Connect with us

ΘΕΜΑ

Δύο μέρες νεκρός ο 57χρονος στην Τρυπητή

Δημοσιεύτηκε

στις

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 57χρονος άνδρας ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή στην Τρυπητή, διερευνούν οι Λιμενικές Αρχές. 


Σύμφωνα με πληροφορίες από το ekriti.gr, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά ενώ όπως φαίνεται, ο 57χρονος βρισκόταν μόνος του στο νησί, καθώς όλες οι κινήσεις του που έχουν καταγραφεί από κάμερες, τον εμφανίζουν μόνο του.

Ο 57χρονος ήταν να επιστρέψει στις 17 Ιουλίου το αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει για να μετακινείται. Κάτι που δεν έγινε ποτέ αφού αργά το βράδυ της 2οης Ιουλίου, βρέθηκε νεκρός.

Όπως εκτιμάται ο 57χρονος ήταν νεκρός περίπου δύο ημέρες όταν βρέθηκε στα βράχια κι αυτό το μαρτυρά η κατάσταση στην  οποία βρισκόταν το πτώμα. 

Ένα επίσης στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι η βαλίτσα του 57χρονου η οποία βρέθηκε δίπλα του στα βράχια.

ΘΕΜΑ

2,4 εκ. ευρώ για το Μουσείο Μεσαράς και 1 εκ. ευρώ για την Κνωσό

Δημοσιεύτηκε

στις

Δύο σημαντικά έργα στήριξης και ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος της Κρήτης εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 μετά την υπογραφή τους από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη


Το Μουσείο Μεσαράς με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ και το έργο συντήρησης και αποκατάστασης σε χώρους της Κνωσού με ένα εκ. ευρώ.

«Με την ολοκλήρωση του Μουσείου Μεσαράς θα αποδοθεί στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού ένα σημαντικό έργο. Μαζί προχωρεί κι ένα σημαντικό έργο για την Κνωσό. Δύο έργα που δίνουν σημαντική βοήθεια στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες. Μετά τα Αρχαιολογικά Μουσεία Χανίων και Αγίου Νικολάου, ολοκληρώνουμε τον κύκλο των Μουσείων σε αυτή την προγραμματική περίοδο στην Κρήτη. Έργα ιδιαίτερα σημαντικά για την αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος του νησιού μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή, υπογραμμίζοντας πως η καλή συνεργασία με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες αποδίδει καρπούς.

Για «δύο πολύ σημαντικά έργα» για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου έκανε λόγο η Βάσω Συθιακάκη Προϊσταμένη της Υπηρεσίας εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ένταξη των έργων. Η επικεφαλής της ΕΦΑΗ, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης που μόνιμα συμπαραστέκεται στις προσπάθειες, τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και τους συναδέλφους της που βοήθησαν καθοριστικά στην ωρίμανση και ένταξη των δύο μεγάλων έργων.

Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Περιφερειακού Προγράμματος Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, το στέλεχος της Υπηρεσίας Μαρία Γιατρομανωλάκη καθώς και ο Σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης. Από την Αρχαιολογική Υπηρεσία παραβρέθηκαν ο Φλάβιο Ζανόν Προϊστάμενος του τμήματος Έργων και μελετών και οι Αρχαιολόγοι Ελίζα Καβουλάκη και Καλλιόπη Γαλανάκη.

Μουσείο Μεσαράς

Το έργο με προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ προβλέπει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για να εγκατασταθεί το επιλεγμένο αρχαιολογικό υλικό από την περιοχή της Μεσαράς στο κτίριο του νέου  Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς στον Αμπελούζο Δήμου Γόρτυνας Π.Ε. Ηρακλείου, και να οργανωθεί η μόνιμη έκθεσή του.

Πρόκειται να διαμορφωθούν οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου (760 τ.μ.) και ο εσωτερικός αύλειος χώρος (1060 τ.μ.). Θα μεταφερθούν και θα συντηρηθούν τα εκθέματα. Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση προθηκών και ειδικών μουσειοκατασκευών με ειδικό φωτισμό και κατάλληλες στηρίξεις. Επίσης, προβλέπεται ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση του απαραίτητου εποπτικού και πληροφοριακού υλικού.

Κνωσός 

Το έργο στην Κνωσό προϋπολογισμού ενός εκ. ευρώ προβλέπει

εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οι οποίες  θα γίνουν στην «Αίθουσα των Διπλών Πελέκεων» (Μέγαρο του Βασιλέως) έναν από τους  από τους σημαντικότερους και πλέον δημοφιλείς χώρους του ανακτόρου, στον «Βασιλικό δρόμο», την κύρια οδική αρτηρία της πόλης της Κνωσού και στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας «Αριάδνη», τόπο κατοικίας του ανασκαφέα του ανακτόρου Sir A. Evans.

Υπενθυμίζεται πως το ανάκτορο της Κνωσού είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο της μινωικής Κρήτης, χτίστηκε για πρώτη φορά το 2000 π.Χ. πάνω σε λείψανα εκτεταμένου νεολιθικού οικισμού, ανοικοδομήθηκε το 1700 π.Χ. και καταστράφηκε οριστικά γύρω στο 1380 π.Χ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Sports

Τουρνουά μπάσκετ στο κέντρο των Μοιρών

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική πλατεία των Μοιρών – έναντι Δημαρχείου


Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στο τουρνουά μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί 22 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική πλατεία των Μοιρών, του Δήμου Φαιστού.

Στο τουρνουά θα γίνει διαγωνισμός δεξιοτήτων στα τρίποντα, νοκ αυτ, βολές κ.α

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στην παρακάτω φόρα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Η Κρήτη χρειάζεται αυτό το έργο, χρειάζεται τον ΒΟΑΚ

Δημοσιεύτηκε

στις

“Αν θέλουμε να έχουμε καλούς και ασφαλείς δρόμους πρέπει να πληρώνουμε διόδια, με μια προφανώς λελογισμένη τιμή, όπως γίνεται και στους ευρωπαϊκούς οδικούς άξονες, αυτό ισχύει για όλους τους δρόμους της χώρας και για τον ΒΟΑΚ”


Το αυτονόητο που διατύπωσε χθές στον #ΣΚΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καραμανλής, δηλαδή να γίνει ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης ένας σύγχρονος από κάθε άποψη αυτοκινητόδρομος, είναι η ευκαιρία να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση, που δεν γίνεται να μην υπάρχει σε αυτήν την συζήτηση και το θέμα των διοδίων.

Σημειωτέον , στις 4 Απριλίου 2018 ξεκίνησε επίσημα ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών δορυφορικής τεχνολογίας με οπτική αναγνώριση, στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους.

Το σύστημα αναμένεται να αντικαταστήσει το υφιστάμενο καθεστώς με τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων και η χρέωση των χρηστών θα γίνεται ηλεκτρονικά και ανάλογα μόνο της διανυθείσας απόστασης.

Η Κρήτη είναι η μοναδική Περιφέρεια που στερείται σύγχρονου, ασφαλούς, λειτουργικού οδικού δικτύου , αντίστοιχου με άλλες Περιφέρειες της χώρας, ΠΑΘΕ, Εγνατία , Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός κλπ.

Χρόνιες οι ευθύνες του Κεντρικού Κράτους, των κυβερνήσεων & συνολικά του πολιτικού συστήματος, κοινοβουλευτικών προσώπων αλλά και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.

Έχει τρέξει αρκετός χρόνος χωρίς αποτέλεσμα στο παρελθόν. Με τον ανάλογο λαϊκισμό φυσικά.

Η Κρήτη χρειάζεται αυτό το μεγάλο έργο.
Και το έργο για να γίνει χρειάζεται πολιτική βούληση, μεθοδικότητα, ταχύτητα στις αποφάσεις & πραγματισμός.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη