Connect with us

People

Δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή η Βιργινία

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Δεν άντεξε η Βιργινία Μανασάκη


Στα 43 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιργινία Μανασάκη, βυθίζοντας στο πένθος τους συγγενείς, τους συνεργάτες και στους φίλους της.

Μετά απο σκληρή μάχη με τον καρκίνο, η Βιργινία δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου υποβαλόταν σε θεραπείες.

Ποιά ήταν η Βιργινία Μανασάκη

Η Βιργινία Μανασάκη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1974 στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι το τρίτο παιδί του Μανώλη και της Χρυσούλας Μανασάκη. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μοιρών και είναι έγγαμη με 2 παιδιά.

Σπουδές: Το 1997 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός. Το 1999 έγινε δεκτή με υποτροφία στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης απ’ όπου και αποφοίτησε το 2000 ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον έλεγχο ποιότητας και τη διαχείριση περιβάλλοντος.

Σήμερα ως υποψήφια διδάκτωρ εκπονεί τη διδακτορική διατριβή με θέμα «Ανάλυση των εναλλακτικών τεχνολογιών αξιοποίησης βιοαερίου των ΧΥΤΑ και εξεύρεση βέλτιστου σεναρίου εφαρμογής» στον τομέα Υγειονομικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επαγγελματική εμπειρία: Από το 1997 έως το 1999 εργάσθηκε ως συνεργάτης πολιτικός μηχανικός σε μεγάλη Τεχνική εταιρεία Δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Το 1999 προσελήφθη μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (ΑΝ.Η. Α.Ε.) πρώην Ο.Α.Τ.Ε.Π. Α.Ε. με έδρα τις Αρχάνες, όπου και εργάσθηκε για τέσσερα έτη αρχικά στην υλοποίηση του προγράμματος “LeaderΙΙ” και στη συνέχεια στη σύνταξη των προτάσεων των προγραμμάτων Leader+ και Ο.Π.Α.Α.Χ. (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) καθώς και στην αξιολόγηση των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων.

Το 2003 μετείχε με επιτυχία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και επελέγη να στελεχώσει ως πολιτικός μηχανικός τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.). Προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη και παρακολούθηση έργων στερεών αποβλήτων καθώς και την ωρίμανση των σχετικών μελετών από τον Απρίλιο του 2013.

Επιμόρφωση: Έχει άριστη γνώση της αγγλικής, της ιταλικής γλώσσας όπως και της πιστοποιημένης χρήσης εξειδικευμένων προγραμμάτων Η/Υ και έχει μετάσχει σε δεκάδες επιμορφωτικά προγράμματα και σημαντικά συνέδρια σχετικά με τη Δημόσια Διοίκηση, την οικονομία και το ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού αλλά και σε ακόμη περισσότερα εξειδικευμένα προγράμματα και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό που αφορούν τη διαχείριση περιβάλλοντος και την ενέργεια.

Πολιτική δράση : Από 16.09.2014 Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ενέργειας και Βιομηχανίας. Από 01.01.2011 έως σήμερα εκλεγμένη Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης. Από το 2011 έως σήμερα Εντεταλμένη σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Βασική Εισηγήτρια του Αναθεωρημένου – Επικαιροποιημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΠΕΣΔΑΚ) τόσο στην Περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης το 2012 όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις 02.07.2013 Από το 2011 έως σήμερα ανέλαβε την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Κρήτης ως Εισηγήτρια Περιβαλλοντικών θεμάτων σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες και ως μέλος συμβουλίων, επιτροπών, και ομάδων εργασίας όπως το Περιφερειακό Τεχνικό συμβούλιο Δημοσίων έργων, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και χωροταξίας κ.α. Μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.). Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Εικαστικών Έργων της Περιφέρειας.

Κοινωνική και άλλη δράση: Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 1998, με συμμετοχή στις επιτροπές «περιβάλλοντος» και «επαγγελματικών θεμάτων» του ΤΕΕ ΤΑΚ, από το 2003 έως σήμερα Μέλος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ». Αντιπρόεδρος του Ροταριανού ομίλου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *