Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Χιλιάδες κόσμος παρακολούθησαν την «Καστρινή Αποκριά»

Δημοσιεύτηκε

στις

Με την συμμετοχή χιλιάδων Ηρακλειωτών, πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς 2018»


Την «Καστρινή Αποκριά» διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ).

Οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην μεγάλη αποκριάτικη γιορτή που ξεκίνησε από την Πλατεία 18 Άγγλων, πέρασε από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, από την Πλατεία των Λιονταριών, συνεχίστηκε στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης και ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας. Τις καρναβαλικές εκδηλώσεις παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μαζί με αντιδημάρχους.

Η συμμετοχή των ομάδων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, το κέφι των καρναβαλιστών «παρέσυρε» θεατές και επισκέπτες και η συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, που παραχώρησε δωρεάν τους χώρους στάθμευσης για την διευκόλυνση του κόσμου, συνέβαλλαν σε μία άρτια διοργάνωση.

Να σημειωθεί ακόμα ότι στην διοργάνωση της Μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης, σημαντική ήταν η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας, της Τροχαίας Ηρακλείου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, των Εθελοντών Σαμαρειτών, των εργαζόμενων στο ΚΤΕΛ και το ΕΚΑΒ, του προσωπικού του Δήμου Ηρακλείου, των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, των στελεχών του Αθλητικού Οργανισμού, των εργαζόμενων στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, των εργαζόμενων στη ΔΗΚΕΗ και στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, των καρναβαλιστών Μαλίων και Σκινιά καθώς και όλων όσων συμμετείχαν στις καρναβαλικές ομάδες της πόλης του Ηρακλείου και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2018» συνεχίζονται την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου με τις Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας και με την ομιλία της Λιάνας Σταρίδα με θέμα «Οι Απόκριες στο παλιό Ηράκλειο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2-4) στις 20:00 ενώ την διοργάνωση έχει αναλάβει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού και της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2018» θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου με τα παραδοσιακά κούλουμα στην περιοχή του Καράβολα. Ζωντανή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα από την Τρίτη Δημοτική Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων, τον Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΗΚΕΗ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην παραλιακή λεωφόρο, στην περιοχή του Καράβολα στις 11:00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

 

Ευχαριστήριο της ΔΗΚΕΗ: Ο Δήμος Ηρακλείου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) ευχαριστούν θερμά για την διοργάνωση της Μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης της «Καστρινής Αποκριάς 2018» την Δημοτική Αστυνομία, την Τροχαία Ηρακλείου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τους Εθελοντές Σαμαρείτες, τους εργαζόμενους στο ΚΤΕΛ και το ΕΚΑΒ, το προσωπικό του Δήμου Ηρακλείου, τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, τα στελέχη του Αθλητικού Οργανισμού, τους εργαζόμενους στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, τους εργαζόμενους στη ΔΗΚΕΗ και τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στις καρναβαλικές ομάδες της πόλης του Ηρακλείου και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά και στους καρναβαλιστές Μαλίων και Σκινιά.

ΚΡΗΤΗ

100 χιλ. ευρώ για έργα στο Λαράνι

Δημοσιεύτηκε

στις

Έργα προϋπολογισμού 100.000 ευρώ για την αναβάθμιση του οικισμού Λαρανίου του Δήμου Γόρτυνας


Xρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ εξασφάλισε –με ενέργειες της δημοτικής αρχής- ο Δήμος Γόρτυνας για έργα αναβάθμισης στον οικισμό Λαρανίου της δημοτικής ενότητας Αγίας Βαρβάρας.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το έργο να δημοπρατηθεί εντός του Φεβρουαρίου.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε καθώς το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα στον φάκελο «Έργα υποδομής – αντιπλημμυρικά έργα – αποκαταστάσεις ζημιών του οδικού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης».

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο θα γίνουν παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Σοκαριστικές εικόνες στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία!

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι καταστασεις στο Συλλαλητήριο ήταν εξωφρενικές – Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν ένα Συλλαλητήριο που διοργανωσε ο Ελληνικός Λαός για να ακουστεί


Σιγουρα εντολή έδωσαν οι Πολιτικοί. Υπήρχαν πολλοί Ηλικιωμένοι και γονείς με μικρα παιδιά. Αυτό δεν το σκέφτηκαν;; Γιαγιαδες και Παππούδες λιποθυμοι στο δρόμο και μικρα παιδιά στο νοσοκομείο. Οι τραυματίες λένε 10. Τι δέκα; πανω απο 30 τραυματίες είδαμε για να προσπαθησουν να σταματήσουν την Αστυνομία με τα δακρυγόνα. Τρεχαμε να ξεφύγουμε απο τα δακρυγόνα και να προσφέρουμε βοήθεια στους ηλικιωμένους.

Σαν γνήσιος Κρητικός αλλα Έλληνας στην ψυχή και στην καρδιά, γιατί όλοι αδέλφια ήμαστε, μικροί μεγαλοι βοήθησα τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ειδικά να τους παω σε μέρος που δεν έχει δακρυγόνα όπως και πολλοί αλλοι πατριώτες. Εμείς ήρθαμε Ειρηνικά να διαμαρτυρηθουμε για να ακουστουμε και να περασει η φωνή του Ελληνικού Λαού για να αποτρέψουμε αυτή την συμφωνία. Αλλα εσείς μας κανατε να Επαναστατησουμε με αγριους σκοπούς.

Κύριοι Πολιτικοί που δε σας αρμόζει να λεγεστε Έλληνες, αν κατεχατε λιγακι απο Ιστορία, αν αγαπουσατε την Ελλάδα μας, την πονουσατε δεν θα την ξεπουλουσατε και δε θα δεχοσασταν καμία πίεση.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ γι αυτό κατω τα χέρια σας

Ανε κατεχατε ότι οι παππούδες μας Κρήτες Μακεδονομαχοι ανέβηκαν στην Μακεδονία με τα αλογα τους, που χύθηκε αίμα πολύ για την Ελευθερία της. Η Μακεδονία είναι Αδελφή μας και την ποναμε, μα την επόμενη φορά δε θα ανεβουμε ειρηνικα αλλα θα σηκώσουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ όπως οι Πρόγονοί μας. Αξίζει να τους κανουμε υπεριφανους. Γιατί το αξίζουν.

Όσο για τσι Σκοπιανους, ούτε Ιστορία έχετε, ούτε Ελληνικα ομιλείται, ούτε Έλληνες είστε, και ούτε δημιουργηθηκατε πριν την Ελλάδα και αυτό σας ποναει. Απο οσο γνωρίζω ιστορικα δημιουργηθηκατε το 554μ.Χ και δημιουργησατε κρατος απο Μακεδονικα εδαφη. Γι αυτό να αφήσετε ήσυχη την ιστορία μας και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Γιατί ανε ζούσε στο λακκο με τα λιονταρια θα σας πετούσε.

ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ

ΑΠΟ ΈΝΑΝ ΚΟΥΖΟΥΛΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΤΟΥ🇬🇷🇬🇷

Από ένα Συνδιαχειριστή στη σελίδα Η Κρήτη Είναι Μόνο Μία

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Τότε που υπερχείλισε το Φράγμα Φανερωμένης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Κάναμε όνειρα πως θα εμφανιστούν ταβέρνες, θα γίνει τουριστικός πόλος έλξης


Τον Δεκέμβριο του 2014 το Φράγμα είχε 6 εκατομμύρια κυβικά νερού.

Τον Φευρουάριο του 2015 όμως τελικα υπερχείλισε!

Τότε κάναμε όνειρα πως θα εμφανιστούν ταβέρνες, θα γίνει τουριστικός πόλος έλξης, και πολλά άλλα!

Σήμερα έχει συγκεντρώσει περίπου 4 εκ κυβ νερού, οπότε έχει δρόμο ακόμα να διανύσει!

Eίναι κρίμα όμως, γιατί έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις για την εκτροπή του Πλατύ Ποταμού, αλλά δεν βλέπουμε να κινείται τίποτα…!

Κι όμως, ο Πλατύς Ποταμός, κατεβάζει ετησίως 50 – 55 εκατομμύρια κυβικά νερού, να γεμίσει δηλ δυο Φράγματα, και κάποιες φορές με δυνατά καιρικά φαινόμενα, έχει περάσει και τα 100!

Κείμενο – φωτογραφίες: Γεώργιος Χουστουλάκης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη