Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Δίμηνη άδεια πατρότητας θα πάρει ο Ζούκερμπεργκ

Μαζί με την ανακοίνωση ανάρτησε και τη φωτογραφία ενός καροτσιού δίπλα στον σκύλο του ζευγαριού


Ο δημιουργός και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ένας από τους πιο πολυάσχολους και ισχυρότερους Αμερικανούς επιχειρηματίες, δήλωσε χθες Παρασκευή ότι θα πάρει δύο μήνες άδεια πατρότητας μετά τη γέννηση της κόρης του.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι περιμένει ένα κοριτσάκι με τη σύζυγό του Πρισίλα Τσαν.

«Η Πρισίλα και εγώ αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για την άφιξη της κόρης μας (…) Σκεφτόμαστε επίσης και πώς θα πάρουμε άδεια στη διάρκεια των πρώτων μηνών της ζωής της. Πρόκειται για μια πολύ προσωπική απόφαση και αποφάσισα να πάρω δύο μήνες άδεια πατρότητας όταν έρθει η κόρη μας», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στη σελίδα του στο Facebook.

Μαζί με την ανακοίνωση ανάρτησε και τη φωτογραφία ενός καροτσιού δίπλα στον σκύλο του ζευγαριού.

 

Η ανάρτηση του Ζούκερμπεργκ στο facebook 

zuck fbe f

 

Πάντως, ο Ζούκερμπεργκ, 31 ετών, δεν έχει διευκρινίσει ποιος θα διοικεί την εταιρεία στη διάρκεια της απουσίας του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφασή του είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών των εταιρειών πληροφορικής, και κυρίως των ανδρών.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Μαρίσα Μάγερ πήρε άδεια μόλις δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού το 2012 και όταν ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος με δίδυμα τον Σεπτέμβριο είπε ότι θα πάρει περιορισμένη άδεια μητρότητας και ότι «θα εργάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια».

Πάντως η ανάρτηση του Ζούκερμπεργκ έφτασε τα 50.000 like σε διάστημα μίας ώρας, ενώ τα σχόλια άγγιξαν τα 3.000. Πολλοί επαίνεσαν την απόφασή του και επεσήμαναν ότι στέλνει ένα θετικό μήνυμα για την πολιτική παροχής άδειας πατρότητας στις ΗΠΑ.

Οι εταιρείες τεχνολογίας στο Σίλικον Βάλεϊ έχουν αρχίσει να παρατείνουν τις άδειες πατρότητας των εργαζομένων τους και να τους προσφέρουν επιπλέον προνόμια σε μια προσπάθεια να στρατολογήσουν και να διατηρήσουν ταλέντα. Παρόλα αυτά πολλοί εργαζόμενοι αποφεύγουν να εκμεταλλευτούν την άδεια αυτή φοβούμενοι ότι θα μείνουν πίσω στη δουλειά τους και ότι θα χάσουν την ευκαιρία για προαγωγή.

Το Facebook επιτρέπει στους εργαζόμενούς του να λαμβάνουν έως και τέσσερις μήνες άδεια μητρότητας ή πατρότητας, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν συσσωρευτικά ή κατά διαστήματα στη διάρκεια του πρώτου χρόνου ζωής των παιδιών τους. Αυτή η πολιτική είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη με βάση τα αμερικανικά στάνταρ.

Μια έρευνα της εταιρείας για τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, που διεξήχθη φέτος στις ΗΠΑ, βρήκε ότι μόλις το 21% των εργοδοτών που ρώτησε προσφέρουν στις εργαζόμενές τους άδεια μητρότητας επί πληρωμή και το 17% άδεια πατρότητας επί πληρωμή.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΟΣΜΟΣ

Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο ήσαν 1,929 δισεκατομμύρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, εμφανίζοντας για πρώτη φορά μείωση σε...

ΚΟΣΜΟΣ

Τι λένε οι φήμες για την μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα του κόσμου Το Facebook σχεδιάζει να “εφεύρει” ξανά τον εαυτό του αλλάζοντας όνομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα,...

Themata

Η διακοπή λειτουργίας διέκοψε την πρόσβαση στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp παγκοσμίως Η εταιρεία Facebook Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι μια συντήρηση ρουτίνας...

World

Χαμός με τα hashtags #instagramdown και #facebookdown