Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Δεν αποδεικνύει περιστατικά εκφοβισμού το βίντεο του ιδιωτικού ντετέκτιβ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ποιο το περιεχόμενο του βίντεο που είχε στα χέρια του ο ιδιωτικός ντετέκτιβ της οικογένειας, Γ. Τσούκαλης.Με τη μάνα και την αδερφή του μίλησε την προηγούμενη νύχτα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Αναλυτικά τα νέα στοιχεία – φωτιά


 

Σαν σήμερα θα ήταν τα 20α γενέθλια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που δεν πρόλαβε ποτέ να γιορτάσει.

Την ίδια ώρα με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης την προηγούμενη νύχτα από την εξαφάνισή του είναι τελικά δύο. Σύμφωνα με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκύπτει πως πρώτα κάλεσε ο ίδιος το προηγούμενο απόγευμα την αδερφή του στις 20:17 και μίλησαν μαζί για 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια και μετά από περίπου μιάμιση ώρα, στις 21:56 η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη τον κάλεσε στο τηλέφωνο και μίλησαν μαζί για 19 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

Το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας τους, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως από τις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν τα μέλη της οικογένειας στην Αστυνομία, για αυτό και έχουν κληθεί να καταθέσουν εκ νέου και η μητέρα,και η αδερφή του, αλλά και ο πατέρας του στις Αρχές, κάτι που αναμένεται σήμερα ή αύριο, με σκοπό την πληρέστερη δυνατή καταγραφή αυτής της συνομιλίας και ειδικά στο εάν και κατά πόσο ειπώθηκε κάτι για τους βαθμούς του ή κάτι άλλο που ενδεχομένως να τον απασχολούσε.

Εν αναμονή βρίσκεται εν τω μεταξύ η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων για τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων και των ιστολολογικών εξετάσεων, που αναμένονται μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Νέα διάσταση στις έρευνες δίνει και η αποκάλυψη μέσω δύο καταθέσεων συμφοιτητών του, ότι είχε πρόσφατα μια ερωτική απογοήτευση, όμως το βράδυ της ημέρας που εξαφανίστηκε, φέρεται να είχε κανονιστεί βραδινή έξοδος, στην οποία θα πήγαινε ο 20χρονος φοιτητής και θα βρισκόταν εκεί και η κοπέλα που επιθυμούσε και αυτό επίσης φέρεται να είχε βελτιώσει την ψυχολογική του κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά το βίντεο που παραδόθηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή στις Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι από πέρυσι και απεικονίζει την παρέα του Βαγγέλη να πέφτουν πάνω του στο κρεβάτι και έναν από αυτούς να τον τραβάει από το πόδι, όμως όλοι γελάνε, όπως και ο ίδιος και δεν φαίνεται να δυσανασχετεί.

ΚΡΗΤΗ

560 χιλ. ευρώ για έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σητείας-Ιεράπετρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Συμβάσεις με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ για έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σητείας-Ιεράπετρας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης


Δύο σημαντικά έργα για το Λασίθι υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η μια σύμβαση αφορά το έργο «Βελτιώσεις Επαρχιακών Δρόμων Σητείας -Ιεράπετρας» με προϋπολογισμό 500 χιλ. ευρώ με ανάδοχο εκτέλεσης του έργου την κατασκευαστική εταιρεία «ΜΑΡΜΙ Α.Ε.»

Το έργο προβλέπει εργασίες συντήρησης-βελτίωσης επαρχιακών οδών, και ειδικότερα:

• καθαρισμός – μόρφωση και κατά τμήματα επένδυση τάφρου με σκυρόδεμα
• άρση καταπτώσεων που υπάρχουν και που ενδεχομένως εμφανιστούν
• κοπή κλάδων που εισέρχονται εντός της λειτουργικής διατομής της οδού
• καθαρισμός οχετών
• πλήρωση υποσκαφής με σκυρόδεμα στην ΕΟ Ν.30
• κατασκευή χαμηλού τοιχίου συγκράτησης καταπτώσεων στην Ε.Ο Ν.23
• ενίσχυση/αποκατάσταση
• αποκατάσταση φθορών ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας στις Ε.Ο. Ν.19, Ν.20, Ν.51
• τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων στην ΕΟ Ν.19, Ν.49
• τοποθέτηση πινακίδων (πληροφοριακών, κινδύνου, ρυθμιστικές)
• διαγράμμιση ΕΟ Ν.20 και Ν. 28
Οι εργασίες αυτές θα εκτελεστούν στις ευρύτερες περιοχές της Σητείας και της Ιεράπετρας και αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του επαρχιακού οδικού δικτύου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων οχημάτων.

Η δεύτερη σύμβαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με την κατασκευαστική εταιρεία « ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» αφορά το έργο «Καθαρισμός πρανών και τάφρων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Λασιθίου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να γίνει καθαρισμός από πάσης φύσεως ρύπους, φερτά υλικά, υλικά καταπτώσεων κλπ που υπάρχουν σε τάφρους και πρανή του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία

Δημοσιεύτηκε

στις

Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα-Επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Mitt 2019


Τις εντυπώσεις των επισκεπτών κέρδισε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχε στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Mitt 2019 στη Ρωσία η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο τουριστικό γεγονός για την Ανατολική Ευρώπη. Την τριήμερη έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 22.000 άτομα που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νησί μας μέσω έντυπου υλικού καθώς επίσης και να γευτούν τοπικά εδέσματα αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την σημασία της Κρητικής φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία αυξημένες περίπου κατά 10% είναι οι προκρατήσεις για την Ελλάδα. Η Κρήτη για τους Ρώσους τουρίστες αποτελεί πολιτιστικό και ιστορικό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο συμβαδίζοντας με την στρατηγική του ΕΟΤ.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, τα στελέχη των Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη, Π.Ε. Ρεθύμνου Γεώργιος Πανταζής και ο Ρωσόφωνος ξεναγός Σταμάτιος Πατελάρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου σε δήλωση του για την συμμετοχή μας στην σημαντική έκθεση ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό, για έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όπως η Κρήτη, να διαπιστώνει έμπρακτα ότι ένας πολύ σημαντικός τουριστικός πόλος, που ενίσχυσε το προϊόν και την αγορά μας, ότι ανακάμπτει και αναπτύσσεται δυναμικά, ξανά. Η Ρωσία, έχει άρρηκτους θρησκευτικούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς δεσμούς ως χώρα με την Ελλάδα και σε συνδυασμό με τις πολλαπλές ενέργειες σύσφιξης των τουριστικών – και όχι μόνο – σχέσεων μας, αποτελεί μια αγορά – στόχο, για την Κρήτη. Με ποιότητα και ποσότητα, όλες οι παραπάνω διαστάσεις της Ελληνορωσικής τουριστικής συνεργασίας, αποδείχθηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2019, στη Μόσχα, όπου οι Π.Ε. Λασιθίου και Ρεθύμνου έδωσαν, μέσα από τα στελέχη τους, τον καλύτερο εαυτό τους, μαζί με Κρητική φιλοξενία και τουριστικό επαγγελματισμό» .

Η υψηλή επισκεψιμότητα που συγκέντρωσε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης καταδεικνύει το σημαντικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το νησί μας ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν επίσης η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, δημοσιογράφοι από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων από την Κρήτη κ.α.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Σταμάτησε η κυκλοφορία από την γέφυρα στον Πλατανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διακοπή κυκλοφορίας για έλεγχο στη γέφυρα Belley επί της Π.Ε.Ο. 90 στον Δήμο Πλατανιά


Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 από τις 11:00 έως τις 14:00 πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα Belley επί της Π.Ε.Ο. 90 στο Δήμο Πλατανιά καθώς κλιμάκιο του στρατού ( ΜΟΜΚΑ ) πρόκειται να επιθεωρήσει την γέφυρα και να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις στην λειτουργία της.

Η ενημέρωση του κοινού από την αρμόδια υπηρεσία γίνεται μέσω των ΜΜΕ και κοινοποιείται στο τμήμα Τροχαίας Χανίων, με την παράκληση της υπηρεσίας προς τους οδηγούς το παραπάνω χρονικό διάστημα που θα υπάρχει η διακοπή της κυκλοφορίας να χρησιμοποιούν τον Β.Ο.Α.Κ. για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων τους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη