Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Διαζύγιο, επιμέλεια και διατροφή ζητά η απατημένη παπαδιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε πρεσβυτέρα την οποία εγκατέλειψε ο ιερέας σύζυγός της πριν από μερικούς μήνες, ζητώντας να αναλάβει την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού τους αλλά και τον καθορισμό διατροφής


Ο ιερέας την εγκατέλειψε ένα απόγευμα του Αυγούστου, χωρίς να της αναφέρει το παραμικρό για τις προθέσεις και τα σχέδιά του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και στα δικαστικά έγγραφα, λίγες ημέρες μετά τη φυγή του, ο ιερέας επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικώς και της υπέδειξε να ανοίξει το συρτάρι του κομοδίνου στο οποίο είχε αφήσει λεπτομερές ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τα πάντα.

Η πρεσβυτέρα είχε προχωρήσει στο μεταξύ σε δήλωση εξαφάνισης του ιερέα ενώ είχε ενημερώσει και την αρμόδια Μητρόπολη. Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ο ιερέας μετέβη σε Αστυνομικό Τμήμα της βορείου Ελλάδος όπου έκανε γνωστό ότι είναι καλά και ότι ήταν επιλογή του να φύγει.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ήταν μονόδρομος για τη σύζυγό του, η οποία επιθυμεί να λυθεί ο γάμος τους, να αναλάβει την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού τους και να διευθετηθούν διάφορα θέματα, όπως αυτό της διατροφής.

Υποβλήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ της. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων η πρεσβυτέρα κάνει λόγο για εξωσυζυγικές σχέσεις του ιερέα.

Ο δικηγόρος της πρεσβυτέρας, Λευτέρης Κάρτσωνας-Φραγκιαδούλης, ανέφερε στην «Π» ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ήταν μονόδρομος για την εντολέα του με σκοπό την αποκατάσταση της διαταραχθείσας οικογενειακής κατάστασης. «Η έκδοση της προσωρινής απόφασης αποτελεί προθάλαμο της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης» δήλωσε.

Να σημειωθεί ότι η κύρια συζήτηση προσδιορίστηκε για τις 17 Νοεμβρίου οπότε και θα εκθέσει διεξοδικά τις θέσεις του και ο ιερέας. Για την υπόθεση διενεργείται και έρευνα σε εκκλησιαστικό επίπεδο.

εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

ΘΕΜΑ

Εικόνες από τα κατάλευκα Ανώγεια

Δημοσιεύτηκε

στις

Χωρίς προβλήματα αντιμετώπισαν και την τρίτη χιονιά του φετινού χειμώνα οι Ανωγειανοί, με το χιόνι στο χωριό να “αγγίζει” τα 15 εκατοστά


Η χιονόπτωση που ξεκίνησε από τις 10 το βράδυ της Τρίτης και κορυφώθηκε μετά τα μεσάνυχτα ως τις πρώτες πρωινές ώρες, εξασθένησε το πρωί και πλέον τα φαινόμενα δείχνουν να υποχωρούν. Η θερμοκρασία το βράδυ στα Ανώγεια έφτασε μέχρι και τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των πεζών καθώς το χιόνι στα πεζοδρόμια  είναι παγωμένο και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Οι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί καθ’όλη τη διάρκεια της χιονόπτωσης, με τα μηχανήματα του δήμου να συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα, διανοίγοντας σοκάκια και στενά. Για τις μετακινήσεις προς Ηράκλειο και Ρέθυμνο δεν κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Παράλληλα κανένα πρόβλημα δεν παρατηρήθηκε με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση του χωριού.Με την ολοκλήρωση της εργασίας των μηχανημάτων θα ριχτούν μετά το μεσημέρι τόνοι αλατιού κατά μήκος του χωριού υπό τον φόβο του παγετού και της ολισθηρότητας και για την προστασία των κατοίκων. Κανένα θέμα δεν αναφέρθηκε ούτε από τους κτηνοτρόφους που έφτασαν κανονικά στα ποιμνιοστάσια τους.

Πρόβλημα με την υδροδότηση υπάρχει εδώ και μέρες στον οικισμό Σείσαρχα ο οποίος δεν έχει νερό, με τα συνεργεία του Δήμου που ενημερώθηκαν την Δευτέρα να  εντοπίζουν την βλάβη  σε δύσβατη περιοχή στην “Βρύση της Λαγάρας”. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες έγινε παρέμβαση και τα Σείσαρχα θα έχουν νερό από σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι ενώ τις επόμενες ημέρες με νέες παρεμβάσεις ο Δήμος θα εξαλείψει εντελώς το πρόβλημα αυτό.Τις επόμενες ημέρες αν χρειαστεί θα γίνουν επεμβάσεις με μηχανήματα και στο οδικό δίκτυο Ανώγεια-Νίδα για την καλύτερη διευκόλυνση των επισκεπτών του Σαββατοκύριακου.

Αν και τα φαινόμενα υποχωρούν ο φόβος του πρωινού παγετού καθιστά αμφίβολη μέχρι και αυτή την ώρα τη λειτουργία των σχολείων αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου. Σε επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργη ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση θα ληφθεί αργά το απόγευμα, ενώ συνέστησε προσοχή στις μετακινήσεις των πεζών λόγω του πάγου. Όλο το προσωπικό του δήμου παραμένει σε εγρήγορση και στο τηλέφωνο 28340-32500 μπορείτε να αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Κι αυτή η χιονιά αποχωρεί από τα Ανώγεια, χωρίς να αφήνει πίσω της προβλήματα, αλλά πανέμορφες εικόνες, με τα κάτασπρα και μαγευτικά Ανώγεια. Με το ιδιαίτερο χιούμορ τους μάλιστα οι Ανωγειανοί δίνουν ονόματα παλαιών Ανωγειανών γυναικών πλέον στα έντονα καιρικά φαινόμενα στα πρότυπα του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Με προτροπή λοιπόν του Βασίλη Δραμουντάνη του Λιαμονίκο, η πολιτική προστασία των Ανωγείων υιοθέτησε το όνομα “Σκανταλαθήνα” για τον σημερινό χιονιά! Ας απολαύσουμε τις υπέροχες φωτογραφίες των λευκών Ανωγείων!

ΑΝΩΓΗ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Ο Τίτος Χατζάκης συντάσσεται Αυτοδιοικητικά με τον Μιχάλη Κοκολάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην παράταξη του υποψήφιου Δήμαρχου Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη συντάσσεται ο Τίτος Χατζάκης


Η ανακοίνωση του Μιχάλη Κοκολάκη:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Τίτος Χατζάκης θα είναι μαζί μας στον ωραίο αυτό αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για να πάμε ψηλά τη Γόρτυνα. Ο Τίτος μέσα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θέτει ψηλά την ανάγκη μιας τελείως διαφορετικής προσέγγισης του αγροδιατροφικού τομέα από τη Δημοτική Αρχή. Δε θα μπορούσε να μη με βρει σύμφωνο. Μαζί θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία του Δήμου γύρω από τον τομέα αυτό που εξάλλου ο ίδιος γνωρίζει καλά.»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Ανοιχτό σήμερα Τετάρτη το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου λειτουργεί με διανυκτέρευση ολόκληρο τον χρόνο


Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το Κέντρο Αστέγων (Λεωφόρος Ικάρου 121) θα παραμείνει ανοιχτό την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου για όσους επιθυμούν την διαμονή τους εκεί.

Διευκρινίζουμε ότι το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου λειτουργεί με διανυκτέρευση ολόκληρο τον χρόνο. Για να μείνει κάποιος σε αυτό απαιτούνται κάποιες διοικητικές διαδικασίες, οι οποίες για τις ημέρες που αναφέρονται στις σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, παύουν να ισχύουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 2813409500.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη