Connect with us

ΘΕΜΑ

Διαψεύδει τις κατηγορίες ο Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ «ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ» ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ


Με γραπτή μου δήλωση στις 24 Ιουλίου 2019 υποστήριξα πως θεωρούμε ως μη ενδεδειγμένη την εμπλοκή των σχολείων σε παραταξιακές διενέξεις. Την επόμενη μέρα η Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας με ανακοίνωσή της και παραφράζοντας με ψεύδη και συκοφαντίες τα λόγια μου, προσπαθεί να κάνει το «άσπρο», «μαύρο»! Μάλλον ο συντάκτης της ανακοίνωσης της παράταξής σας μετάφρασε ΛΑΘΟΣ τα γραφόμενα μου από Ελληνικά σε Ελληνικά… Η δήλωσή μου βρίσκεται αναρτημένη σε διάφορες ιστοσελίδες και σε «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και φυσικά ο καθένας μπορεί να τη διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αν είδατε λοιπόν τα όσα έγραφα, θα παρατηρήσατε ότι δεν είχα αναφέρει το όνομα του Δημοτικού Συμβούλου που από το 2014 μέχρι σήμερα δεν έχει προσκληθεί ούτε μία φορά (!) σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής. Κι αυτό το έκανα γιατί προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καν ποιος Δημοτικός Σύμβουλος είναι και σε ποια παράταξη ανήκει. Άλλωστε τονίζω κατηγορηματικά πως το ίδιο θα έκανα για τον καθένα Σύμβουλο, ανεξαρτήτως που ανήκει… Εσείς βέβαια καλά κάνατε και αποκαλύψατε ότι είναι ο κ.Μιχάλης Μανιαδάκης, επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γόρτυνας, τον οποίο τιμώ και σέβομαι για τους αγώνες του! Το ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης κι ίδιος για τη μη συμμετοχή του στην Επιτροπή, επιτρέψτε μου να συνεχίσω να το υποστηρίζω, άλλωστε Δημοκρατία έχουμε… Όμως, πραγματικά πιστεύετε ότι φτάνουν μόνο οι δεκάδες καταγγελίες που έκανε στο Δήμο Γόρτυνας στο διάστημα της τελευταίας πενταετίας και τι πέτυχε μ’ αυτές; Αν πάντως νομίζετε ότι οι χειρισμοί του στο θέμα ήταν επαρκείς, επιτυχημένοι και αποτελεσματικοί, τότε τι να πω: «Θερμά συγχαρητήρια! Μπράβο σας και συνεχίστε έτσι…».

Εδώ αξίζει ν’ αναφέρω ότι υπηρετω στο Δημοτικό σχολείο Αγίων Δέκα από το 2009 και σε μια ολόκληρη δεκαετία, ο κ.Μανιαδάκης επισκέφτηκε το σχολείο μας ως Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Σχολικής Επιτροπής μία φορά κι αυτή λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των Δημοτικών Εκλογών… Προσοχή! Μία φορά στα δέκα χρονία επισκέφτηκε το σχολείο της έδρας του Δήμου!!! Αν θέλει ας με διαψεύσει… Αν μη τι άλλο το σχολείο μας είναι στις άμεσες προτεραιότητες της παράταξής σας…
Ακόμη γράφετε με περίσσιο ψεύδος ότι: «Είναι άξιο απορίας πώς ένας πρόεδρος συνδικαλιστικού φορέα δε γνωρίζει αν είναι πληρωμένες οι εργαζόμενες στα σχολεία ευθύνης του Συλλόγου που προεδρεύει, ακόμα και σε σχολείο του οποίου είναι Διευθυντής, και δε γνωρίζει τις συνθήκες εργασίας τους. Είναι άξιο απορίας το πώς ένας πρόεδρος σωματείου παραπέμπει σε «παραταξιακές διαφορές» (!) την παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και ειδικά συμβασιούχων, ενός ιδιαίτερα ευάλωτου τμήματος εργαζόμενων» και η γνώμη μου διαμορφώθηκε στη βάση της άγνοιας που ο ίδιος ομολογώ… Από πού βγάζετε αυτό το συμπέρασμα; Γιατί γράφετε ανακρίβειες; Αλήθεια, πού ακριβώς τα είδατε γραμμένα αυτά στη δήλωσή μου;
Παραθέτω λοιπόν αυτούσιο το σχετικό εδάφιο της δήλωσής μου που αφορά τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων: «Επίσης, σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αναφέρεται ότι οι Καθαρίστριες των σχολείων είναι απλήρωτες για τον Ιούνιο και όταν οι εργαζόμενες αποφάσισαν να πάρουν απαντήσεις για αυτά τα ζητήματα και να καταβληθούν οι οφειλές τους βρέθηκαν αντιμέτωπες με απειλές από Δημοτικούς Συμβούλους και Διευθυντές για το αν θα έχουν δουλειά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οπότε η Ε.Ι.Υ. Ηρακλείου οφείλει να μας δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση όσον αφορά τους Διευθυντές σχολείων που απείλησαν τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Οφείλουμε ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς “ΦΑΙΣΤΟΣ” να γνωρίζουμε την αλήθεια για τυχόν απειλές και εκβιασμούς από εκπαιδευτικούς, οπότε θα πάρουμε ανάλογη θέση κι εμείς, διαφορετικά θα το θεωρήσουμε “κατευθυνόμενο” δημοσίευμα…». Δεν είναι σαφές ότι αναμένουμε τις απαντήσεις από την Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για τους Διευθυντές που υποστηρίζει ότι απείλησαν και εκβίασαν Σχολικές Καθαρίστριες και ότι θα πάρουμε ανάλογη θέση υπέρ των δίκαιων διεκδικήσεων τους; Να ενημερώσω λοιπόν ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με ΟΛΟΥΣ τους Διευθυντές των σχολείων της Γόρτυνας, μου δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν έχουν απειλήσει τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων. Αν εσείς έχετε διαφορετικά στοιχεία, σας καλώ να τα δώσετε στη δημοσιότητα… Τώρα, όλα αυτά που γράφετε στην ανακοίνωσή σας και υποστηρίζετε ότι περιέχονται στη δήλωσή μου, θυμίστε μου παρακαλώ πού ακριβώς τα είδατε; Αλλά φυσικά δεν τα είδατε, αφού δεν υπάρχουν πουθενά… τα κατασκευάσατε οι ίδιοι, πληγώνοντας ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία σας!!!
Άλλωστε, εμείς οι Εκπαιδευτικοί συνεργαζόμαστε καθημερινά με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων μας και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τόσο τις συνθήκες, όσο και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν. Με τα ψεύδη σας υποτιμάτε και την εξαιρετική Καθαρίστρια που εργάζεται στο σχολείο μας, λέγοντας ότι δε γνωρίζω αν είναι πληρωμένη και τις συνθήκες εργασίας της… Σας πληροφορώ στην περίπτωση που δεν το ξέρετε, ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης «ΦΑΙΣΤΟΣ» με αποφάσεις και ψηφίσματα (Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ.) έχει διατρανώσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των μελών μας στις διεκδικήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Κι εγώ ο ίδιος έχω τοποθετηθεί και ψηφίσει υπέρ των δίκαιων αιτημάτων τους και για να τους καταβλήθούν τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), σε συνεδριάσεις που έγιναν στις Μοίρες ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φαιστού. Τα πρακτικά στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου…

Σχετικά με το χαρακτηρισμό του «Κυβερνητικού συνδικαλισμού» ειλικρινά απορώ πως την περασμένη βδομάδα η συναδέλφισσα εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Μεσαράς μας ζήτησε να υποστηρίξουμε το Ψήφισμα για την επιχειρούμενη κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και μάλιστα πήραμε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Φαίνεται τότε είμαστε Δημοκρατικοί και μεταλλαχτήκαμε μέσα σε λίγες μέρες σε Κυβερνητικούς… απλά και μόνο επειδή δε συμφωνούμε για τους χειρισμούς σας στο θέμα της μη συμμετοχής σας στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Γόρτυνας. Τα καλά και συμφέροντα… Επιστρέφω δε την ανακοίνωσή σας στα κομματικά γραφεία που τη σύνταξαν ως επιεικώς «απαράδεκτη»!!!

Σκέφτομαι σοβαρά να μην ασχοληθώ ξανά με τις «κατασκευασμένες» ανακοινώσεις σας και επιτρέψτε μου να δανειστώ – παραφράζοντάς τα, ελάχιστα – τα λόγια σας:

«Το μόνο που έχουμε να πούμε στον συντάκτη της λασπολογικής ανακοίνωσης είναι: «έκαστος εφ’ ω ετάχθη – ο καθένας θα συνεχίσει να υπηρετεί αυτό στο οποίο είναι ταγμένος». Εμείς, μαζί με τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς, τους μικρούς μαθητές μας και τους γονείς τους, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δίνοντας όραμα και στόχους, με μοναδική σκέψη ένα καλύτερο μέλλον για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία του τόπου μας. Χρέος μας είναι να είμαστε ενωμένοι για να βγούμε νικητές στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος. Καλή αντάμωση στους αγώνες!!!

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook