Connect with us

ΘΕΜΑ

Διαβούλευση με τους πολίτες στους Αγίους Δέκα (videos)

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 07 Μαρτίου, η τέταρτη και τελευταία θεματική εκδήλωση διαβούλευσης με τους πολίτες της παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη, Μεγάλη Γόρτυνα, στην έδρα του δήμου, στους Αγίους Δέκα


Οι πολίτες του δήμου έδωσαν και  πάλι το παρών και έδειξαν το ενδιαφέρον τους στην καινοτόμα αυτή προσέγγιση των προβλημάτων του τόπου μας, αλλά και στις  μεγάλες δυνατότητες που έχει μια ικανή δημοτική αρχή να τα αντιμετωπίσει και να προχωρήσει ακόμα παραπέρα: στην ανάδειξη του πολύπλευρου πλούτου του δήμου, την προβολή και προώθησή του στη θέση που του αξίζει στη σύγχρονη Ευρώπη και κυρίως στην ευημερία των κατοίκων του.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους ακροατές,  άκουσε με προσοχή τους εξαίρετουςγια άλλη μια φοράομιλητές και έδειξε ότι είναι διατεθειμένος να βγάλει το δήμο από την τωρινή του απραξία και να συνεργαστεί με κάθε φορέα που μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας υπερήφανος, σύγχρονος ,Ευρωπαϊκός,  πολιτισμένος δήμος, παράδειγμα προς μίμηση και πόλος έλξης είναι όνειρο και στόχος ολόκληρης της παράταξης Μεγάλη Γόρτυνα!

Η συγγραφέας και ξεναγός κυρία Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Γόρτυνας και στους σημαντικότερους σταθμούς της στο χρόνο και δήλωσε πάντα πρόθυμη να μας ξεναγήσει σε αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο τόπο.

 

Ο κύριος Κων/νος Φασουλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού, μίλησε για τις πολλές πολιτισμικές δυνατότητες που έχει ο δήμος Γόρτυνας και που είναι μοναδικές στην περιφέρεια Κρήτης. Έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για: α)την ανασκαφή και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Γόρτυνας, β)την διοργάνωση φεστιβάλ που να συνδέεται και με την τοπική κουλτούρα, γ) τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου με ανοικτούς ορίζοντες και δ) τη δημιουργία ενός κέντρου καταγραφής και διάσωσης προσφυγικού πολιτισμού Κρήτης.

 

Οι κύριοι Αλ.Στεφανάκης πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ – Αντιπρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και Ζ.Σωμαράς, Προϊστάμενος Δ/σης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας , μίλησαν για την ιδιαίτερη ποικιλομορφία του δήμου και κατά συνέπεια τα εξαιρετικά προϊόνταπου παράγει. Αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα άξια να σταθούν στις πιο απαιτητικές αγορές. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, η οικολογική ισορροπία και οι καλλιέργειες οι συνδεδεμένες με την πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής καθώς και η εκπαίδευση για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

 

Τέλος ο Ν. Συριγωνάκης, εντεταλμένος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα αθλητισμού, μας ενημέρωσε για τις πέντε αθλητικές δράσεις της περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και προόδου της κοινωνίας.

 

Τα συμπεράσματα και αυτής της διαβούλευσης ήταν ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να γίνει εάν η τοπική αυτοδιοίκηση, η δημοτική αρχή δεν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Να συνεργαστεί, δηλαδή ,με όλους τους φορείς, να παρουσιάσει ολοκληρωμένες, σοβαρές και ανταγωνιστικές μελέτες ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Μπορεί και πρέπει να προβάλει τα δικά μας προϊόντα, να εκμεταλλευτεί όλες τις παραμέτρους της παγκοσμιοποίησης. Οφείλει να συνεργάζεται με τις διάφορες συλλογικότητες, να τις ενημερώνει και να τις ενισχύει. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά σε ηλεκτρονικό περιοδικό.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης, εν όψει της Γιορτής της Γυναίκας,  μοίρασε, συμβολικά ,τριαντάφυλλα στις κυρίες που ήταν παρούσες.

 

Οι δημότες μπορούν να συνεχίσουν να στέλνουν τις προτάσεις τους:

E-Mail -> mGortyna@gmail.com

Facebook -> @KokolakisGortyna

Twitter -> #PesMasGiaTiGortyna

Τηλέφωνο-> 6970 061 657

ΕΛΛΑΔΑ

Χάθηκε νεογνό μετά από επιπλοκή σε εγκυμοσύνη

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν


Τραγική κατάληξη είχε η επιπλοκή στην εγκυμοσύνη μίας νεαρής γυναίκας στο νησί της Τήνου, καθώς οι γιατροί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να σώσουν το νεογνό, το οποίο θα γεννιόταν πρόωρα μετά από έξι μήνες κύησης.

Ο ιατρός μαιευτήρας κ. Νικόλαος Διαμαντάκης που βρισκόταν στο νησί, κλήθηκε εσπευσμένα να επέμβει. Παρά τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειές του και τη συνδρομή της μαίας Σοφίας Δελατόλα του Κέντρου Υγείας Τήνου, αλλά και της παιδιάτρου Ελένης Μουρατίδου, δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή το νεογνό (πρόωρο-6 μηνών) αγόρι.

Με αφορμή το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό, επανέρχεται στην επικαιρότητα η πλημμελής υγειονομική περίθαλψη που παρέχει το ελληνικό κράτος στους κατοίκους των νησιών, τα οποία στερούνται ολοκληρωμένων μονάδων υγείας και ιατρικού προσωπικού, με συνέπεια να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο έχει έδρα το αεροδρόμιο της Σύρου δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στην Τήνο και να διακομίσει την ταλαιπωρημένη μητέρα και το άωρο βρέφος της.

Επίσης το SUPER PUMA. που απογειώθηκε από τη Ρόδο, δεν έφθασε και αυτό στην Τήνο, λόγω μηχανικής βλάβης, όπως ειπώθηκε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ο Ψηλορείτης προσέλκυσε τους Νορβηγούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο χάρτη του χιονοδρομικού χάρτη της Ευρώπης εισέρχεται η Κρήτη, καθώς το προηγούμενο διάστημα στον Ψηλορείτη έλαβε χώρα ο τέταρτος ορειβατικός αγώνας που πλέον, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, εξελίσσεται σε πανευρωπαϊκό θεσμό


Περισσότεροι από 200 σκιέρ από 11 χώρες της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν στα χωριά γύρω από το βουνό. Μεταξύ αυτών και η νορβηγική ομάδα του Tromso καθώς και αντιπροσωπεία της Νορβηγικής Πρεσβείας, στην οποία συμμετείχε και η Elisabeth Lothe, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

«Αυτό το αθλητικό γεγονός επαναπροσδιορίζει τον χιονοδρομικό χάρτη της Ευρώπης και σε αυτόν εντάσσεται πλέον και η Κρήτη. Η Κρήτη άλλωστε αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Νορβηγών. Πάνω από 100.000 Νορβηγοί επισκέπτονται ετησίως το νησί, ποσοστό αρκετά υψηλό, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για μια χώρα 5 εκατομμυρίων κατοίκων» αναφέρει η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Elisabeth Lothe.

«Η αλήθεια είναι πώς λίγοι άνθρωποι φέρνουν στο μυαλό τους έναν συνδυασμό ορειβασίας και σκι όταν σκέφτονται να ταξιδέψουν στην Κρήτη. Ωστόσο αυτοί οι αγώνες εγείρουν το ενδιαφέρον των Νορβηγών και κάνουν γνωστό τον προορισμό της Κρήτης και γι’ αυτόν τον λόγο. Όπως ανέφεραν και οι διοργανωτές, το Pierra Creta συμβάλλει στις προσπάθειες της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας να αποκτήσει τουρισμό 365 το χρόνο» συμπληρώνει η κα Lothe.

Με την συμμετoχή της Νορβηγικής ομάδας στο Pierra Creta, εγκαινιάστηκε και μια νέα συνεργασία μεταξύ της νοτιότερης πίστας σκι στην Ευρώπη και της βορειότερης, η οποία βρίσκεται στο Trosmo και τον Απρίλιο θα φιλοξενήσει τους αγώνες «Skittentinds race». «Η Πρεσβεία είναι πολύ χαρούμενη που ξεκινά αυτή η συνεργασία μεταξύ Νορβηγίας και Ελλάδας» αναφέρει από πλευράς της η Elisabeth Lothe. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη αυτής της συνεργασίας μεταξύ της νοτιότερης και βορειότερης φυλής της Ευρώπης», σημειώνει από πλευράς του ο πρόεδρος του συλλόγου ορειβατικού σκι του Tromsο, Frank Holen. «Και οι δύο αγώνες είναι πραγματικά μοναδικοί και υποστηρίζονται ένθερμα από τις τοπικές κοινωνίες και τους λάτρεις του ορειβατικού σκι και στις δύο περιοχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Νέες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε κτηνοτρόφους και αγρότες

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι πληρωμές αφορούν κυρίως τη βιολογική κτηνοτροφία και ανειλημμένες υποχρεώσεις νέων αγροτών


Το ποσό των 1.603.086,72 € πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 20/03/2019 έως τις 21/03/2019 σε συνολικά 393 δικαιούχους. 

Δειτε εδώ αναλυτικά τις πληρωμές.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη