Connect with us

ΘΕΜΑ

Διαβούλευση με τους πολίτες στους Αγίους Δέκα (videos)

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 07 Μαρτίου, η τέταρτη και τελευταία θεματική εκδήλωση διαβούλευσης με τους πολίτες της παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη, Μεγάλη Γόρτυνα, στην έδρα του δήμου, στους Αγίους Δέκα


Οι πολίτες του δήμου έδωσαν και  πάλι το παρών και έδειξαν το ενδιαφέρον τους στην καινοτόμα αυτή προσέγγιση των προβλημάτων του τόπου μας, αλλά και στις  μεγάλες δυνατότητες που έχει μια ικανή δημοτική αρχή να τα αντιμετωπίσει και να προχωρήσει ακόμα παραπέρα: στην ανάδειξη του πολύπλευρου πλούτου του δήμου, την προβολή και προώθησή του στη θέση που του αξίζει στη σύγχρονη Ευρώπη και κυρίως στην ευημερία των κατοίκων του.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους ακροατές,  άκουσε με προσοχή τους εξαίρετουςγια άλλη μια φοράομιλητές και έδειξε ότι είναι διατεθειμένος να βγάλει το δήμο από την τωρινή του απραξία και να συνεργαστεί με κάθε φορέα που μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας υπερήφανος, σύγχρονος ,Ευρωπαϊκός,  πολιτισμένος δήμος, παράδειγμα προς μίμηση και πόλος έλξης είναι όνειρο και στόχος ολόκληρης της παράταξης Μεγάλη Γόρτυνα!

Η συγγραφέας και ξεναγός κυρία Αθηνά Κυριακάκη-Σφακάκη έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Γόρτυνας και στους σημαντικότερους σταθμούς της στο χρόνο και δήλωσε πάντα πρόθυμη να μας ξεναγήσει σε αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο τόπο.

 

Ο κύριος Κων/νος Φασουλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού, μίλησε για τις πολλές πολιτισμικές δυνατότητες που έχει ο δήμος Γόρτυνας και που είναι μοναδικές στην περιφέρεια Κρήτης. Έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για: α)την ανασκαφή και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Γόρτυνας, β)την διοργάνωση φεστιβάλ που να συνδέεται και με την τοπική κουλτούρα, γ) τη δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου με ανοικτούς ορίζοντες και δ) τη δημιουργία ενός κέντρου καταγραφής και διάσωσης προσφυγικού πολιτισμού Κρήτης.

 

Οι κύριοι Αλ.Στεφανάκης πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ – Αντιπρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και Ζ.Σωμαράς, Προϊστάμενος Δ/σης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας , μίλησαν για την ιδιαίτερη ποικιλομορφία του δήμου και κατά συνέπεια τα εξαιρετικά προϊόνταπου παράγει. Αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα άξια να σταθούν στις πιο απαιτητικές αγορές. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, η οικολογική ισορροπία και οι καλλιέργειες οι συνδεδεμένες με την πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής καθώς και η εκπαίδευση για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

 

Τέλος ο Ν. Συριγωνάκης, εντεταλμένος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα αθλητισμού, μας ενημέρωσε για τις πέντε αθλητικές δράσεις της περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και προόδου της κοινωνίας.

 

Τα συμπεράσματα και αυτής της διαβούλευσης ήταν ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να γίνει εάν η τοπική αυτοδιοίκηση, η δημοτική αρχή δεν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Να συνεργαστεί, δηλαδή ,με όλους τους φορείς, να παρουσιάσει ολοκληρωμένες, σοβαρές και ανταγωνιστικές μελέτες ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Μπορεί και πρέπει να προβάλει τα δικά μας προϊόντα, να εκμεταλλευτεί όλες τις παραμέτρους της παγκοσμιοποίησης. Οφείλει να συνεργάζεται με τις διάφορες συλλογικότητες, να τις ενημερώνει και να τις ενισχύει. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά σε ηλεκτρονικό περιοδικό.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης, εν όψει της Γιορτής της Γυναίκας,  μοίρασε, συμβολικά ,τριαντάφυλλα στις κυρίες που ήταν παρούσες.

 

Οι δημότες μπορούν να συνεχίσουν να στέλνουν τις προτάσεις τους:

E-Mail -> mGortyna@gmail.com

Facebook -> @KokolakisGortyna

Twitter -> #PesMasGiaTiGortyna

Τηλέφωνο-> 6970 061 657

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook