Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Δύο Κρητικές εταιρίες ελαιόλαδου στη Expoliva 2019 στην Ισπανία

Δημοσιεύτηκε

στις

Οκτώ ελληνικές εταιρίες ελαιόλαδου στη Expoliva 2019 στην Ισπανία – Οι δύο είναι κρητικές


Οκτώ ελληνικές εταιρίες ελαιόλαδου θα συμμετάσχουν στη φετινή Expoliva στην Ισπανία, μία διεθνής έκθεση που γεννήθηκε το 1983, με σκοπό να καταστεί σημείο αναφοράς για εταιρείες και επαγγελματίες που ασχολούνται αποκλειστικά με την παραγωγή και εμπορία ελαιόλαδου και τις συναφείς βιομηχανίες.

Στην φετινή διεθνή έκθεση θα υπάρχει ελληνική παρουσία με συνολικά 8 εκθέτες: ΠΑΓΑΝΗΣ ΚΑΙ ΓΚΕΣΙΟΣ Α.Ε., ΒΑΡΙΝΟΤΙΑ Α.Ε., ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΦΑΚΗΣ Α.Ε., ΡΟΒΟΛΙΝΑ, ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, Μ. ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε., Eco-Energy A.E..

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από εκθετήριο προϊόντων, μηχανημάτων και τεχνολογιών που εφαρμόζονται στην ελαιοβιομηχανία, η Expoliva φιλοξενεί συνέδρια, σεμινάρια και πρακτικές γευσιγνωσίας που έχουν ως πρωταγωνιστή το ελαιόλαδο.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Expoliva θα φιλοξενηθεί για 19η φορά στην ισπανική πόλη Χαέν, κατά το διάστημα 15-18 Μάϊου και για έβδομη συνεχή χρονιά, θα διεξαχθεί παράλληλα η ειδική εκθεσιακή εκδήλωση «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο».

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, Πυρηνελαιουργείο δραστηριοποιείται στον Πύργο Μονοφατσίου και ο ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ Μ ΑΕΒΕ Κατασκευές Γεωργικών Μηχανημάτων δραστηριοποιείται στη Νέα Αλικαρνασσός – Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

17η Γεωργική έκθεση Μεσαράς

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο στους Βώρουςτου Δήμου Φαιστού


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γεωργικής Έκθεσης Μεσσαράς ανακοινώνει τη διοργάνωση της 17ης Παγκρήτιας Έκθεσης Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Παραδοσιακών Προϊόντων.

Έχοντας ως βάση την εμπειρία των 31 ετών ιστορίας της, αυτή τη χρονιά η Έκθεση εξελίσσεται ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή νέων εκθετών και από άλλες κατηγορίες, συναφή με τον αγροτικό τομέα όπως η κτηνοτροφία και τα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα. 

Βασικός στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση των αγροτών για τις τελευταίες εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα σχετικά με νέες μεθόδους καλλιέργειας, μηχανήματα, εξοπλισμό, φυτώρια, λιπάσματα κ.α. ενόψει της νέας αγροτικής χρονιάς. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες γεύσεις από κρητικά παραδοσιακά προϊόντα από όλα τα μέρη του νησιού και να ψυχαγωγηθούν με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε το site της Έκθεσης www.georgiki-ekthesi-messaras.gr

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Cretanmagazine.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Νέες πληρωμές ύψους 1,6 εκ. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι πληρωμές αφορούν κυρίως ανειλημμένες υποχρεώσεις σε δασώσεις

Το ποσό των 1.609.790,84 € πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) από τις 09/09/2019 έως τις 10/09/2019 σε συνολικά 416 δικαιούχους.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις Πληρωμές ύψους 1.609.790,84 €  που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ 09/09/2019 έως τις 10/09/2019

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αναστάτωση σε κτηνοτρόφους από έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα μητρώα αιγοπροβάτων

Δημοσιεύτηκε

στις

Λίγο πριν την αποχώρηση της διορισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκησης του οργανισμού πληρωμών στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ «κατάφεραν» να αναστατώσουν χωρίς λόγο και αιτία τον κτηνοτροφικό κόσμο και τις πύλες ΟΣΔΕ


Πως έγινε αυτό; Την προηγούμενη εβδομάδα αιφνιδίως ο ΟΠΕΚΕΠΕ με έγγραφό του ειδοποίησε τους υπεύθυνους των πυλών πως εκτάκτως οι κτηνοτρόφοι θα έπρεπε εντός ολίγων ημερών μάλιστα να προσκομίσουν σε αυτές, ολόκληρα τα έντυπα των Μητρώων Αιγοπροβάτων που διαθέτουν, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία που απαιτείται μεταξύ άλλων και για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του 2019.

Πρακτικά αδύνατο θα ήταν οι παραγωγοί να προσκομίσουν όλα αυτά τα έγγραφα σε λίγες ημέρες

Τα δέκα τουλάχιστον τελευταία χρόνια προς αποφυγή ταλαιπωρίας των υπεύθυνων των πυλών, αλλά κυρίως των κτηνοτρόφων, οι πύλες σκάναραν κατά την προσέλευση του παραγωγού να κάνει δήλωση ΟΣΔΕ, μόνον τις δυο σελίδες του Μητρώου, το οποίο και ενημερώνεται τον Δεκέμβριο παραδοσιακά. Στην περίπτωση που ο παραγωγός καλούνταν για έλεγχο των δηλωθέντων του, τότε, σε συνεννόηση με την εκάστοτε πύλη, προσκόμιζε όλο το Μητρώο, το οποίο για έναν μικρό παραγωγό ξεπερνά τις… 100 σελίδες. Εν τέλει, έπειτα από τη μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στις τάξεις των κτηνοτρόφων αλλά και των πυλών ΟΣΔΕ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναγκάστηκε να πάρει πίσω την οδηγία και οι εμπλεκόμενοι να… ηρεμήσουν.

agrotypos.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη