Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Διήμερο εκδηλώσεων στη Πόμπια !!!

Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Ιουλίου – Περιμένουμε την συμμετοχή όλων σας σε αυτόν το ωραίο περίπατο!!!

Αναλυτικά το προγραμμα:

«Ίχνη του τόπου. Μυρωδιές, αρώματα, μνήμες. Ένα ταξίδι στα παλιά».

1η μέρα.

«Παραδοσιακές συνταγές, προσωπικές ιστορίες. Μυρωδιές και μνήμες»
Ο περίπατος ξεκινάει από το Γυμνάσιο Πόμπιας, στις 20.00
(διάρκεια περίπατου 1.30 ώρα)

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε:
Γυμνάσιο – Παλιά εκκλησία Αγίου Γεωργίου – Πηγάιδα – Προαύλιο εκκλησίας Αγίας Παρασκευής – 1ο Καφενείο του χωριού – Θεατράκι πίσω από την Κοινότητα.

Η βραδιά κλείνει με την αναφορά στα παλιά γλέντια και τους καλλιτέχνες του χωριού και τη μουσική παρέμβαση του Νίκου Σαβιολή με το μαντολίνο του.

2η μέρα.

«Ίχνη ιστορίας. Η λαογραφία του χωριού».
Ο περίπατος ξεκινά από το γραφείο της Κοινότητας, στις 20.00
(διάρκεια περίπατου 1.30 ώρα)

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε: Κοινότητα – Παλιό ιατρείο – Παλιός Φούρνος – Παλιά Βρύση – Υδραγωγείο (Γούλα Βρύση) – Παλιό σαπωνοποιείο – Πολιτιστικός Σύλλογος.

Ακολουθεί Συναυλία με τον Μάνο Παπαδάκη στην αυλή του Π.Σ. Πόμπιας (Είσοδος 10€)

CareStories. Walk to Nurture Care».

«Ίχνη του τόπου. Μυρωδιές, αρώματα, μνήμες. Ένα ταξίδι στα παλιά».

2 και 3 Ιουλίου 2021, στην Πόμπια νομού Ηρακλείου

Υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Solidarity Grant του European Cultural Foundation και το Fondazione CRT

Το CareStories είναι ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ μεταξύ Ιταλίας, Πολωνίας και Ελλάδας, που στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου «πολιτιστικών περιπάτων» και απευθύνεται σε άτομα (ειδικά ηλικιωμένους που ζουν στην ενδοχώρα) που έζησαν μεγάλες περιόδους άγχους, απομόνωσης και φόβου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid. Το CareStories στοχεύει να ενισχύσει την αίσθηση του ‘ανήκειν’ στην τοπική και ευρωπαϊκή κοινότητα των συμμετεχόντων και των κατοίκων των τοπικών περιοχών.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι το Social Community Theatre Centre / Teatro Popolare Europeo (Ιταλία) και συνεργάτες το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ (GR) και το θέατρο Brama (PL). Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια σύνδεση μεταξύ 3 διαφορετικών περιοχών της Ευρώπης, μέσω ενός κοινού χάρτη φυσικών και πολιτιστικών περιπάτων, φτιαγμένο από τους κατοίκους της περιοχής. Το τελικό αποτέλεσμα, ένας κοινόχρηστος χάρτης με πληροφορίες για περιπάτους και τοπικές ιστορίες, στον οποίο ο μελλοντικός επισκέπτης μπορεί να ανατρέξει (με τη μέθοδο QRcode) για να γνωρίσει το χωριό.


Το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ επέλεξε ως τόπο για την έρευνα και πραγματοποίηση του πρότζεκτ το χωριό Πόμπια (Δήμος Φαιστού, νομός Ηρακλείου Κρήτης). Η βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας ήταν καθοριστική, γι’ αυτό, η δημιουργική ομάδα του θεάτρου τον ευχαριστεί πολύ, ιδιαίτερα την πρόεδρο, Ύβα Κουμαντάκη, την Ζαμπία Ντελιδάκη και την Ελευθερία Πολιουδάκη (τι θα κάναμε χωρίς εσάς!!!), καθώς και τον πρόεδρο της Κοινότητας, κο Γιώργο Φουστανάκη, αλλά και όλους όσοι συμμετέχουν και μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες τους, τις συνταγές τους, τις αναμνήσεις τους….
Ελάτε μαζί μας να κάνουμε ένα ταξίδι στα παλιά, να ακούσουμε μουσικές και ιστορίες των γονιών μας, των γιαγιάδων και των παππούδων μας, να γευτούμε παραδοσιακές γεύσεις, να θυμηθούμε και να ονειρευτούμε!!!


Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Μεγάλη φωτιά μαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην Πόμπια του Δήμου Φαιστού Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα μετασχηματιστή της...

ΚΡΗΤΗ

Συμπαραστάτες αρκετοί εθελοντές πομπιανοι και μη ανάμεσα Σε ασφαλτοστρωσεις στη Πομπια προχώρησαν τη προηγούμενη εβδομάδα το Τοπικό Συμβούλιο Πομπιας και ο ΤΟΕΒ Πομπιας. Σ...

ΚΡΗΤΗ

Οι εκδηλώσεις ακυρώνονται λόγω της πανδημίας Από την Περιφέρεια Κρήτης ανακοινώνεται ότι ακυρώνονται οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά, ύστερα από τις αποφάσεις...

ΚΡΗΤΗ

Ο προϋπολογισμός υλοποίησης του έργου υπερβαίνει τις 160.000 ευρώ Τη σύμβαση για την κατασκευή κτιρίου αποδυτηρίων στο γήπεδο της Πόμπιας υπέγραψε ο Δήμαρχος Φαιστού...