Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Έφηβοι που έχουν βιώσει ρατσισμό είναι πιο πιθανόν να ξεκινήσουν το κάπνισμα

Οι νέοι που έχουν βιώσει τον ρατσισμό έχουν κατά 80% περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν το κάπνισμα πριν από την ηλικία των 16 ετών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα


Ερευνητές από το King’s College του Λονδίνου, πραγματοποίησαν συνεντεύξεις σε μαθητές του Λονδίνου και διαπίστωσαν ότι οι μαθητές που ανήκαν σε εθνοτικές μειονότητες αλλά δεν είχαν ζήσει το ρατσισμό ήταν λιγότερο πιθανό να γίνουν καπνιστές.

Τα ευρήματα θεωρούνται πολύ σημαντικά, καθώς μας επισημαίνουν άλλη μία επίπτωση του ρατσισμού στην ψυχική μας υγεία, ενώ μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν και στις εκστρατείες πρόληψης.

Η έρευνα, κατέληξε, επίσης, στο γεγονός ότι οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί ή οι θρησκευτικές πρακτικές συνδέονται με χαμηλότερη πιθανότητα καπνίσματος.

Οι ερευνητές επισήμαναν ότι ένα θύμα φυλετικής κακοποίησης διακατέχεται από σημαντικό άγχος και αυτό με τη σειρά του αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να ξεκινήσει κάποιος το κάπνισμα.

Παρ’ όλα αυτά, η στήριξη από φίλους και συγγενείς θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Η επικεφαλής συγγραφέας, Dr. Ursula Read, επισήμανε:

«Αυτά τα ευρήματα υπενθυμίζουν ότι ο ρατσισμός είναι ένας καθοριστικός κοινωνικός παράγοντας για την υγεία».

Η Dr. Read, πρόσθεσε, επίσης, ότι οι ομάδες δημόσιας υγείας θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις αυτών των συμπεριφορών που προκαλούν βλάβη στην υγεία, σε μελλοντικές τους πολιτικές.

Η μελέτη χρησιμοποίησε πληροφορίες από 6.500 μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί μεταξύ 11 και 13 ετών σε 51 σχολεία του Λονδίνου, ως μέρος της μελέτης «Νεανική κοινωνική ευημερία και υγεία» (DASH).

Όσοι δήλωσαν ότι είχαν υποστεί φυλετικό ρατσισμό, είχαν 80% περισσότερες πιθανότητες να καπνίζουν από την ηλικία των 16 ετών.

Παρόλα αυτά, οι νέοι από εθνοτικές μειονότητες εξακολουθούν να έχουν λιγότερες πιθανότητες να καπνίσουν από τους λευκούς συνομηλίκους τους.

Τα εθνικά δεδομένα για την Αγγλία δείχνουν ότι λευκά παιδιά ηλικίας 14 ετών έχουν περίπου τριπλάσιες πιθανότητες να ξεκινήσουν το κάπνισμα από ότι οι Αφρικανοί ή οι Ασιάτες μαθητές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Life

Οι γάτες σας τσακώνονται ή παίζουν; Επιστήμονες παρακολούθησαν βίντεο με γάτες για να καταλάβουν τη διαφορά Διεθνής ομάδα επιστημόνων παρακολούθησε πάνω από εκατό βίντεο με...

ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους προορισμούς, που το 2023 θα καθορίσουν τις τάσεις στον τουρισμό περιπέτειας, φύσης και ευεξίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό αναφέρει το έγκριτο ισπανικό...

ΚΡΗΤΗ

Με απόλυτη επιτυχία το τουρνουά «3 on 3» με τίτλο: «Τάπα στη βία και το ρατσισμό» στο Αρκαλοχώρι Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το τουρνουά...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κατάθλιψη κυριολεκτικά καλπάζει στις ανεπτυγμένες χώρες όπως και στην Ελλάδα, ενώ σε περιόδους κρίσης, όπως τώρα λόγω COVID-19, υπάρχει μεγαλύτερη ψυχική επιβάρυνση στους...