Connect with us

ΘΕΜΑ

Διαψεύδει τις κατηγορίες ο Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ «ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ» ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ


Με γραπτή μου δήλωση στις 24 Ιουλίου 2019 υποστήριξα πως θεωρούμε ως μη ενδεδειγμένη την εμπλοκή των σχολείων σε παραταξιακές διενέξεις. Την επόμενη μέρα η Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας με ανακοίνωσή της και παραφράζοντας με ψεύδη και συκοφαντίες τα λόγια μου, προσπαθεί να κάνει το «άσπρο», «μαύρο»! Μάλλον ο συντάκτης της ανακοίνωσης της παράταξής σας μετάφρασε ΛΑΘΟΣ τα γραφόμενα μου από Ελληνικά σε Ελληνικά… Η δήλωσή μου βρίσκεται αναρτημένη σε διάφορες ιστοσελίδες και σε «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και φυσικά ο καθένας μπορεί να τη διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αν είδατε λοιπόν τα όσα έγραφα, θα παρατηρήσατε ότι δεν είχα αναφέρει το όνομα του Δημοτικού Συμβούλου που από το 2014 μέχρι σήμερα δεν έχει προσκληθεί ούτε μία φορά (!) σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής. Κι αυτό το έκανα γιατί προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καν ποιος Δημοτικός Σύμβουλος είναι και σε ποια παράταξη ανήκει. Άλλωστε τονίζω κατηγορηματικά πως το ίδιο θα έκανα για τον καθένα Σύμβουλο, ανεξαρτήτως που ανήκει… Εσείς βέβαια καλά κάνατε και αποκαλύψατε ότι είναι ο κ.Μιχάλης Μανιαδάκης, επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γόρτυνας, τον οποίο τιμώ και σέβομαι για τους αγώνες του! Το ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης κι ίδιος για τη μη συμμετοχή του στην Επιτροπή, επιτρέψτε μου να συνεχίσω να το υποστηρίζω, άλλωστε Δημοκρατία έχουμε… Όμως, πραγματικά πιστεύετε ότι φτάνουν μόνο οι δεκάδες καταγγελίες που έκανε στο Δήμο Γόρτυνας στο διάστημα της τελευταίας πενταετίας και τι πέτυχε μ’ αυτές; Αν πάντως νομίζετε ότι οι χειρισμοί του στο θέμα ήταν επαρκείς, επιτυχημένοι και αποτελεσματικοί, τότε τι να πω: «Θερμά συγχαρητήρια! Μπράβο σας και συνεχίστε έτσι…».

Εδώ αξίζει ν’ αναφέρω ότι υπηρετω στο Δημοτικό σχολείο Αγίων Δέκα από το 2009 και σε μια ολόκληρη δεκαετία, ο κ.Μανιαδάκης επισκέφτηκε το σχολείο μας ως Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Σχολικής Επιτροπής μία φορά κι αυτή λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών… Προσοχή! Μία φορά στα δέκα χρονία επισκέφτηκε το σχολείο της έδρας του Δήμου!!! Αν θέλει ας με διαψεύσει… Αν μη τι άλλο το σχολείο μας είναι στις άμεσες προτεραιότητες της παράταξής σας…
Ακόμη γράφετε με περίσσιο ψεύδος ότι: «Είναι άξιο απορίας πώς ένας πρόεδρος συνδικαλιστικού φορέα δε γνωρίζει αν είναι πληρωμένες οι εργαζόμενες στα σχολεία ευθύνης του Συλλόγου που προεδρεύει, ακόμα και σε σχολείο του οποίου είναι Διευθυντής, και δε γνωρίζει τις συνθήκες εργασίας τους. Είναι άξιο απορίας το πώς ένας πρόεδρος σωματείου παραπέμπει σε «παραταξιακές διαφορές» (!) την παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και ειδικά συμβασιούχων, ενός ιδιαίτερα ευάλωτου τμήματος εργαζόμενων» και η γνώμη μου διαμορφώθηκε στη βάση της άγνοιας που ο ίδιος ομολογώ… Από πού βγάζετε αυτό το συμπέρασμα; Γιατί γράφετε ανακρίβειες; Αλήθεια, πού ακριβώς τα είδατε γραμμένα αυτά στη δήλωσή μου;
Παραθέτω λοιπόν αυτούσιο το σχετικό εδάφιο της δήλωσής μου που αφορά τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων: «Επίσης, σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αναφέρεται ότι οι Καθαρίστριες των σχολείων είναι απλήρωτες για τον Ιούνιο και όταν οι εργαζόμενες αποφάσισαν να πάρουν απαντήσεις για αυτά τα ζητήματα και να καταβληθούν οι οφειλές τους βρέθηκαν αντιμέτωπες με απειλές από Δημοτικούς Συμβούλους και Διευθυντές για το αν θα έχουν δουλειά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οπότε η Ε.Ι.Υ. Ηρακλείου οφείλει να μας δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση όσον αφορά τους Διευθυντές σχολείων που απείλησαν τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Οφείλουμε ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς “ΦΑΙΣΤΟΣ” να γνωρίζουμε την αλήθεια για τυχόν απειλές και εκβιασμούς από εκπαιδευτικούς, οπότε θα πάρουμε ανάλογη θέση κι εμείς, διαφορετικά θα το θεωρήσουμε “κατευθυνόμενο” δημοσίευμα…». Δεν είναι σαφές ότι αναμένουμε τις απαντήσεις από την Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για τους Διευθυντές που υποστηρίζει ότι απείλησαν και εκβίασαν Σχολικές Καθαρίστριες και ότι θα πάρουμε ανάλογη θέση υπέρ των δίκαιων διεκδικήσεων τους; Να ενημερώσω λοιπόν ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με ΟΛΟΥΣ τους Διευθυντές των σχολείων της Γόρτυνας, μου δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν έχουν απειλήσει τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων. Αν εσείς έχετε διαφορετικά στοιχεία, σας καλώ να τα δώσετε στη δημοσιότητα… Τώρα, όλα αυτά που γράφετε στην ανακοίνωσή σας και υποστηρίζετε ότι περιέχονται στη δήλωσή μου, θυμίστε μου παρακαλώ πού ακριβώς τα είδατε; Αλλά φυσικά δεν τα είδατε, αφού δεν υπάρχουν πουθενά… τα κατασκευάσατε οι ίδιοι, πληγώνοντας ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία σας!!!
Άλλωστε, εμείς οι Εκπαιδευτικοί συνεργαζόμαστε καθημερινά με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων μας και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τόσο τις συνθήκες, όσο και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν. Με τα ψεύδη σας υποτιμάτε και την εξαιρετική Καθαρίστρια που εργάζεται στο σχολείο μας, λέγοντας ότι δε γνωρίζω αν είναι πληρωμένη και τις συνθήκες εργασίας της… Σας πληροφορώ στην περίπτωση που δεν το ξέρετε, ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης «ΦΑΙΣΤΟΣ» με αποφάσεις και ψηφίσματα (Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ.) έχει διατρανώσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των μελών μας στις διεκδικήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Κι εγώ ο ίδιος έχω τοποθετηθεί και ψηφίσει υπέρ των δίκαιων αιτημάτων τους και για να τους καταβλήθούν τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), σε συνεδριάσεις που έγιναν στις Μοίρες ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φαιστού. Τα πρακτικά στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου…

Σχετικά με το χαρακτηρισμό του «Κυβερνητικού συνδικαλισμού» ειλικρινά απορώ πως την περασμένη βδομάδα η συναδέλφισσα εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Μεσαράς μας ζήτησε να υποστηρίξουμε το Ψήφισμα για την επιχειρούμενη κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και μάλιστα πήραμε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Φαίνεται τότε είμαστε Δημοκρατικοί και μεταλλαχτήκαμε μέσα σε λίγες μέρες σε Κυβερνητικούς… απλά και μόνο επειδή δε συμφωνούμε για τους χειρισμούς σας στο θέμα της μη συμμετοχής σας στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Γόρτυνας. Τα καλά και συμφέροντα… Επιστρέφω δε την ανακοίνωσή σας στα κομματικά γραφεία που τη σύνταξαν ως επιεικώς «απαράδεκτη»!!!

Σκέφτομαι σοβαρά να μην ασχοληθώ ξανά με τις «κατασκευασμένες» ανακοινώσεις σας και επιτρέψτε μου να δανειστώ – παραφράζοντάς τα, ελάχιστα – τα λόγια σας:

«Το μόνο που έχουμε να πούμε στον συντάκτη της λασπολογικής ανακοίνωσης είναι: «έκαστος εφ’ ω ετάχθη – ο καθένας θα συνεχίσει να υπηρετεί αυτό στο οποίο είναι ταγμένος». Εμείς, μαζί με τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς, τους μικρούς μαθητές μας και τους γονείς τους, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δίνοντας όραμα και στόχους, με μοναδική σκέψη ένα καλύτερο μέλλον για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία του τόπου μας. Χρέος μας είναι να είμαστε ενωμένοι για να βγούμε νικητές στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος. Καλή αντάμωση στους αγώνες!!!

ΕΛΛΑΔΑ

Λιγότερες οι ανθρωποκτονίες ενώ «ανθίζουν» οι ληστείες

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα στοιχεία παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς δίνουν την διακύμανση της εγκληματικότητας, σε σύγκριση και με το αντίστοιχο διάστημα του 2018


Τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στους δείκτες εγκληματικότητας αδικημάτων του κοινού εγκλήματος, κατά της οικονομίας, παράνομης διακίνησης μεταναστών, συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων, καθώς και την αποτίμηση της συνολικής δραστηριότητας της Αστυνομίας, για το πρώτο εξάμηνο του 2019, έδωσε στην δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2018, καταγράφονται λιγότερες κλοπές τροχοφόρων και ανθρωποκτονίες, ενώ αύξηση παρουσιάζουν οι ληστείες και οι κλοπές – διαρρήξεις.

Σε γενικές γραμμές, το Α’ εξάμηνο του 2019, καταγράφονται διακυμάνσεις στη συχνότητα διάπραξης συγκεκριμένων αδικημάτων, που παρουσιάζουν επιμέρους αυξομειώσεις, με βάση τις τοπικές συνθήκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Περιφέρειας.

Κλιμακούμενες μειώσεις, αλλά σημαντικές σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται όμως και στις άλλες κατηγορίες αδικημάτων, όπως οι υποθέσεις πνευματικής ιδιοκτησίας (67,1%), οι υποθέσεις εκβιάσεων (47%), οι υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης (35,1 %), οι υποθέσεις λαθρεμπορίου (29,5%), οι υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων (16,8%), οι υποθέσεις για όπλα (4,3 %), οι υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας (10%), οι υποθέσεις για ναρκωτικά (8,2 %) και οι υποθέσεις πλαστογραφίας (3,4).

Αξιοσημείωτα είναι τα αποτελέσματα στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών ουσιών, με κατασχεθείσες ποσότητες πάνω από 5,5 τόνους κάνναβη, 147 κιλά ηρωίνη, 75 κιλά κοκαΐνη και 27.503 δενδρύλλια κάνναβης.

Αρνητικά είναι όμως και τα στοιχεία των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς σε σύκριση με το Α’ εξάμηνο του 2018, παρατηρείται αύξηση και στα τροχαία και στα θύματα.

Συγκεκριμένα, Το Α’ εξάμηνο του 2019, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, σημειώθηκαν συνολικά 105 περισσότερα ατυχήματα (θανατηφόρα, σοβαρά, ελαφρά) σε όλη την επικράτεια, με 4 νεκρούς περισσότερους, 18 σοβαρά και 60 ελαφρά τραυματίες.

Σημαντική είναι και η ανταπόκριση των αστυνομικών υπηρεσιών το Α΄εξάμηνο του 2019.

Ως προς τον αριθμό των συλλήψεων, το Α’ εξάμηνο του 2019 συνελήφθησαν συνολικά 72.863 άτομα για αξιόποινες συμπεριφορές κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Από τους συλληφθέντες, 33.155 ενέχονται σε ανθρωποκτονίες, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών, αυτοκινήτων, καταστημάτων, ναρκωτικά, απάτες κ.λπ.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν 23.756 σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, που αφορούν σε όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας.

Επίσης, το περασμένο εξάμηνο, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας χειρίστηκαν υποθέσεις σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν για σοβαρά αδικήματα 201 άτομα, τα οποία καταζητούνταν με ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Αξιοσημείωτη είναι ακόμα η συμβολή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην αντιμετώπιση οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή με τη χρήση αυτού.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα, το Α’ εξάμηνο 2019, συνελήφθησαν 39.125 άτομα να εισέρχονται παράτυπα στα σύνορα της χώρας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 5.331 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης για τους υδρογονάνθρακες της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ψήφος εμπιστοσύνης οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες-επενδύσεις 140 εκατ. ευρώ στις έρευνες


Για ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης μεγάλων διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών που θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ, ακόμα και στο βασικό στάδιο των ερευνών, κάνει λόγο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ενημερωτικό ΤΟΥ σημείωμα για τις συμβάσεις μίσθωσης τεσσάρων περιοχών σε Κρήτη και Ιόνιο για έρευνες υδρογονανθράκων, που κατατέθηκαν απόψε για κύρωση στη Βουλή.

Πρόκειται για τις περιοχές

– «Νοτιοδυτικά Κρήτης» και «Δυτικά Κρήτης» οι συμβάσεις για τις οποίες υπεγράφησαν στις 27 Ιουνίου 2019 από τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την κοινοπραξία Total, ExxonMobil και Ελληνικά Πετρέλαια.

– «Ιόνιο» στη Δυτική Ελλάδα που παραχωρείται στην κοινοπραξία Repsol-Ελληνικά Πετρέλαια και «Περιοχή 10 Ιόνιο Πέλαγος» (στον κόλπο της Κυπαρισσίας), που παραχωρείται στα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ η Ελλάδα έχει σήμερα 9 θαλάσσιες και χερσαίες παραχωρήσεις. Με την κύρωση από τη Βουλή των σημερινών τεσσάρων συμβάσεων, ο συνολικός αριθμός θα ανέλθει σε 13. Αυτή η εξέλιξη, μακροπρόθεσμα, θα ενισχύσει περαιτέρω την ενεργειακή ασφάλεια και τον εφοδιασμό της Ελλάδας καθώς και τη γεωστρατηγική θέση μας ως έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης.

Τονίζεται ακόμη ότι;

– Για κάθε άμεση θέση εργασίας στον κλάδο των υδρογονανθράκων δημιουργούνται 3 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης στην ευρύτερη οικονομία σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο,

– Για κάθε ευρώ που θα αμείβονται οι άμεσα εργαζόμενοι στον κλάδο, θα δημιουργούνται άλλες 2 θέσεις εργασίας σε άλλους κλάδους της οικονομίας ενισχύοντας περαιτέρω την απασχόληση με νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές.

Εφόσον οι έρευνες πιστοποιήσουν ότι οι ποσότητες φυσικού αερίου ή αργού πετρελαίου είναι απολήψιμες, οι πρώτες γεωτρήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2020.

– Κατά το οκταετές βασικό στάδιο ερευνών, οι εταιρείες-ανάδοχοι καλούνται να επενδύσουν σωρευτικά ποσό της τάξης των 140 εκατ. ευρώ για τη διενέργεια γεωφυσικών ερευνών, τον καθορισμό των πιθανών γεωτρητικών στόχων και τη διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων.

– Όλες οι συμβάσεις μίσθωσης περιλαμβάνουν αυστηρό πλέγμα διατάξεων που διασφαλίζει ότι η έρευνα και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων θα διεξαχθεί με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

– Προβλέπεται ρητά η λήψη μέτρων επανόρθωσης στα οποία οφείλουν να προβούν οι εταιρείες σε περίπτωση που οι εργασίες που εκτελούν θέτουν σε κίνδυνο φυσικά πρόσωπα ή περιουσίες ή ρυπαίνουν ή βλάπτουν την χλωρίδα, πανίδα και υδρόβια ζωή ή το περιβάλλον.

– Αναφορικά με τον τουρισμό, η εμπειρία από την 40ετή παραγωγή στον κόλπο της Καβάλας (κοίτασμα Πρίνου), περιοχή που γειτνιάζει με τη δημοφιλή Θάσο, δείχνει ότι με την ορθή εφαρμογή των διεθνών καλών πρακτικών και των περιβαλλοντικών προβλέψεων, ο τουρισμός και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

– Η έρευνα για υδρογονάνθρακες, ιδίως όσον αφορά στην ανεύρεση φυσικού αερίου, είναι ένας από τους κρισιμότερους παράγοντες που θα επηρεάσουν το ενεργειακό μείγμα της χώρας για τα επόμενα 30 τουλάχιστον χρόνια, με δεδομένο ότι το φυσικό αέριο αποτελεί το καύσιμο «γέφυρα» που θα επιτρέψει τη βαθμιαία μετάβαση σε εναλλακτικές, φιλικότερες προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, η έρευνα για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, σε συνέργεια με τα μεγάλα projects κατασκευής αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου όπως είναι ο TAP, ο IGB και ο EastMed και των υπαρχόντων και μελλοντικών τερματικών σταθμών (Ρεβυθούσα, Αλεξανδρούπολη) αποτελούν τμήματα της διαδικασίας διαφοροποίησης του ενεργειακού μείγματος, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια και την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας και εδραιώνοντάς την ως ένα σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Την Τρίτη συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του 70χρονου από τα Σφακιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο δικαστήριο του Ρεθύμνου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς ήταν δεκάδες οι Σφακιανοί, που βρέθηκαν εκεί, και από τις δύο πλευρές


Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ξεκίνησε χθες το πρωί, αλλά διακόπηκε για να συνεχιστεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η δίκη για την υπόθεση ανθρωποκτονίας ενός 70χρονου από τα Σφακιά, με βασικό κατηγορούμενο έναν 45χρονο συντοπίτη του και συγκατηγορούμενους του τον αδελφό του και έναν ακόμα χανιώτη.

Το έγκλημα είχε γίνει τον Μάρτιο του 2018 και ο 45χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε το θύμα και στη συνέχεια μετέφερε τη σορό του καθώς και το Ι.Χ. φορτηγό του από τη Χώρα Σφακίων στον Αλικιανό του δήμου Πλατανιά Χανίων, όπου άνοιξε με χωματουργικό μηχάνημα ένα λάκκο βάθους 5 μέτρων και έθαψε και τη σορό του 70χρονου και το αυτοκίνητο του.

Ο 40χρονος αδελφός του καθώς και ο τρίτος κατηγορούμενος κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς ο μεν πρώτος φέρεται να γνώριζε την εγκληματική πράξη του αδελφού του και τον βοήθησε στην απόκρυψη στοιχείων και ο δε φίλος τους από τον Αλικιανό φέρεται όχι μόνο να γνώριζε για το έγκλημα, αλλά και διέθεσε στον δράστη οικόπεδο ιδιοκτησίας του στον Αλικιανό για να εξαφανίσει τη σορό του θύματος και το αυτοκίνητο του.

Ο 70χρονος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί μαζί με το αυτοκίνητο του από τα Σφακιά στις 7 Μαρτίου 2018 και επί τέσσερις μήνες τον αναζητούσε η οικογένεια του χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά, στις 20 Ιουνίου 2018, αστυνομικοί ξέθαψαν τη σορό του θύματος αλλά και το αυτοκίνητο του από το οικόπεδο του Αλικιανού.

Ο 45χρονος ομολόγησε τη δολοφονία λέγοντας ότι ο αδελφός του είχε άγνοια για την εγκληματική του πράξη.

goodnet.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη