Connect with us

ΘΕΜΑ

Διαβούλευση με τους πολίτες στους Αγίους Δέκα (videos)

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 07 Μαρτίου, η τέταρτη και τελευταία θεματική εκδήλωση διαβούλευσης με τους πολίτες της παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη, Μεγάλη Γόρτυνα, στην έδρα του δήμου, στους Αγίους Δέκα


Οι πολίτες του δήμου έδωσαν και  πάλι το παρών και έδειξαν το ενδιαφέρον τους στην καινοτόμα αυτή προσέγγιση των προβλημάτων του τόπου μας, αλλά και στις  μεγάλες δυνατότητες που έχει μια ικανή δημοτική αρχή να τα αντιμετωπίσει και να προχωρήσει ακόμα παραπέρα: στην ανάδειξη του πολύπλευρου πλούτου του δήμου, την προβολή και προώθησή του στη θέση που του αξίζει στη σύγχρονη Ευρώπη και κυρίως στην ευημερία των κατοίκων του.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους ακροατές,  άκουσε με προσοχή τους εξαίρετουςγια άλλη μια φοράομιλητές και έδειξε ότι είναι διατεθειμένος να βγάλει το δήμο από την τωρινή του απραξία και να συνεργαστεί με κάθε φορέα που μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας υπερήφανος, σύγχρονος ,Ευρωπαϊκός,  πολιτισμένος δήμος, παράδειγμα προς μίμηση και πόλος έλξης είναι όνειρο και στόχος ολόκληρης της παράταξης Μεγάλη Γόρτυνα!

Η συγγραφέας και ξεναγός κυρία Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Γόρτυνας και στους σημαντικότερους σταθμούς της στο χρόνο και δήλωσε πάντα πρόθυμη να μας ξεναγήσει σε αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο τόπο.

 

Ο κύριος Κων/νος Φασουλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού, μίλησε για τις πολλές πολιτισμικές δυνατότητες που έχει ο δήμος Γόρτυνας και που είναι μοναδικές στην περιφέρεια Κρήτης. Έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για: α)την ανασκαφή και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Γόρτυνας, β)την διοργάνωση φεστιβάλ που να συνδέεται και με την τοπική κουλτούρα, γ) τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου με ανοικτούς ορίζοντες και δ) τη δημιουργία ενός κέντρου καταγραφής και διάσωσης προσφυγικού πολιτισμού Κρήτης.

 

Οι κύριοι Αλ.Στεφανάκης πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ – Αντιπρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και Ζ.Σωμαράς, Προϊστάμενος Δ/σης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας , μίλησαν για την ιδιαίτερη ποικιλομορφία του δήμου και κατά συνέπεια τα εξαιρετικά προϊόνταπου παράγει. Αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα άξια να σταθούν στις πιο απαιτητικές αγορές. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, η οικολογική ισορροπία και οι καλλιέργειες οι συνδεδεμένες με την πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής καθώς και η εκπαίδευση για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

 

Τέλος ο Ν. Συριγωνάκης, εντεταλμένος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα αθλητισμού, μας ενημέρωσε για τις πέντε αθλητικές δράσεις της περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και προόδου της κοινωνίας.

 

Τα συμπεράσματα και αυτής της διαβούλευσης ήταν ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να γίνει εάν η τοπική αυτοδιοίκηση, η δημοτική αρχή δεν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Να συνεργαστεί, δηλαδή ,με όλους τους φορείς, να παρουσιάσει ολοκληρωμένες, σοβαρές και ανταγωνιστικές μελέτες ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Μπορεί και πρέπει να προβάλει τα δικά μας προϊόντα, να εκμεταλλευτεί όλες τις παραμέτρους της παγκοσμιοποίησης. Οφείλει να συνεργάζεται με τις διάφορες συλλογικότητες, να τις ενημερώνει και να τις ενισχύει. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά σε ηλεκτρονικό περιοδικό.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης, εν όψει της Γιορτής της Γυναίκας,  μοίρασε, συμβολικά ,τριαντάφυλλα στις κυρίες που ήταν παρούσες.

 

Οι δημότες μπορούν να συνεχίσουν να στέλνουν τις προτάσεις τους:

E-Mail -> mGortyna@gmail.com

Facebook -> @KokolakisGortyna

Twitter -> #PesMasGiaTiGortyna

Τηλέφωνο-> 6970 061 657

ΘΕΜΑ

Συνελήφθη ο δολοφόνος της Αμερικανίδας – Σεξουαλικό το κίνητρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο 27χρονος, που ομολόγησε το έγκλημα, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών – Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γνωστός ηδονοβλεψίας στην περιοχή


Παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών είναι ο 27χρονος κάτοικος Κισσάμου, που ομολόγησε την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton. Ταυτόχρονα, όμως, φέρεται πως είναι και ηδονοβλεψίας γνωστός στην περιοχή, γι’ αυτό άλλωστε στράφηκαν προς αυτόν οι έρευνες της Ασφάλειας.

Εν αναμονή του δικηγόρου του, ο νεαρός έχει δώσει μόνο προφορική ομολογία, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είδε την 60χρονη γυναίκα να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή όπου διατηρεί κτήμα, ερεθίστηκε και, για να την ακινητοποιήσει, την παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε! 

Ως τώρα, πάντως, δεν έχει ομολογήσει ότι την βίασε, αλλά έδωσε γενετικό υλικό, το οποίο συγκρίνεται με τα ευρήματα στην σορό της 60χρονης Suzanne Eaton.

Ο νεαρός εντοπίστηκε χάρη στα ίχνη που άφησε το αυτοκίνητό του, με το οποίο μετέφερε τη σορό της νεκρής βιολόγου, τον θάνατο της οποίας είχε προκαλέσει, κλείνοντάς της τις αναπνευστικές οδούς. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποια ευρήματα από τον τόπο όπου έκρυψε το πτώμα της Suzanne Eaton, ήταν τα λάθη που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων στην ταυτοποίησή του.

Ο 27χρονος ταίριαζε με το προφίλ που είχαν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί και οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν τις κινήσεις του στην επίμαχη περιοχή, στις 4 Ιουλίου, που είχε εξαφανιστεί η 60χρονη. Έτσι, όταν τον ανέκριναν, «έσπασε» και ομολόγησε την δολοφονία.

Η βιολόγος, που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck στην Δρέσδη της Γερμανίας μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της και πατέρα των δυο γιων τους, είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο τούνελ από δυο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους στις 9 Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές και καταιγίδες από αύριο το απόγευμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο το απόγευμα


Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Τρίτης και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν αύριο Τρίτη από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Και στις συγκεκριμένες περιοχές αναμένεται εξασθένηση από το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Αττική, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δολοφόνων

Δημοσιεύτηκε

στις

Η αστυνομία έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες κατοίκων, ενώ παράλληλα, επιχειρείται και η εύρεση περισσότερων στοιχείων μέσα από τα αποτυπώματα της κινητής τηλεφωνίας

Το Σάββατο παραδόθηκαν από τον Ιατροδικαστή Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη, όλα τα ευρήματα και οι αναλύσεις από τα ίχνη που εντοπίστηκαν στα ρούχα και στο σώμα της Αμερικανίδας Suzanne Eaton, της βιολόγου που δολοφονήθηκε άγρια την Τρίτη 2 Ιουλίου, ενώ έκανε την καθιερωμένη πεζοπορία της στα πέριξ της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων, όπου είχε βρεθεί για πέμπτη φορά, ως ομιλήτρια σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο.

Παράλληλα, γίνονται στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων Ελλήνων και αλλοδαπών από την ευρύτερη περιοχή και γίνεται λήψη DNA από όλους τους για να ακολουθήσει διασταύρωση και τυχόν ταυτοποίηση με τα ευρήματα των ιατροδικαστών.

Η 60χρονη Αμερικανίδα, ήταν ένας πολύ δυναμικός και αθλητικός άνθρωπος και είχε μαύρη ζώνη στις πολεμικές τέχνες και όλα δείχνουν ότι έδωσε μάχη για τη ζωή της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, αφού τελικά πέθανε από αργό ασφυκτικό θάνατο η διάρκεια του οποίου μπορεί να ξεπέρασε και τα πέντε λεπτά.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι μάλλον ασαφείς, και κάνουν λόγο για εντοπισμό της άτυχης γυναίκας –ενόσω ήταν ζωντανή- στο χωριό Αφράτα, σε απόσταση 4,5 περίπου χιλιομέτρων από το σημείο που εντοπίστηκε η σωρός της σε σπήλαιο στο Ξαμμουδοχώρι.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της Daily Mail , οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν ήδη μιλήσει με δύο ανθρώπους που είδαν την άτυχη 60χρονη λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. Πρόκειται για έναν 85χρονο αγρότη και έναν ηλικιωμένο ψαρά που κατέθεσαν ότι είδαν την Suzanne Eaton στο χωριό Αφράτα. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη