλύτερα και δίνει εντονότερα τα αρώματα. Πότε είναι πιο νόστιμος; Μα, την επομένη, φυσικά!

olivemagazine.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα 17 Ιουνίου στο cretanmagazine.gr

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα πιο σημαντικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που έγιναν σαν σήμερα 17 Ιουνίου


Γεγονότα σαν σήμερα

 

1462: Ο Βλαντ Γ’ ο Παλουκωτής (ο ρουμάνος ευγενής που ενέπνευσε τον μύθο του Δράκουλα) προσπαθεί να δολοφονήσει τον σουλτάνο Μεχμέτ Β’, αλλά αποτυγχάνει και αναγκάζεται να αποσυρθεί από τη Βλαχία.

Dracula

 

1497: Στο Λονδίνο, ξεσπά η μάχη της Γέφυρας του Ντέπτφορντ, στην οποία δυνάμεις του βασιλιά Ερρίκου Ζ’ απωθούν επαναστάτες από την Κορνουάλη, που διαμαρτύρονται για τους αβάσταχτους φόρους.

1579: Ο Φράνσις Ντρέικ αξιώνει για την Αγγλία μία γη στην Καλιφόρνια που ονομάζει «Νέα Αλβιώνα».

1773: Ιδρύεται η πόλη Κούκουτα στην Κολομβία

1789: Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ κλείνει την αίθουσα συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Καθώς πλησιάζει η Γαλλική Επανάσταση, η Σύνοδος των Πληβείων αυτοανακηρύσσεται σε Εθνοσυνέλευση, με στόχο να αποσπάσει προνόμια και εξουσία από το βασιλιά, Λουδοβίκο ΙΣΤ’.

1831: Εκτυπώνονται στο Ναύπλιο τα πρώτα χαρτονομίσματα.

1885: Το άγαλμα της ελευθερίας φτάνει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

1900: Φωτίζονται με φωταέριο κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

1917: Η Ελλάδα εισέρχεται επισήμως στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η κυβέρνηση Βενιζέλου δηλώνει ότι θεωρεί την Ελλάδα σε εμπόλεμη κατάσταση στο πλευρό των συμμάχων.

Greek_army_1919

 

1940: Τα Βαλτικά κράτη Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία καταλαμβάνονται από τη Σοβιετική Ένωση.

1944: Η Ισλανδία ανεξαρτητοποιείται από τη Δανία.

1946: Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το Γ’ Ψήφισμα «Περί Εκτάκτων Μέτρων», που προβλέπει την ποινή του θανάτου «κατά των επιβουλευομένων την δημοσίαν τάξιν και την ακεραιότηταν του κράτους», δηλαδή των κομμουνιστών.

Psifisma_peri_takseos

 

1953: Διαδηλώσεις της 17 Ιουνίου στην Ανατολική Γερμανία εναντίον της κομμουνιστικής ηγεσίας.

1962: Ιδρύεται ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ο οποίος σε πέντε χρόνια θα καλύψει όλες τις ανάγκες της χώρας σε σχολικά κτίρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλής.

School

 

1972: Πέντε άντρες του Λευκού Οίκου συλλαμβάνονται, ενώ προσπαθούν να τοποθετήσουν σύστημα παρακολούθησης στο εκτελεστικό γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος, στο κτίριο Γουοτεργκέιτ της Ουάσινγκτον. Το σκάνδαλο που ακολουθεί, είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του Νίξον το 1974.

1973: Στον τελικό του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός νικά στο Στάδιο Καραϊσκάκη με 1-0 τον Παναθηναϊκό.

1982: Ανακαλύπτεται κάτω από τη γέφυρα Μπλακφράιαρς του Λονδίνου το πτώμα του «Τραπεζίτη του Θεού» Ρομπέρτο Κάλβι. Ο Κάλβι προΐστατο της τράπεζας του Βατικανού Banco Ambrosiano, που χρεοκόπησε.

Roberto_Calvi

 

1982: Ο αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν απευθύνεται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και αποκαλεί τη Σοβιετική Ένωση «Αυτοκρατορία του Κακού».

Ronald_Reagan-UN

 

1994: Ξεκινάει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

2002: Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, τύπου Agusta A109, κατέπεσε στο όρος Βίγλα της Ανάφης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι πέντε επιβαίνοντες. Δεύτερο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο της τραγωδίας και ανέσυρε τα πτώματα. Το αεροσκάφος χάθηκε στις 2:15 τα ξημερώματα, καθώς εκτελούσε πτήση από την Ανάφη, όπου είχε μεταβεί για να παραλάβει ασθενή προκειμένου να τη μεταφέρει στη Ρόδο και κατευθύνθηκε βόρεια αντί ανατολικά. Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν πέντε ώρες αργότερα στα βουνά της Ανάφης.

2004: Κλείνει η πολύκροτη δίκη του Μαρκ Ντιτρού στο Βέλγιο με το σώμα των ενόρκων του αρμόδιου κακουργιοδικείου της Αρλόν να κρίνει το διαβόητο παιδεραστή ένοχο για απαγωγή και βιασμό έξι ανήλικων κοριτσιών, καθώς και για τη δολοφονία ενός εξ αυτών.

2012: Διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου επειδή στις προηγούμενες εκλογές του Μάιου του ίδιου έτους δεν έγινε δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της βουλής. Στις εκλογές του Ιουνίου πρώτο κόμμα ήλθε η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 29,7% και το 26,9% αντίστοιχα, ενώ τρίτο κόμμα ήλθε το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,3%. Τα υπόλοιπα κόμματα που εκλέγουν βουλευτές είχαν ποσοστά μικρότερα του 8% και είναι τα: Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Αριστερά και Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Μετά τις εκλογές τα κόμματα Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συγκρότησαν την Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

ekloges-2012

 

Γεννήσεις σαν σήμερα

 

1239: Εδουάρδος Α’, βασιλιάς της Αγγλίας

1870: Ιωάννης Γρυπάρης, ποιητής και λογοτέχνης, στη Σίφνο

1882: Ιγκόρ Στραβίνσκι, Ρώσος μουσουργός

1898: Μάριτς Έσερ, Ολλανδός ζωγράφος

1900: Μάρτιν Μπόρμαν, Γερμανός αξιωματούχος των ναζί

1917: Ντιν Μάρτιν, Αμερικανός ηθοποιός

1920: Φρανσουά Ζακόμπ, βραβευμένος με Νόμπελ γάλλος βιολόγος, ο οποίος είχε διακριθεί για την έρευνά του στο γενετικό έλεγχο των ενζύμων, τους γενετικούς μηχανισμούς των μικροοργανισμών (βακτηρίων και ιών) και γενικότερα στην μοριακή βιολογία, (Θαν. 20/4/2013)

Francois_Jacob

 

1929: Τίγκραν Πετροσιάν, Σοβιετικός σκακιστής

1936: Κεν Λόουτς, Βρετανός σκηνοθέτης

1940: Τζορτζ Άκερλοφ, Αμερικανός οικονομολόγος και νομπελίστας

1942: Νίκολα Τρουσάρντι, ιταλός σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας. (Trussardi) (Θαν. 14/4/1999)

Nicola_Trussardi

 

1942: Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, Αιγύπτιος διπλωμάτης και νομπελίστας

1943: Μπάρι Μάνιλοου, Αμερικανός μουσικός

1974: Ευαγγελία Ψαρρά, τοξοβόλος

1974: Μάρκος Παγδατής, κύπριος τενίστας.

Markos_Pagdhatis

 

1985: Μάρκος Παγδατής, Ελληνοκύπριος τενίστας

 

Θάνατοι σαν σήμερα

 

1696: Ιωάννης Γ’ Σομπιέσκι, βασιλιάς της Πολωνίας

1762: Προσπέρ Ζολιό ντε Κρεμπιγιόν, γάλλος λογοτέχνης

1974: Πάμελα Μπρίτον, ηθοποιός

1986: Κέιτ Σμιθ, τραγουδίστρια

2002: Φριτς Βάλτερ, γερμανός ποδοσφαιριστής

2007: Τζιανφράνκο Φερέ, ιταλός σχεδιαστής μόδας. (Γεν. 15/8/1944)

Gianfranco_Ferre

 

2009: Πάτρικ Φάροου, αμερικανός γλύπτης, αδελφός της ηθοποιού Μία Φάροου

2009: Ραλφ Ντάρεντορφ, αγγλογερμανός κοινωνιολόγος και πολιτικός, από τους διαπρεπέστερους μεταπολεμικούς στοχαστές. (Γεν. 1/5/1929)

Ralf_Dahrendorf

 

2014: Σάσα Καστούρα, ελληνίδα ηθοποιός. (Γεν. 8/10/1940)

Sasa_Kastoura

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΥΓΕΙΑ

Μετά το ελαιόλαδο και το ρόδι στο φαρμακείο

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εταιρεία Of Dreams & Knowledge® από την Πάτρα που εξειδικεύεται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων που μπορούν να προσφέρουν φυσικές λύσεις σε προβλήματα υγείας και χρόνιες ασθένειες έχει έναν ιδιαίτερο λόγο και ρόλο παρουσιάζει το δεύτερο κατά σειρά προϊόν της που οδεύει και εκείνο για την αγορά του φαρμακείου


Οι δραστηριότητες στο τομέα έρευνας και ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων που μπορούν να προσφέρουν φυσικές λύσεις σε προβλήματα υγείας και χρόνιες ασθένειες αποτελούν δίχως άλλο τη διέξοδο για την ελληνική αγροδιατροφή σε απόλυτο συνδυασμό με τα εργαλεία και τα μέσα της έξυπνης και δημιουργικής βιομηχανίας (smart & creative economy). Και αυτό γιατί παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης μπορούν χάρις στη δουλειά επιστημονικών και ερευνητικών ομάδων αλλά και δημιουργικών ομάδων να «μεταμορφωθούν» σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας καθώς μπορούν να συνοδεύονται από διατροφικούς ισχυρισμούς ή ισχυρισμούς υγείας. 

Με λίγα λόγια, τα νέα, τελευταίας γενιάς, βιολειτουργικά τρόφιμα μπορούν κυριολεκτικά να αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά και να δώσουν νέο περιεχόμενο και κατευθύνσεις στην ελληνική παραγωγή. 
Δεν έχουν περάσει ούτε 24ώρες από τη στιγμή που βρήκα στο fb την ανάρτηση της Kassiani Graphics: «Όταν γνωρίζεις πώς να παίρνεις τα καλύτερα από το λάδι, το κάνεις και με το ρόδι. Σχεδιασμός συσκευασίας για το εκχύλισμα ροδιού Milestone! The finest cut».

Η ανάρτηση ήταν το σήμα για να αναζητήσω τον φίλο Κωνσταντίνο Μαμμάση. Την πορεία του δραστήριου ερευνητή – που έφθασε μέχρι και το Yale με το ελαιόλαδο του- παρακολουθώ από χρόνια και γράφω για τις πρωτοβουλίες και τα προϊόντα του.

Ο ίδιος ως προεξάρχων της Of Dreams & Knowledge® που εξειδικεύεται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων που μπορούν να προσφέρουν φυσικές λύσεις σε προβλήματα υγείας και χρόνιες ασθένειες έχει έναν ιδιαίτερο λόγο και ρόλο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 στην Πάτρα και αποτελείται από μια ομάδα επιστημόνων και επιχειρηματιών με εξειδίκευση στην τέχνη της βιοδυναμικής καλλιέργειας, τη μηχανική, την οργανωσιακή διαχείριση και τη βιοχημεία.

Η Of Dreams & Knowledge® καινοτόμησε στον κλάδο του ελαιολάδου το 2017 με την εισαγωγή του υψηλού φαινολικού λαδιού MILESTONE® ως βιολειτουργικό προϊόν στα φαρμακεία και τα καταστήματα υγιεινής διατροφής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το MILESTONE® BIO Υψηλό Φαινολικό Ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο αντιοξειδωτικά βιολογικά ελαιόλαδα με διεθνείς διακρίσεις. Πιστοποιείται από το Τμήμα Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕU REG 432/2012, για την προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες. 
Η πρωτότυπη συσκευασία εισάγει μια νέα φιλοσοφία στην αγορά που ενθαρρύνει τον καταναλωτή να χρησιμοποιεί το υψηλής φαινολικής ποσόστωσης ελαιόλαδο ως φυσική αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη καθημερινή λύση. 

Το ωφέλιμο αποτέλεσμα αποκτάται από την ημερήσια πρόσληψη 5ml-10ml στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το MILESTONE® BIO Υψηλό Φαινολικό Ελαιόλαδο, είναι επιλεκτικά τοποθετημένο σε περισσότερα από 125 φαρμακεία και καταστήματα διατροφής παγκοσμίως. 

Η ομάδα MILESTONE® αναπτύσσει επί του παρόντος μια σειρά από νέα βιολειτουργικά προϊόντα με αυξημένα οφέλη για την υγεία. 

Το δεύτερο προϊόν είναι το MILESTONE® BIO Εκχύλισμα Ροδιού, το οποίο προέρχεται από την ποικιλία Punica Granatum L.. Όπως πιστοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το καινοτόμο αυτό προϊόν αποτελεί μια φυσική πολύ ισχυρή πηγή πολυφαινολών (3000mg/kg), ασβεστίου (8000 mg/kg) και καλίου (7000mg/kg) με αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Κάθε δόση των 15 ml σας παρέχει τη σωστή ημερήσια πρόσληψη θρεπτικών και υγειοπροστατευτικών ουσιών. Θα το βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία.

Για περισσοτερες πληροφορίες: http://www.ofdreamsandknowledge.com

Join us on: https://www.facebook.com/MILESTONE.InHealth.AndNutrition

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη