Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Διπλή βράβευση του Δ. Χερσονήσου στα Greek Travel Awards στη Σουηδία

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του δήμου Χερσονήσου στο διαγωνισμό GREEK TRAVELAWARDS 2019, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, στην αίθουσα «Νόμπελ» του Blue Hall, στο Stockholm CityHall


Η διοργάνωση – η οποία να σημειωθεί γίνεται για πρώτη φορά – είχε χρυσό χορηγό τον ΕΟΤ, και έγινε με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σουηδία, του ΣΕΤΕ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της ΠΟΞ και της HATTA.

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού του δήμου Χερσονήσου υπέβαλε υποψηφιότητα στην κατηγορία BEST DESTINATIONS (καλύτεροι προορισμοί) σε δύο ενότητες, στην «Best Family Destination» (καλύτερος οικογενειακός προορισμός), όπου κατέλαβε την πρώτη -1η θέση, GOLD WINNER και στην «Best Life & Sports Destination» (καλύτερος προορισμός για δραστηριότητες και εμπειρίας διακοπών), όπου κατέλαβε τη δεύτερη – 2ηθέση, SILVER WINNER.

https://www.greektravelawards.org/index.php/winners

Η διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε με το 50% της βαθμολογίας να διαμορφώνεται με συμμετοχή του κοινού, το οποίο ψήφισε διαδικτυακά από τις χώρες της Σουηδίας, Δανίας και Νορβηγίας, με 8.120 Σουηδούς, 2.500 Δανούς και 4.250 Νορβηγούς να συμμετέχουν στην διαδικασία, και με το άλλο 50% να διαμορφώνεται από την ψήφο μιας οκταμελούς επιτροπής αξιολόγησης. Τα μέλη της επιτροπής αποτελούσαν οι κύριοι: Panos Papadopoulos πρώην εμπορικός διευθυντής του Apollo και πρώην αντιπρόεδρος του Kuoni, Πάνος Παπαδόπουλος, CEO PANOS EMPORIO AB, Martin Ahlberg, CEO Finesse Promotions, Loizos Papadopoulos, της FONTANA FOOD AB, Sweden, Dr. Fedon Alexander Lindberg, MD –Medicine and Nutrition Specialist – Oslo Clinic, Tobias Bestelid, πρώην αρχισυντάκτης του Travel Magazine Vagabond, Κώστας Πουλόπουλος, ιδρυτής και design director της εταιρίαςSquareOne και ο David Kurtz της Magazinet Reis & Travel News Norway Sales & Marketing Manager Media Digital AS, με τον πολύ γνωστό σε όλους κ. Τάκη Φιλιππόπουλο, πρώην εμπορικό διευθυντή του Apollo και πρώην αντιπρόεδρο του Kuoni, να προεδρεύει της παραπάνω επιτροπής.

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές, από ελληνικής πλευράς ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Σουηδία, κ.Δημήτριος Τουλούπας, ο αναπληρωτής ΓΓ του ΕΟΤ, κ.Γιάννης Γούλιος, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του ΕΟΤ, κ. Πέτρος Σαγάνας, καθώς και ο προϊστάμενος υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικής κ. Παύλος Μούρμας. Την εκδήλωση παρουσίασε η διάσημη στη Σουηδία, όπου και ζει, κ. Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, βραβευμένη συγγραφέας – δημοσιογράφος και γνωστή παρουσιάστρια, ενώ την παρουσίαση στις ειδικές ενότητες για τις βραβεύσεις της Κρήτης ανέλαβε οδημοσιογράφος Κώστας Συλιγάρδος.

Από σουηδικής πλευράς βραβεία απένειμαν στελέχη των μεγαλύτερων τουρ-οπερέιτορ της Σκανδιναβίας, η κ. Nina Hornewall, εμπορική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του Apollo Travel Group, ο κ. Tommy Serban, Head of Product TUI, ο κ. Steffen Hansen, Senior Product Manager TUI.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις δύο ακόμα διακρίσεις τις οποίες έλαβε ο δήμος Χερσονήσου στην Σουηδία, επιβεβαιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο, ότι ο προορισμός μας είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητός. Με τις άριστες υποδομές τις οποίες διαθέτει, κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των Σκανδιναβών. Μια αγορά η οποία «ξεκίνησε» θα λέγαμε από τον δήμο μας, δυστυχώς τη χάσαμε για πολλά χρόνια, αλλά μετά τις συστηματικές και στοχευμένες κινήσεις που υλοποιούμε, σιγά-σιγά βλέπουμε να «επιστρέφει». Ο δήμος μας κατέχει ηγετικό ρόλο στον ελληνικό τουρισμό και αυτό αποδεικνύεται με το σύνολο των εννέα βραβείων που έχει αποκτήσει σε μόλις τέσσερα χρόνια ίδρυσης και λειτουργίας της αντιδημαρχίας Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης. Οι άριστες ξενοδοχειακές και γενικότερα τουριστικές υποδομές, τα όμορφα παράλια και η παρθένα ενδοχώρα, οι νέες μορφές θεματικού τουρισμού που αναπτύσσονται στο δήμο μας τα τελευταία χρόνια, και πάνω από όλα η γνήσια και ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, αποτελούν τα μεγαλύτερα όπλα μας. Δέσμευση προσωπική, του δημάρχου μας κ. Μαστοράκη, αλλά και του συνόλου της δημοτικής αρχής είναι η διαρκής προσπάθεια να ανεβάσομε τον πήχη, όλο και ψηλότερα. Ο εχθρός του καλού είναι το ακόμα καλύτερο και ο εχθρός της κάθε κορυφής είναι η επόμενη κορυφή», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, κ. Ευθύμιος Μουντράκης, παραλαμβάνοντας τα βραβεία μαζί με το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου, κ. Μόνικα Λεγάκη.

Το βραβείο είναι ένα αγαλματίδιο της θεάς Εστίας, συμβολίζοντας έτσι την δύναμη και την ψυχή της Ελλάδας, τη θεά «πίσω» από τους θεούς.

ΚΡΗΤΗ

Στο Πολύκεντρο Μοιρών ο νέος Δήμαρχος Γόρτυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο Πολύκεντρο Μοιρών παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης


Στον δημόσιο απολογισμό του δημάρχου Φαιστού, Γιώργου Αρμουτάκη, που παρουσίασε τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής Φαιστού την περίοδο 2014 – 2019, στο Πολύκεντρο Μοιρών, παραβρέθηκε ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης.

«Ο Γιώργος Αρμουτάκης ολοκληρώνει σε λίγες ημέρες έναν σημαντικό κύκλο, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό όλων για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, αλλά και γενικότερα, στον χώρο της αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας.

Ο Μιχάλης Κοκολάκης είχε εγκάρδιο χαιρετισμό με τον κ. Αρμουτάκη, ενώ συνομίλησε σε εξαιρετικό κλίμα και με τον νέο δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, για την μελλοντική συνεργασία των δήμων Γόρτυνας και Φαιστού, με στόχο την επίλυση κοινών προβλημάτων και την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων.

Στο Πολύκεντρο Μοιρών παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Γόρτυνας, από την παράταξη «Μεγάλη Γόρτυνα», Γιώργος Σταματάκης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

33χρονος είχε αδυναμία στα κοσμήματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Αφαίρεσε κοσμήματα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ 


Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δέκα υποθέσεων κλοπών σε βάρος ισάριθμων γυναικών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου. 

Για τις υποθέσεις αυτές, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (20.08.2019) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου 33χρονος ημεδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 33χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 03.08.2019 έως και την 20.08.2019 είχε αφαιρέσει από δέκα γυναίκες ηλικίας από 54 έως και 83 ετών κοσμήματα. 

Η χρηματική αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, ξεπερνά συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ. 

Επιπλέον, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν από τον νόμο την απαιτούμενη ιατρική συνταγή. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Είχε αδυναμία στα υδρόμετρα!

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο 40χρονος κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, αφαίρεσε από αγροτικές περιοχές του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος συνολικά 118 υδρόμετρα!


Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα Πεδιάδος και την Υπηρεσία Δασών Καστελίου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών που διαπράχθηκαν από 40χρονο, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σήμερα το πρωί στο Ι.Χ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρεις σύνδεσμοι για υδρόμετρα (ρακόρ) 

Ο 40χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη