Connect with us

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ας μαζέψουμε Κάπαρη

Δημοσιεύτηκε

στις

Τωρα ειναι της μοδας, απο την καπαρια να μαζευουμε τα τρυφερα βλασταρια, ενω καποτε μαζευαν οι γονεις μας μοναχα τα κλειστα ανθη που δεν εχουν ανοιξει


Καμια φορα μαζευαν και τα τρυφερα αγγουρακια απο το φυτο αυτο.

Αυτη η δουλια της συλλογης καπαρης, γινεται αρχες του καλοκαιριου, τελη Ιουνιου με αρχες Ιουλιου, οσο ειναι τρυφερα τα βλασταρια του φυτου.

Τα αγγουρακια βεβαια, οσοι τα μαζευουν θελουν χαραγμα οπως κανουμε και στις ελιες. φτανει να μην ειναι μεστωμενα.

Αφου τα εχουμε περισυλλεξει τα τρυφερα αυτα βλασταρια, τα πλενουμε και τα βαζουμε σε τουλι, διο τρεις φουχτες στο καθενα και τα δενουμε σφιχτα σαν να ηταν …μπουμπουνιερα!

Βαζουμε στη συνεχεια νερο να βρασει στην κατσαρολα, αλλα δεν περιμενουμε να βρασει κανονικα, μολις κανει τις πρωτες φυσαλιδες το νερο, εμβαπτιζουμε μεσα τα ματσακια με το τουλι μαζι πεντεξη φορες πανω κατω αργα αργα, ισα να μαραθουν, αλλα οχι πολυ και λιωσουν γιατι κινδυνευουν να χαλασουν μετα αργοτερα και ενδεχεται να βρωμισουν.

Αφου τελειωσουμε ς με το εμβαπτισμα στο ζεματιστο νερο, τα λυνουμε, τα ξεπλενουμε με κρυο, και τα αδειαζουμε σε ενα δοχειο, οπου θα τους αλλαζουμε το νερο για 3 εως 4μερες.

Στη συνεχεια ειναι ετοιμα για να μπουν στο βαζο.

Αφου γεμισουμε το βαζο, συμπληρωνουμε με σαλαμουρα μαζι με ξυδι.εμποριου απο μισο μισο,και το εκλεκτικο μας εδεσμα,ειναι ετοιμο για καταναλωση!

Ιδανικο για συμπληρωμα στη σαλατα μας, αλλα επισης ιδανικο αν συνδοιαστει και με αλμυρικια η αλμυρα και κραμμυδακι ψιλοκομμενο.

Φετος, με τα πολλα νερα, ηταν ιδιαιτερα τρυφερα και πολυ μεγαλα τα βλασταρια, χορταστικα δηλαδη!

Για αυτο πιστευω να σας επεισα να κανετε μια εξορμηση στα γνωστα σας μερη που φυτρωνουν καπαριες, να βρειτε εστω και λιγα, οσο ειναι ακομα καιρος….

Η φυση εχει πολλα και μας τα χαριζει μαλλιστα δωρεαν! Ειδικα τωρα με την κριση, καλο ειναι να την τιμουμε…

Φωτο – κεινενο: Γεώργιος Χουστουλάκης

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *