Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Διπλή βράβευση του Δ. Χερσονήσου στα Greek Travel Awards στη Σουηδία

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του δήμου Χερσονήσου στο διαγωνισμό GREEK TRAVELAWARDS 2019, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, στην αίθουσα «Νόμπελ» του Blue Hall, στο Stockholm CityHall


Η διοργάνωση – η οποία να σημειωθεί γίνεται για πρώτη φορά – είχε χρυσό χορηγό τον ΕΟΤ, και έγινε με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σουηδία, του ΣΕΤΕ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της ΠΟΞ και της HATTA.

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού του δήμου Χερσονήσου υπέβαλε υποψηφιότητα στην κατηγορία BEST DESTINATIONS (καλύτεροι προορισμοί) σε δύο ενότητες, στην «Best Family Destination» (καλύτερος οικογενειακός προορισμός), όπου κατέλαβε την πρώτη -1η θέση, GOLD WINNER και στην «Best Life & Sports Destination» (καλύτερος προορισμός για δραστηριότητες και εμπειρίας διακοπών), όπου κατέλαβε τη δεύτερη – 2ηθέση, SILVER WINNER.

https://www.greektravelawards.org/index.php/winners

Η διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε με το 50% της βαθμολογίας να διαμορφώνεται με συμμετοχή του κοινού, το οποίο ψήφισε διαδικτυακά από τις χώρες της Σουηδίας, Δανίας και Νορβηγίας, με 8.120 Σουηδούς, 2.500 Δανούς και 4.250 Νορβηγούς να συμμετέχουν στην διαδικασία, και με το άλλο 50% να διαμορφώνεται από την ψήφο μιας οκταμελούς επιτροπής αξιολόγησης. Τα μέλη της επιτροπής αποτελούσαν οι κύριοι: Panos Papadopoulos πρώην εμπορικός διευθυντής του Apollo και πρώην αντιπρόεδρος του Kuoni, Πάνος Παπαδόπουλος, CEO PANOS EMPORIO AB, Martin Ahlberg, CEO Finesse Promotions, Loizos Papadopoulos, της FONTANA FOOD AB, Sweden, Dr. Fedon Alexander Lindberg, MD –Medicine and Nutrition Specialist – Oslo Clinic, Tobias Bestelid, πρώην αρχισυντάκτης του Travel Magazine Vagabond, Κώστας Πουλόπουλος, ιδρυτής και design director της εταιρίαςSquareOne και ο David Kurtz της Magazinet Reis & Travel News Norway Sales & Marketing Manager Media Digital AS, με τον πολύ γνωστό σε όλους κ. Τάκη Φιλιππόπουλο, πρώην εμπορικό διευθυντή του Apollo και πρώην αντιπρόεδρο του Kuoni, να προεδρεύει της παραπάνω επιτροπής.

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές, από ελληνικής πλευράς ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Σουηδία, κ.Δημήτριος Τουλούπας, ο αναπληρωτής ΓΓ του ΕΟΤ, κ.Γιάννης Γούλιος, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης του ΕΟΤ, κ. Πέτρος Σαγάνας, καθώς και ο προϊστάμενος υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικής κ. Παύλος Μούρμας. Την εκδήλωση παρουσίασε η διάσημη στη Σουηδία, όπου και ζει, κ. Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, βραβευμένη συγγραφέας – δημοσιογράφος και γνωστή παρουσιάστρια, ενώ την παρουσίαση στις ειδικές ενότητες για τις βραβεύσεις της Κρήτης ανέλαβε οδημοσιογράφος Κώστας Συλιγάρδος.

Από σουηδικής πλευράς βραβεία απένειμαν στελέχη των μεγαλύτερων τουρ-οπερέιτορ της Σκανδιναβίας, η κ. Nina Hornewall, εμπορική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του Apollo Travel Group, ο κ. Tommy Serban, Head of Product TUI, ο κ. Steffen Hansen, Senior Product Manager TUI.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις δύο ακόμα διακρίσεις τις οποίες έλαβε ο δήμος Χερσονήσου στην Σουηδία, επιβεβαιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο, ότι ο προορισμός μας είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητός. Με τις άριστες υποδομές τις οποίες διαθέτει, κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των Σκανδιναβών. Μια αγορά η οποία «ξεκίνησε» θα λέγαμε από τον δήμο μας, δυστυχώς τη χάσαμε για πολλά χρόνια, αλλά μετά τις συστηματικές και στοχευμένες κινήσεις που υλοποιούμε, σιγά-σιγά βλέπουμε να «επιστρέφει». Ο δήμος μας κατέχει ηγετικό ρόλο στον ελληνικό τουρισμό και αυτό αποδεικνύεται με το σύνολο των εννέα βραβείων που έχει αποκτήσει σε μόλις τέσσερα χρόνια ίδρυσης και λειτουργίας της αντιδημαρχίας Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης. Οι άριστες ξενοδοχειακές και γενικότερα τουριστικές υποδομές, τα όμορφα παράλια και η παρθένα ενδοχώρα, οι νέες μορφές θεματικού τουρισμού που αναπτύσσονται στο δήμο μας τα τελευταία χρόνια, και πάνω από όλα η γνήσια και ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, αποτελούν τα μεγαλύτερα όπλα μας. Δέσμευση προσωπική, του δημάρχου μας κ. Μαστοράκη, αλλά και του συνόλου της δημοτικής αρχής είναι η διαρκής προσπάθεια να ανεβάσομε τον πήχη, όλο και ψηλότερα. Ο εχθρός του καλού είναι το ακόμα καλύτερο και ο εχθρός της κάθε κορυφής είναι η επόμενη κορυφή», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, κ. Ευθύμιος Μουντράκης, παραλαμβάνοντας τα βραβεία μαζί με το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου, κ. Μόνικα Λεγάκη.

Το βραβείο είναι ένα αγαλματίδιο της θεάς Εστίας, συμβολίζοντας έτσι την δύναμη και την ψυχή της Ελλάδας, τη θεά «πίσω» από τους θεούς.

ΚΡΗΤΗ

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για τον χαμό του Γιάννη Ψαράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαβάστε την ανακοίνωση


«Ο χαμός του αγαπητού σε όλους τους Ηρακλειώτες,Γιάννη Ψαράκη, αποτελεί μια πραγματική απώλεια για την τοπική κοινωνία και προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε.

Πολύ περισσότερο δε, σε όλους εμάς στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, που υπήρξαμε συνοδοιπόροι και συναγωνιστέςστις μάχες της μεγάλης μας Παράταξης.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για πολύτιμη συμβολή του στην Οργάνωση και την Παράταξή μας, μα πάνω απ όλα ωςέναν άνθρωπο της προσφοράς, ως ένα υποδειγματικόοικογενειάρχη, έναν αληθινό φίλο.

Συμμετέχουμε με θλίψη στο πένθος της οικογένειάς του και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας».

                                                                                       Βαγγέλης Καρκανάκης

Προέδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Με καλό καιρό ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το τριήμερο εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου σε ολόκληρη την Κρήτη


Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα διατηρηθούν λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τμήματα του νησιού χωρίς όμως να αναμένονται κάποια φαινόμενα, στα νότια όμως θα επικρατεί περισσότερη ηλιοφάνεια.

Οι Βόρειοι άνεμοι προβλέπεται να διατηρηθούν και για το Σάββατο στα 5, τοπικά έως και τα 6 Μποφώρ χωρίς να δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Εμφανίζουν όμως μία πρόσκαιρη ενίσχυση για την Κυριακή καθώς ενισχύονται φθάνοντας στα 6 – 7 Μποφώρ στα βόρεια καθώς και σε νότιες περιοχές του νησιού. Από τις βραδινές όμως ώρες της Κυριακής αναμένεται να εξασθενήσουν και πάλι.

Η ελαφρά ψυχρότερη αέρια μάζα που έχει ήδη αποκατασταθεί στην κατώτερη ατμόσφαιρα της Κρήτης, σε συνδυασμό με το Βόρειο ρεύμα θα διατηρήσει τις θερμοκρασίες σε ανοιξιάτικα επίπεδα με την ελάχιστη να κυμαίνεται γύρω από τους 10⁰C (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα είναι κοντά στους 5⁰C), ενώ η μέγιστη θα κυμανθεί στους 16 -18 ⁰C , την Κυριακή όμως λόγω και της πρόσκαιρης ενίσχυσης των Βοριάδων κατά τόπους θα είναι χαμηλότερη.

Καλύτερες συνθήκες μας επιφυλάσσει ο καιρός για την Δευτέρα, ημέρα εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, με περισσότερη ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη και πιο εξασθενημένους τους Βόρειους ανέμους αφού η ένταση τους θα έχει υποχωρήσει κοντά στα 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα με τη βοήθεια και της ηλιακής ακτινοβολίας.

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και για την Τρίτη με στροφή των ανέμων από Δυτικές διευθύνσεις, έντασης έως και τα 4 Μποφώρ, ενώ η αποκατάσταση μιας θερμότερης αέριας μάζας θα δώσει μία ανοδική τάση και στη θερμοκρασία.

Μανώλης Λέκκας,  Μετεωρολόγος, MSc

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Κρήτη μετά το blackout

Δημοσιεύτηκε

στις

Ολοκληρώθηκε η πλήρης επανηλεκτροδότηση της Κρήτης στις 14:55


Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η ΔΕΗ και ο διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τη σημερινή γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη.

Όπως σημειώνεται αναλυτικά: «σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, περί τις 12.00 το μεσημέρι, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και εκδήλωση πυρκαγιάς σε μετασχηματιστή βοηθητικών του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Η κινητοποίηση του προσωπικού ήταν άμεση και τα συστήματα πυρόσβεσης του ΑΗΣ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα παραπάνω είχαν ως συνέπεια το φαινόμενο να περιορισθεί μόνο στον εν λόγω μετασχηματιστή και χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στον εξοπλισμό παραγωγής του Σταθμού.

Με το ως άνω συμβάν, τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ζωτικής σημασίας για το ηλεκτρικό σύστημα του νησιού ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, με αποτέλεσμα τη γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη.

Με την άμεση κινητοποίηση όλου του τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕκαι της ΔΕΗ, δρομολογήθηκε η επανεκκίνηση των μονάδων παραγωγής και η αποκατάσταση ξεκίνησε στις 12:56 και η πλήρης επανηλεκτροδότηση του νησιού ολοκληρώθηκε στις 14:55.

Οι δύο εταιρείες ευχαριστούν τους καταναλωτές για την κατανόησή τους και διαβεβαιώνουν πως καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη