Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Διαζύγιο, επιμέλεια και διατροφή ζητά η απατημένη παπαδιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε πρεσβυτέρα την οποία εγκατέλειψε ο ιερέας σύζυγός της πριν από μερικούς μήνες, ζητώντας να αναλάβει την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού τους αλλά και τον καθορισμό διατροφής


Ο ιερέας την εγκατέλειψε ένα απόγευμα του Αυγούστου, χωρίς να της αναφέρει το παραμικρό για τις προθέσεις και τα σχέδιά του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και στα δικαστικά έγγραφα, λίγες ημέρες μετά τη φυγή του, ο ιερέας επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικώς και της υπέδειξε να ανοίξει το συρτάρι του κομοδίνου στο οποίο είχε αφήσει λεπτομερές ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τα πάντα.

Η πρεσβυτέρα είχε προχωρήσει στο μεταξύ σε δήλωση εξαφάνισης του ιερέα ενώ είχε ενημερώσει και την αρμόδια Μητρόπολη. Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ο ιερέας μετέβη σε Αστυνομικό Τμήμα της βορείου Ελλάδος όπου έκανε γνωστό ότι είναι καλά και ότι ήταν επιλογή του να φύγει.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ήταν μονόδρομος για τη σύζυγό του, η οποία επιθυμεί να λυθεί ο γάμος τους, να αναλάβει την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού τους και να διευθετηθούν διάφορα θέματα, όπως αυτό της διατροφής.

Υποβλήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ της. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων η πρεσβυτέρα κάνει λόγο για εξωσυζυγικές σχέσεις του ιερέα.

Ο δικηγόρος της πρεσβυτέρας, Λευτέρης Κάρτσωνας-Φραγκιαδούλης, ανέφερε στην «Π» ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ήταν μονόδρομος για την εντολέα του με σκοπό την αποκατάσταση της διαταραχθείσας οικογενειακής κατάστασης. «Η έκδοση της προσωρινής απόφασης αποτελεί προθάλαμο της δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης» δήλωσε.

Να σημειωθεί ότι η κύρια συζήτηση προσδιορίστηκε για τις 17 Νοεμβρίου οπότε και θα εκθέσει διεξοδικά τις θέσεις του και ο ιερέας. Για την υπόθεση διενεργείται και έρευνα σε εκκλησιαστικό επίπεδο.

εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

ΘΕΜΑ

Έφτιαξαν αυτοσχέδιο δρόμο για να διασχίζουν τον Κερίτη!

Δημοσιεύτηκε

στις

Η κυκλοφορία οχημάτων “αποκαταστάθηκε”!


Το νερό έχει πέσει αρκετά χαμηλά στον Κερίτη, βρίσκοντας δίοδο σε σωλήνες απορροής και οι κάτοικοι, θέλοντας να αποκατασταθεί -έστω και μερικώς- η σύνδεση του Αλικιανού με την απέναντι πλευρά, προχώρησαν στην κατασκευή ενός δρόμου, προφανώς με την συνδρομή εργολάβου.

Η διάνοιξη ολοκληρώθηκε τη νύχτα και πλέον τα οχήματα μπορούν να διασχίσουν τον Κερίτη, με τους κατοίκους να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή, τουλάχιστον επί του παρόντος, καθώς οι επιχειρήσεις στην περιοχή απειλούνταν με οικονομική καταστροφή, εκτός της καθημερινής ταλαιπωρίας στην μετακίνηση!

 

parakritika.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

«Προσβολή για αστυνομικούς και πολίτες οι άθλιες συνθήκες υγιεινής των Α.Τ. της χώρας»

Δημοσιεύτηκε

στις

Το μεγάλο πρόβλημα για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής των Α.Τ. της χώρας, έθιξε ο Λευτέρης Αυγενάκης


«Η θλιβερή και τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες του Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρης της χώρας, ως αποτέλεσμα της λήξης των συμβάσεων καθαριότητας με ευθύνη της κυβέρνησης, είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο γραμματέας της ΝΔ πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019 οι αστυνομικές υπηρεσίες να λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όχι μόνο γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία, αλλά και γιατί συνιστά προσβολή προς τους ίδιους τους αστυνομικούς οι οποίοι ζουν κι εργάζονται σε αυτές τις άθλιες συνθήκες. Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που προσάγει προληπτικά πολίτες τι έκανε, ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο οι εγκαταστάσεις τις ΕΛ.ΑΣ. ανά τη χώρα, να καταστούν απειλή για τη δημόσια υγεία;».

Και συνέχισε ο κ. Αυγενάκης: «Καλό θα ήταν να δράσουν άμεσα, καθώς ενόψει των εκδηλώσεων για την εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου αναμένεται τα αστυνομικά τμήματα να γεμίσουν ασφυκτικά από προληπτικά προσαχθέντες πολίτες… τουλάχιστον ας είναι καθαρά».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Ο Ψηλορείτης προσέλκυσε τους Νορβηγούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο χάρτη του χιονοδρομικού χάρτη της Ευρώπης εισέρχεται η Κρήτη, καθώς το προηγούμενο διάστημα στον Ψηλορείτη έλαβε χώρα ο τέταρτος ορειβατικός αγώνας που πλέον, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, εξελίσσεται σε πανευρωπαϊκό θεσμό


Περισσότεροι από 200 σκιέρ από 11 χώρες της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν στα χωριά γύρω από το βουνό. Μεταξύ αυτών και η νορβηγική ομάδα του Tromso καθώς και αντιπροσωπεία της Νορβηγικής Πρεσβείας, στην οποία συμμετείχε και η Elisabeth Lothe, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

«Αυτό το αθλητικό γεγονός επαναπροσδιορίζει τον χιονοδρομικό χάρτη της Ευρώπης και σε αυτόν εντάσσεται πλέον και η Κρήτη. Η Κρήτη άλλωστε αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Νορβηγών. Πάνω από 100.000 Νορβηγοί επισκέπτονται ετησίως το νησί, ποσοστό αρκετά υψηλό, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για μια χώρα 5 εκατομμυρίων κατοίκων» αναφέρει η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Elisabeth Lothe.

«Η αλήθεια είναι πώς λίγοι άνθρωποι φέρνουν στο μυαλό τους έναν συνδυασμό ορειβασίας και σκι όταν σκέφτονται να ταξιδέψουν στην Κρήτη. Ωστόσο αυτοί οι αγώνες εγείρουν το ενδιαφέρον των Νορβηγών και κάνουν γνωστό τον προορισμό της Κρήτης και γι’ αυτόν τον λόγο. Όπως ανέφεραν και οι διοργανωτές, το Pierra Creta συμβάλλει στις προσπάθειες της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας να αποκτήσει τουρισμό 365 το χρόνο» συμπληρώνει η κα Lothe.

Με την συμμετoχή της Νορβηγικής ομάδας στο Pierra Creta, εγκαινιάστηκε και μια νέα συνεργασία μεταξύ της νοτιότερης πίστας σκι στην Ευρώπη και της βορειότερης, η οποία βρίσκεται στο Trosmo και τον Απρίλιο θα φιλοξενήσει τους αγώνες «Skittentinds race». «Η Πρεσβεία είναι πολύ χαρούμενη που ξεκινά αυτή η συνεργασία μεταξύ Νορβηγίας και Ελλάδας» αναφέρει από πλευράς της η Elisabeth Lothe. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη αυτής της συνεργασίας μεταξύ της νοτιότερης και βορειότερης φυλής της Ευρώπης», σημειώνει από πλευράς του ο πρόεδρος του συλλόγου ορειβατικού σκι του Tromsο, Frank Holen. «Και οι δύο αγώνες είναι πραγματικά μοναδικοί και υποστηρίζονται ένθερμα από τις τοπικές κοινωνίες και τους λάτρεις του ορειβατικού σκι και στις δύο περιοχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη