Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Αποσύρεται από την διεκδίκηση του Δήμου Ηρακλείου η Λιάνα Σταρίδα

Την απόφασή να αποσυρθεί από τις εκλογές στο Ηράκλειο ανακοίνωσε η κα. Λιάνα Σταρίδα


Η ανακοίνωση της Λιάνας Σταρίδα

Με καθυστέρηση, εξ αιτίας μικρής περιπέτειας της υγείας μου, ανακοινώνω την απόφασή μου να αποσυρθώ από τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Ηρακλείου.

Καθοριστικό λόγο στην απόφασή μου διαδραμάτισε η αποτυχία της προσπάθειας για συμπαράταξη των κοινωνικών δυνάμεων που επιθυμούν πραγματικά την αλλαγή των διαχρονικών κατεστημένων πρακτικών στον Δήμο μας.

Η πολυδιάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων είναι πρόβλημα γιατί δεν ενθαρρύνει την αλλαγή στα δημοτικά πράγματα. Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος και για τούτο αποσύρομαι.

Ευχαριστώ τους εξαιρετικούς συμπολίτες, γυναίκες και άνδρες, που μαζί δημιουργήσαμε τη δημοτική παράταξη «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ενΑΛΛΑΓΗ» καθώς και όσους την αγκάλιασαν, πρόσωπα, φορείς και η τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποστήριξή τους με ενθάρρυνε να προχωρήσω παρά την πολεμική που δέχτηκα από ανθρώπους που δεν διακρίνουν στον ορίζοντα άλλο από το αλαζονικό και ματαιόδοξο εγώ τους και που μαζί τους συστρατεύτηκαν δημοσιογράφοι «σε αποστολή», λασπολόγοι και άλλοι, υπερασπιστές των προσωπικών τους συμφερόντων. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνεργάτες και φίλους πως η δημοτική παράταξή μας θα παραμείνει ενεργή και θα ξανασυναντηθούμε σε άλλες προσπάθειες για το καλό του τόπου που ζούμε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης ανακοίνωσε:

 

Για εμάς η απόσυρση της Λιάνας Σταρίδα, ενός ανθρώπου του πολιτισμού νοείται ως απώλεια. Πάντα, οι  άνθρωποι βαθιάς παιδείας και αγάπης για την πόλη έχουν να προσφέρουν στον δήμο μας- και αυτό διότι ο πολιτισμός πρέπει να διατρέχει τις πολιτικές και τις ενέργειές μας.Η Λιάνα με την παρουσία της στην προεκλογική περίοδο δίδαξε ήθος και τον τρόπο που κανείς οφείλει να βρίσκεται δίπλα στην τοπική κοινωνία και τα μέλη της, πάντα με καθαρότητα και ανθρωπιά.
Είμαι σίγουρος ότι θα την έχουμε δίπλα μας, ως ενεργό πολίτη που ήταν πάντα, και την επόμενη δημοτική περίοδο και θα συνεχίσει να είναι μάχιμη, όπως γνωρίζει καλά για την κοινωνία και τους πολίτες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης αναφέρει:

 

«Αφού ευχηθώ για μια ακόμα φορά στην αγαπητή Λιάνα πλήρη ανάρρωση, με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου για την απόφασή της να αποσύρει της υποψηφιότητά της για το Δήμο Ηρακλείου.

Κατανοώ τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή, όπως περιγράφονται στη σχετική ανακοίνωσή της, πιστεύω ωστόσο ότι παρουσίες όπως της Λιάνας Σταρίδα, αλλά και των άλλων αξιόλογων συνδημοτών μας που πλαισίωσαν την προσπάθεια της κίνησης «Ηράκλειο Εναλλαγή», είναι πολύτιμες για το Δήμο Ηρακλείου.

Η μέχρι τώρα σημαντική συνεισφορά της Λιάνας, τόσο στον τομέα του πολιτισμού, όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως αρχαιολόγος, όσο και στα τοπικά δρώμενα, με εθελοντική αλλά ουσιαστική παρουσία ως ενεργός πολίτης, είναι ένας πολύ καλός λόγος να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια.

Με την πεποίθηση ότι ο πλουραλισμός των απόψεων και ο ουσιαστικός διάλογος των προοδευτικών δυνάμεων είναι αυτά που θα οδηγήσουν στον στόχο για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο, η παράταξή μας δηλώνει έτοιμη να συζητήσει και να ακούσει τις θέσεις της κίνησης «Ηράκλειο ΕνΑλλαγή». Για να ολοκληρώσουμε αυτό που από νωρίς αρχίσαμε με τη Λιάνα…τη συνδιαμόρφωση του προγράμματός μας.

Έχουμε άλλωστε αποδείξει ότι λειτουργούμε με μοναδικό γνώμονα το Δήμο και τις ανάγκες του, πέρα από κομματικά στεγανά και διαχρονικά κατεστημένες πρακτικές που κρατούν «όμηρο» το Ηράκλειο και τα οποία και η ίδια η Λιάνα καταγγέλλει στην ανακοίνωση της.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ Το απερχόμενο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμακίου ανακοινώνει,την διενέργεια Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 και ώρα...

ΚΟΣΜΟΣ

Υποσχέθηκε πως η νέα πενταετία του στην προεδρία δεν θα είναι απλά η συνέχεια της προηγούμενης και υποσχέθηκε πως θα είναι πρόεδρος όλων των...

ΑΠΟΨΕΙΣ-ΓΝΩΜΕΣ

Αριστοτέλης: «Πολίτης δ’ ἁπλῶς οὐδενί τῶν ἂλλων ὁρίζεται μᾶλλον ἢ τῷ μετέχειν κρίσεως και ἀρχῆς» Αν και 18 μήνες  πριν από την Κυριακή ανάδειξης νέων Δημάρχων και Περιφερειαρχών, ο φάκελος «αυτοδιοικητικές εκλογές», έχει ήδη ανοίξει! Κι έχει ανοίξει...

Life

Δηλώσει συμμετοχής με μήνυμα στη σελίδα μας έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 Το απερχόμενο Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Πομπιας ανακοινώνει, ότι τη...