Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Greece

Χάρτης δείχνει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», στο υπουργείο του Π. Καμμένου

Στην ιστοσελίδα υπηρεσίας που ανήκει στο ΥΕΘΑ υπάρχει σχετικός πίνακας. Αντί να τον αφαιρέσουν απολογούνται λέγοντας ότι φταίει η… Google


Την ίδια ώρα που ο Πάνος Καμμένος δίνει το νέο «Μακεδονικό Αγώνα» με τον ίδιο στο ρόλο του «Μακεδονομάχου», θα πρέπει να εξηγήσει πώς το υπουργείο στο οποίο προΐσταται δέχεται τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα μετά το φιάσκο της Αστυνομίας, που τύπωσε ημερολόγια που παρουσίαζαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τα Κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο», νέο περιστατικό έρχεται να προκαλέσει αναταραχή. Σύμφωνα με τον Ε.Τ. της Κυριακής, νέος χάρτη, που εμφανίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» αυτή τη φορά έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Όπως επισημαίνεται αυτός ο χάρτης δεν αποσύρθηκε, όταν έγινε αντιληπτό ότι γράφει «Μακεδονία» αντί για Σκόπια, αλλά οι υπεύθυνοι θεώρησαν αρκετό να συντάξουν απολογητικό σημείωμα, το οποίο τον συνοδεύει. Συγκεκριμένα, στο site της ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) στο οποίο παρουσιάζονται τα ακίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση, το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο συνοδεύονται από χάρτη για τον εντοπισμό τους από τους υποψήφιους επενδυτές με τον τίτλο «χάρτης χαρτοφυλακίου».

Τι λέει ο χάρτης

Ο χάρτης αυτός βόρεια της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Σκοπίων, γράφει «Μακεδονία» και σε παρένθεση ΠΓΔΜ. Οι επικεφαλής της ιστοσελίδας, πάντως, σπεύδουν να διαχωρίσουν τη θέση τους ρίχνοντας την ευθύνη στην… Google. «Η ονομασία “Μακεδονία” που αποδίδεται στη γειτονική χώρα, όπως φαίνεται στο χάρτη, έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc., ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”» γράφουν στο σημείωμά τους και συνεχίζουν σαν να πρόκειται για site ιδιωτικής εταιρίας και όχι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας: «Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της ελληνικής κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι “Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)”».

Δείτε εδώ

Το υπουργείο, μάλιστα, ολοκληρώνει το σημείωμα παραθέτοντας την απόφαση του ΟΗΕ βάσει της οποίας έχει οριστεί η επίσημη ονομασία των Σκοπίων. «…Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακόμη και να φταίει η Google ωστόσο, πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας να αναρτά έναν χάρτη ο οποίος έχει το συγκεκριμένο λάθος, την ώρα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει καν το ονοματολογικό και η Ελλάδα «βράζει» για τη συμφωνία των Πρεσπών; Και ο Πάνος Καμμένος που όπου βρεθεί και όπου σταθεί λέει ότι δεν αποδέχεται καμιά συμφωνία με το όνομα «Μακεδονία» πως δεν… είδε ότι μια υπηρεσία του υπουργείου του έχει αναρτήσει έναν τέτοιο χάρτη, ακόμη κι αν… φταίει κάποιος άλλος;

Δεν θα έπρεπε να αποσυρθεί ο χάρτης αυτός και να αντικατασταθεί με άλλον που να γράφει ΠΓΔΜ ή FYROM μέχρι να εφαρμοστεί (αν εφαρμοστεί) η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ; Κι αν στην Αστυνομία είχαν το θάρρος να καταλάβουν την γκάφα τους, να αποσύρουν τα ημερολόγια και να διατάξουν ΕΔΕ, γιατί στο ΥΕΘΑ ποιούν την νήσσαν;

tanea.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά