Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Χανιώτης θα διασχίσει κολυμπώντας την Χαλκιδική

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

«Στην θάλασσα μαγεύεσαι»… Με αυτή τη φράση ο Νίκος-Βασίλης Βροντάκης περιγράφει την αγάπη που τρέφει για τη θάλασσα. Σε λίγες μέρες από σήμερα θα έχει κιόλας την ευκαιρία να την “ζήσει” από κοντά, συμμετέχοντας σε έναν αγώνα όπου μόνο όσοι είναι τολμηροί μπορούν να πάρουν μέρος


Πρόκειται για τον κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου κόλπου, στη Νικήτη Χαλκιδικής, έναν αγώνα 26 ολόκληρων χιλιομέτρων, με τους κολυμβητές να ξεκινούν την προσπάθειά τους από την Καλλιθέα Κασσάνδρας και να καταλήγουν στη Νικήτη Σιθωνίας χωρίς την χρήση πτερυγίων ή άλλων βοηθητικών μέσων πλεύσης.

Ουσιαστικά, οι κολυμβητές θα καλύψουν την απόσταση από το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής στο δεύτερο σε έναν αγώνα που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το άλλο Σάββατο 14 Ιουλίου. «Ο αγώνας που θα πάρω μέρος είναι από τους μεγαλύτερους σε απόσταση και πιο παλιούς στον κόσμο. Αν θυμάμαι καλά είναι ο 48ος διάπλους Τορωναίου Κόλπου Χαλκιδικής και αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για μένα», τονίζει ο Χανιώτης κολυμβητής, που όπως λέει, προπονείται καθημερινά στη θάλασσα, έχοντας ξαναπάρει μέρος σε ανάλογους αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. «Ασχολούμαι με την ανοιχτή θάλασσα τα τελευταία 5 χρόνια. Αθλούμαι σχεδόν καθημερινά σε ανοιχτή θάλασσα και πισίνα. Η προπόνησή μου είναι από 4 έως 7 χιλιόμετρα κολύμπι την ημέρα, δηλαδή 1 με 2 ώρες», τονίζει ο Νίκος-Βασίλης Βροντάκης, εξηγώντας μας στη συνέχεια πώς αποφάσισε να πάρει μέρος σε αυτόν τον αγώνα: «Μου ήρθε να πάω επειδή γενικά προσπαθώ να κατεβαίνω σε τέτοιου είδους αγώνες ανά την Ελλάδα και σίγουρα είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία αυτό που θα ζήσω επειδή το κολύμπι είναι ένα απ’ τα ωραιότερα και πιο υγιή αθλήματα που υπάρχουν. Σε τέτοιου είδους αγώνες πολλές φόρες ξεπερνάς τον εαυτό σου, δεν πας για να βγεις πρώτος, απλά πας για την εμπειρία και όλοι οι άνθρωποι που συναντάς είναι γεμάτοι αισιοδοξία και χαμόγελα», αναφέρει.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Στον Χανιώτη κολυμβητή θέσαμε στη συνέχεια το ερώτημα για το πόσο δύσκολο είναι να κολυμπήσει τόσα χιλιόμετρα, αλλά και αν σε τέτοιες αποστάσεις παραμονεύουν προβλήματα ή κίνδυνοι. «Στόχος είναι να έχω την υγειά μου σίγουρα και να συμμετέχω σε αγώνες ανοιχτής θάλασσας για όσο μπορώ και αντέχω σε Ελλάδα και εξωτερικό. Υπάρχουν ακόμα και ηλικιωμένοι που ασχολούνται με την μαραθώνια κολύμβηση. Θέλω να γνωρίσω κι άλλες θάλασσες επειδή η θάλασσα είναι αυτό που αγαπάω πιο πολύ. Οι δυσκολίες πολλές…», τονίζει ο Νίκος-Βασίλης Βροντάκης. «Δεν ξέρεις τι καιρό θα συναντήσεις, ρεύματα, κύμα, αέρας… Πολλές φορές ξεκινάς έναν αγώνα με την θάλασσα ήρεμη, έχεις διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση σε καλό χρόνο και ξαφνικά να χαλάει ο καιρός και να λες πώς θα φτάσω στον τερματισμό! Μια άλλη δυσκολία είναι να διανύσεις την σωστή διαδρομή. Δεν είναι σαν την πισίνα που κολυμπάς πάνω κάτω μετρώντας πλακάκια. Στην θάλασσα μαγεύεσαι… Στον αγώνα που θα πάρω μέρος θα βλέπω μόνο μαυρίλα, λόγω του μεγάλου βάθους που έχει. Υπάρχουν φυσικά και σημαδούρες ανά 200 έως 400 μέτρα για να σε καθοδηγούν. Μπορεί να σε πιάσει επίσης ζάλη λόγω του κυματισμού. Επικίνδυνο δεν θα το ‘λεγα, εκτός αν φοβάσαι. Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς όταν κολυμπάς σε τέτοιου είδους αγώνες, αλλά εννοείται ότι η προπόνηση είναι κοντά στις ακτές». Ο κολυμβητικός διάπλους διοργανώνεται από την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης “Ο Σίθων”. Αυτό που έχουμε να ευχηθούμε στον… τολμηρό Χανιώτη κολυμβητή είναι καλή επιτυχία!

Χανιώτικα Νέα

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook