Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Χορήγηση υποτροφιών σε μαθητές από το Ίδρυμα «ΈΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Το Ίδρυμα «ΈΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» που επιδοτείται από το Δήμο Χερσονήσου, έχει καθιερώσει ετήσια εκδήλωση απονομής επαίνων σε όλους τους εισαχθέντες μαθητές των Λυκείων του Δήμου Χερσονήσου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά από τον πανελλήνιο διαγωνισμό.


 

Αποφάσισε όμως επιπλέον να καθιερώσει κατ΄ έτος, αρχής γενομένης από το 2015 και τη χορήγηση υποτροφιών σε τρεις μαθητές-μαθήτριες των Λυκείων του Δήμου που θα επιτυγχάνουν τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης, με το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ ανά μαθητή.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες στην προσπάθεια και αφοσίωσή τους για καλύτερη εκπαίδευση και πρόοδο των παιδιών τους και πιστεύοντας στην ιδέα της αριστείας και της ευγενούς άμιλλας που προϋποθέτουν αξιολόγηση, αξίες, στόχους και οράματα, αλλά και απαντώντας συγχρόνως στην παντοδύναμη ευκολία και την ήσσονα προσπάθεια, θέλει με αυτήν την πρωτοβουλία να δώσει ένα μικρό κίνητρο: ενθαρρύνοντας, επιβραβεύοντας και ανταμείβοντας τους μαθητές που προσπαθούν και έχουν πάθος για γνώση, έχουν την έφεση του ειδέναι.

Μία άλλη επιδίωξη του Ιδρύματος που αφορά στους μαθητές είναι η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και δημιουργίας κουλτούρας ανάγνωσης.

Η λογοτεχνική σκέψη είναι το αντίβαρο της δογματικής σκέψης και γι΄ αυτό είναι ο πυρήνας της ανθρωπιστικής παιδείας.

Η εκπαίδευση αποτελεί τη sine qua non προϋπόθεση για την αγωνιούσα για ανάπτυξη Ελλάδα, δίνοντας νόημα και απάντηση σε όλες αυτές τις λέξεις κλειδιά όπως: ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, εξωστρέφεια, δια βίου μάθηση, γύρω από τις οποίες περιστρέφεται συνεχώς η δημόσια συζήτηση.

Περαιτέρω στις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος είναι, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, να αναπτύξει ένα δίκτυο καταγραφής και επαφής με το ανθρώπινο κεφάλαιο καταγωγής από το Δήμο Χερσονήσου, που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό είτε στον ακαδημαϊκό ή ερευνητικό ή επαγγελματικό στίβο, ώστε ο Δήμος να υπολογίζει σε αυτούς και αυτοί στο Δήμο, αφού η φυγή των νέων επιστημόνων (brain drain) έχει λάβει δυστυχώς την τελευταία πενταετία διαστάσεις επιδημίας.

                                                                        Νικηφόρος Λαμπρινός,

                                                                        Πρόεδρος Δ.Σ.

                                                                        τηλ: 6944-380115

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Themata

Απονομή υποτροφιών από το Ι.ΙΕΚ KAPPA STUDIES Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η απονομή των υποτροφιών στην μνήμη των εκλιπόντων Λαζανάκη Μιχαήλ (Δήμος Γόρτυνας) και Θαλασσινού – Καλλιγιανάκη Στυλιανού (Δήμος Μαλεβιζίου), από το...

Themata

Η υποτροφία, αξίας 8.000 €, απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου, ηλικίας 18 – 25 ετών, με διαγωγή κοσμιοτάτη και με βαθμό απολυτηρίου 15 και άνω Την ευκαιρία να σπουδάσουν τουριστικά επαγγέλματα,...

Themata

Υποτροφία του «Καπετανακείου» Ιδρύματος σε πτυχιούχο της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Για την συνέπεια της στην ολοκλήρωση των σπουδών της στη Κτηνιατρική...

Themata

Απονομή αριστείων και επαίνων στους νέους φοιτητές στο Πνευματικό Ίδρυμα του Δήμου Χερσονήσου Το Πνευματικό Ίδρυμα του Δήμου Χερσονήσου, «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» διοργανώνει την καθιερωμένη...